Видеокартата е един от основните хардуерни компоненти на почти всеки компютър. Както всеки хардуер, той изисква шофьори да осигурят стабилна и правилна работа. Тази статия ще обсъди къде да изтеглите и как да инсталирате софтуера за графичния адаптер GeForce GT 630 от NVIDIA.

Намиране и инсталиране на софтуер за GeForce GT 630

За повечето устройства, инсталирани или свързани с компютър, има няколко възможности за намиране и инсталиране на необходимия софтуер. Видеокартата, която ще бъде разгледана по-долу, не прави изключение от това правило.

Метод 1: Официален уебсайт

Първото и често единственото място за търсене на драйвери за всеки хардуерен компонент на компютър или лаптоп е официалният сайт на производителя. С него започваме.

Търсене и изтегляне

Официален сайт на NVIDIA

 1. Следвайки връзката по-горе, попълнете всички полета, като изберете следните стойности от падащите списъци:
  • Тип продукт - GeForce ;
  • Продуктова серия - ... Серия 600 ;
  • Семейство продукти - GeForce GT 630 ;
  • Операционната система е версията на операционната система, която сте инсталирали, и нейната битова дълбочина;
  • Език - руски (или други по ваше желание).
 2. Ръчно търсене на драйвери за NVIDIA GeForce

 3. Когато сте уверени, че въведената от вас информация е вярна, кликнете върху бутона Търсене .
 4. Бутон за търсене на драйвери на NVIDIA GeForce

 5. Когато уеб страницата се актуализира, преминете към раздела Поддържани продукти и намерете модела си в списъка с графични адаптери. Прекомерното доверие в съвместимостта на софтуерните компоненти с желязо не боли.
 6. Преглед на поддържаните продукти за NVIDIA GeForce

 7. В горната част на същата страница кликнете върху "Изтегляне сега" .
 8. Изтеглете намерения драйвер за NVIDIA GeForce

 9. След като кликнете върху активната връзка и прочетете лицензионните условия (по избор), кликнете върху бутона "Приемане и изтегляне" .
 10. Приемане на лицензионно споразумение за NVIDIA GeForce

Ако браузърът Ви изисква да посочите място за запазване на изпълнимия файл, направете това, като изберете подходящата папка и кликнете върху бутона "Изтегляне / Изтегляне" . Процесът на зареждане на драйвера ще започне, след което можете да продължите с инсталирането му.

Инсталиране на компютър

Придвижете се до папката с изтегления инсталационен файл, ако не се показва в областта за изтегляне на вашия уеб браузър.

Започва да инсталирате NVIDIA драйвера

 1. Стартирайте го като кликнете два пъти върху LMB (левия бутон на мишката). Ще се покаже прозорецът Installation Manager, където можете да промените пътя за разопаковане и записване на всички софтуерни компоненти. Препоръчваме да оставите директорията по подразбиране и да кликнете върху бутона "OK" .
 2. Път на инсталиране на драйвера на NVIDIA

 3. Процесът на разопаковане на водача ще бъде започнат, ще отнеме известно време.
 4. Процес на инсталиране на драйвери на NVIDIA

 5. В прозореца "Проверка на съвместимостта на системата" изчакайте, докато операционната ви система не бъде проверена за съвместимост с инсталирания софтуер. Обикновено резултатът от сканирането е положителен.
 6. Проверка на съвместимостта на драйверите за NVIDIA драйвери

  Вижте също: Отстраняване на проблеми с инсталирането на драйвери на NVIDIA

 7. В прозореца на инсталатора, който се показва, прегледайте условията на лицензионното споразумение и ги приемете, като кликнете върху съответния бутон.
 8. Договор за лицензиране при инсталиране на драйвера за NVIDIA

 9. На този етап задачата ви е да определите параметрите за инсталиране на драйвера. "Express" се извършва автоматично и се препоръчва на неопитни потребители. Тази настройка се прилага, дори ако не е инсталиран софтуер на NVIDIA на вашия компютър. "Custom" е подходящ за напреднали потребители, които искат да персонализират всичко за себе си и обикновено контролират процеса. След като се вземе решение за типа инсталация (в нашия пример ще бъде избрана втората опция), кликнете върху бутона "Напред" .
 10. Избиране на вида инсталация на драйвера на NVIDIA

 11. Сега трябва да изберете софтуерните компоненти, които ще бъдат инсталирани в системата. Отново, ако инсталирате драйвери за вашата графична карта за първи път или не се считате за опитен потребител, трябва да оставите кърлеж пред всеки от трите елемента. Ако по някаква причина трябва да инсталирате софтуера чисто, след като изтриете всички стари файлове и данни от предишни версии, поставете отметка пред квадратчето "Изпълни чиста инсталация" по-долу. След като сте задали всичко по свое усмотрение, кликнете върху бутона Напред .
 12. Опции за персонализирана инсталация на NVIDIA драйвера

 13. Ще бъде стартиран процесът на инсталиране на драйвера на видеокартата и допълнителните компоненти. Това ще отнеме известно време, през което екранът може да се изключи няколко пъти и да се включи отново. Препоръчваме да спрете да използвате и изпълнявате програми.
 14. Подготовка за инсталиране на NVIDIA драйвера

 15. След приключване на първия (и основния) етап в прозореца Инсталационния съветник ще бъдете подканени да рестартирате компютъра. Затворете всички използвани приложения, запазете отворените документи и кликнете върху "Reload Now" .
 16. Рестартирайте компютъра след инсталирането на драйвера на NVIDIA

  Важно: Ако не кликнете върху бутона в прозореца за инсталиране, компютърът ще се рестартира автоматично 60 секунди след появата на подканата.

