За работата на всяко компютърно устройство, компонент, вътрешно или външно свързано, ще трябва да инсталирате подходящия софтуер. Многофункционалното устройство Epson Stylus Photo TX650 също се нуждае от драйвер, а читателите на тази статия ще намерят още 5 възможности за намиране и инсталиране на него.

Инсталиране на Epson Stylus Photo TX650 драйвер

Мултифункционалното устройство, което се разглеждаше, беше пусната преди много време и производителят има поддръжка само на официалния ресурс до Windows 8, но съществуват алтернативни методи, които гарантират съвместимостта на драйвера и съвременната операционна система. Така че, нека да разгледаме наличните методи.

Метод 1: Интернет портал на Epson

Официалният сайт на производителя е първото нещо, което се препоръчва да посетите в търсене на софтуер. Както беше споменато по-рано, компанията не пусна пълната съвместимост на драйвера с Windows 10, но потребителите могат да се опитат да инсталират версията за "осем", включително, ако е необходимо, режим на съвместимост в свойствата на EXE файла. Или отидете директно на други методи на тази статия.

Отидете на сайта на Epson

 1. Следваме връзката по-горе и влезте в рускоезичното отделение на компанията, където веднага кликнете върху "Драйвери и поддръжка" .
 2. Секция "Драйвери и поддръжка" на уеб сайта на Epson

 3. Това ще отвори страница, предлагаща различни опции за търсене за конкретно устройство. Най-бързият начин е да влезете в полето за търсене на модела на нашия мултифункционален принтер - TX650 , след което да се зареди мач, с който кликваме левия бутон на мишката.
 4. Търсете Epson Stylus Photo TX650 MFP на официалния сайт

 5. Ще видите секции със софтуерна поддръжка, от която можете да разгънете "Drivers, Utilities" и да определите версията на операционната система, която използвате, и нейната битова дълбочина.
 6. Раздел с драйвери за Epson Stylus Photo TX650 MFP на официалния сайт

 7. Извежда се драйвер, който съответства на избраната операционна система. Зареждаме го с подходящия бутон.
 8. Изтеглете драйвера за Epson Stylus Photo TX650 MFP от официалния сайт

 9. Разопаковайте архива, където ще има един файл - инсталационната програма. Стартирайте го и в първия прозорец кликнете върху "Настройка" .
 10. Начало на инсталацията на драйвера за Epson Stylus Photo TX650

 11. Ще се появи два различни модела мултифункционални устройства - факт е, че този драйвер е еднакъв за тях. Първоначално PX650 ще бъде избран , но трябва да преминете към TX650 и да натиснете OK . Тук можете да премахнете отметката от квадратчето "Използване по подразбиране", ако устройството не е главното за печат.
 12. Избиране на Epson Stylus Photo TX650 от списъка с поддържани драйвери

 13. В новия прозорец ще бъдете подканени да изберете езика на инсталатора. Оставя автоматично зададеното или го променя, кликнете върху "OK" .
 14. Избиране на езика за инсталиране на Epson Stylus Photo TX650 MFP

 15. Ще се покаже лицензионното споразумение, което, разбира се, трябва да бъде потвърдено с бутона "Приемам" .
 16. Приемете условията на лицензното споразумение, преди да инсталирате драйвера за Epson Stylus Photo TX650 MFP

 17. Инсталацията ще започне, изчакайте.
 18. Процес на инсталиране на драйвери за Epson Stylus Photo TX650

 19. Инструментът за защита на Windows ще ви попита дали сте готови да инсталирате софтуер от Epson. Отговор "Инсталиране".
 20. Съобщение за сигурност на Windows за софтуерна инсталация на Epson

 21. Инсталацията ще продължи, след което ще получите известие за успешно завършване.

Метод 2: Помощна програма на Epson

Компанията има малка програма, която може да инсталира и актуализира софтуера на своите продукти. Ако първият метод не ви е подходящ по някаква причина, можете да го използвате - софтуерът ще бъде изтеглен и от официалните сървъри на Epson, затова е напълно безопасен и възможно най-стабилен.

Отворете страницата за изтегляне на софтуер за.

 1. Отворете връзката по-горе, превъртете надолу до секцията за изтегляне. Кликнете върху бутона "Изтегляне" до Windows.
 2. Изтегляне на софтуера за актуализация на Epson от официалния сайт

 3. Стартирайте инсталатора на Windows, в условията на лицензното споразумение, да приемете правилата, като поставите маркер до "Съгласни" и кликнете върху "OK" .
 4. Приемане на лицензионното споразумение преди да инсталирате софтуера за актуализиране на софтуера на Epson

 5. Изчакайте известно време, докато инсталацията е в ход. В този момент можете просто да свържете TX650 към компютър, ако не сте го направили преди това.
 6. Започнете да инсталирате програмата за актуализиране на софтуер на Epson

 7. Когато приключите, програмата ще започне и открие връзката. Ако има няколко свързани периферни устройства, изберете този, от който се нуждаете, от списъка - TX650 .
 8. Избиране на принтер от списъка в Софтуерна актуализация на Epson

 9. Всички важни актуализации, към които принадлежи драйверът, се показват в секцията "Основни актуализации на продукта" , обичайните в "Друг полезен софтуер" . Чрез активирането или изчистването на квадратчетата за отметки до всеки от линиите решавате сами какво ще се инсталира и какво не. Накрая кликнете върху "Install ... items (s)" .
 10. Инсталиране на актуализации, намерени чрез софтуерната актуализация на Epson

 11. Ще видите отново потребителското споразумение, което ще трябва да приемете по аналогия с първия.
 12. Приемане на лицензионното споразумение преди да инсталирате драйвера за Epson Stylus CX4300

 13. Инсталацията ще се появи, след което ще получите известие. Доста често програмата предлага да инсталирате фърмуера паралелно и ако решите да го надстроите, първо прочетете предпазните мерки и кликнете върху "Старт" .
 14. Информация преди инсталирането на фърмуера за Epson Stylus Photo TX650

 15. Докато процесът е в ход, не използвайте MFP или го изключете от захранването.
 16. След инсталирането на всички файлове ще се появи прозорец с информация за него. Остава да кликнете върху "Завършване" .
 17. Завършване на инсталирането на фърмуера на Epson Stylus Photo TX650

 18. Отново отворената актуализация на софтуера на Epson също ще Ви информира, че всички актуализации са завършени. Затваряне на известието и самата програма. Сега можете да използвате принтера.
 19. Уведомление за завършване на инсталирането на актуализации в Софтуерна актуализация на Epson

Метод 3: Програми от програмисти на трети страни

Можете също така да инсталирате или актуализирате софтуер с помощта на специализирани приложения. Те разпознават инсталирания или свързания хардуер и намерят драйвера за него според версията на операционната система. Всеки от тях се различава в набор от функции и ако се интересувате от по-подробно описание и сравнение на тях, можете да се запознаете с отделна статия от нашия автор.

Повече подробности: Най-добър софтуер за инсталиране на драйвери

Най-популярният от този списък е Driverpack разтвор , Разработчиците го позиционират като най-ефективното средство за намиране на драйвери, което допринася за лекотата на използване. Новите потребители се приканват да се запознаят с материали, обясняващи основните аспекти на работата с тази програма.

Инсталиране на драйвери чрез DriverPack Solution

Повече подробности: Как да актуализирате драйверите на вашия компютър с помощта на DriverPack Solution

Достоен конкурент заслужава да се отбележи DriverMax - Друго приложение, което ви помага да намерите правилните драйвери, не само за вградените компоненти на компютъра, но и за периферни устройства, като TX650 MFP. Като използвате примера на другата ни статия, можете да търсите и актуализирате всички компютърни устройства.

Повече подробности: Актуализирайте драйверите с помощта на DriverMax

Метод 4: идентификационен номер "всичко в едно"

За да може системата да разпознае кое оборудване е свързано с него, уникален идентификатор е пришит във всяко устройство. Можем да го използваме, за да намерим шофьора. Лесно е да намерите идентификационния номер чрез "Device Manager" и да изтеглите драйвера на един от сайтовете, специализирани в предоставянето на софтуер според идентификационния номер. За да направите търсенето възможно най-бързо, ние посочваме този код по-долу, просто трябва да го копирате.

USBVID_04B8&PID_0850

Но какво да правим по-нататък, вече сме казали по-подробно.

Повече подробности: Търсене на драйвери от hardware ID

Метод 5: Инструменти за OS

Чрез "Device Manager" можете не само да намерите идентификационния номер, но и да опитате да инсталирате драйвера. Тази опция е доста ограничена в нейните възможности, предоставяйки само основната си версия. Това означава, че няма да получите допълнителен софтуер под формата на приложение, но самият MFP ще може да взаимодейства правилно с компютъра. Как да актуализирате драйверите чрез инструмента, споменат по-горе, прочетете нататък.

Инсталиране на драйвери за Epson Stylus Photo TX650 MFP през Device Manager

Повече подробности: Инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти за Windows

Това бяха 5-те основни начина за инсталиране на драйвер за многофункционално устройство Epson Stylus Photo TX650. Най-вероятно, след като сте прочели до края, вече трябва да решите за метода, който изглежда е достъпен и най-удобен.