 17. Когато компютърът се рестартира, програмата за инсталиране на NVIDIA драйвера, подобно на самия процес, ще бъде рестартирана, за да продължи. При завършването му ще се покаже малък отчет със списък на инсталираните компоненти. След като го прегледате, кликнете върху бутона "Затваряне" .
 18. Завършване на инсталацията на драйвера на NVIDIA

Шофьорът NVIDIA GeForce GT 630 ще бъде инсталиран на вашата система, можете да започнете активно да използвате всички функции на този графичен адаптер. Ако по някаква причина този метод за инсталиране на софтуера не ви е подходящ, преминете към следващия.

Метод 2: Онлайн услуга

Освен директното изтегляне на драйвера за видеокартата от официалния сайт, можете да използвате възможностите на интегрираната онлайн услуга.

Забележка: Не препоръчваме да използвате браузър, за да приложите описания по-долу метод. Google хром и подобни решения, базирани на хром ,

Онлайн услугата на NVIDIA

 1. След като кликнете върху връзката по-горе, процесът на сканиране на вашата операционна система и на инсталирания графичен адаптер ще започне автоматично.

  NVIDIA GeForce онлайн сканиране

  Ако приемете, че в компютъра ви е инсталирана актуална версия на Java компонентите, ще се появи прозорецът, показан на изображението по-долу. Кликнете върху бутона "Изпълни" .

  Java инсталация за NVIDIA GeForce

  Ако Java не е във вашата система, онлайн услугата ще издаде следното известие:

  Икона за инсталиране на Java

  В този прозорец трябва да кликнете върху иконата, посочена на екранната снимка. Това действие ще ви пренасочи към сайта за изтегляне на необходимите софтуерни компоненти. Кликнете върху бутона "Изтегляне на Java за безплатно" .

  Бутон за изтегляне на Java

  На следващата страница на сайта ще трябва да кликнете върху бутона "Agree to start free download" и след това да потвърдите изтеглянето.
  Инсталирайте Java на компютъра си по същия начин, както и всяка друга програма.

 2. Java изтегляне за Windows

 3. След като онлайн услугата NVIDIA завърши сканирането, като автоматично определи модела на вашата видеокарта, версията и битовете на операционната система, можете да изтеглите необходимия драйвер. Прочетете информацията на страницата за изтегляне и кликнете върху бутона Изтегляне .
 4. Изтеглете NVIDIA GeForce драйвери

 5. Приемайте условията на лицензионното споразумение по начина, описан в точка 5 от Метод 1 ( секцията Изтегляне ), изтеглете изпълнимия файл и го инсталирайте (стъпки 1-9 от раздела Инсталация на компютър от Метод 1).
 6. Приемане на лицензионно споразумение за NVIDIA GeForce

Софтуерът на NVIDIA, необходим за правилната и стабилна работа на графичната карта GeForce GT 630, ще бъде инсталиран във вашата система. Продължаваме да разглеждаме следните методи за инсталиране.

Метод 3: Официален клиент

В горните методи, в допълнение към самия драйвер за видеокарти, програмата е инсталирана Опит на NVIDIA GeForce , Необходимо е да настроите параметрите на функционирането на картата, както и да търсите текущите версии на софтуера, за да ги изтеглите и инсталирате. Ако това специализирано приложение е инсталирано на вашия компютър, можете бързо да изтеглите и инсталирате последното издание на драйвера.

 1. Стартирайте GeForce Experience, ако програмата все още не се изпълнява (например намерете своето пряк път на работния плот, в менюто "Старт" или в папката на системния диск, където сте го инсталирали).
 2. Етикет GeForce Experience

 3. На лентата на задачите намерете иконата на приложението (тя може да бъде скрита в тавата), щракнете с десния бутон върху нея и изберете опцията "Стартиране на NVIDIA GeForce Experience" .
 4. Стартирайте GeForce Experience

 5. Намерете секцията "Драйвери" и отидете на него.
 6. Секция "Драйвери" в GeForce Experience

 7. Вдясно (под иконата на потребителския профил) кликнете върху бутона "Проверка за актуализации" .
 8. Проверете за актуализации в GeForce Experience

 9. В случай, че нямате инсталирана най-новата версия на драйвера за видео карта, процесът на нейното търсене ще бъде стартиран. Когато приключите, кликнете върху бутона Изтегляне .
 10. Изтеглете актуализации за GeForce Experience

 11. Процесът на изтегляне ще отнеме известно време, след което ще можете да продължите директно към инсталацията.
 12. Процес на изтегляне за актуализацията на GeForce Experience

 13. В първия метод на тази статия вече описахме разликата между "Експресна инсталация" и "Персонализирана" . Изберете опцията, която ви е удобна и кликнете върху съответния бутон.
 14. Избор на вида инсталация GeForce Experience

 15. Процесът на предварителна инсталация ще започне, след което трябва да изпълните стъпки, подобни на стъпки 7-9 от частта "Инсталиране на компютър", описана в Метод 1.
 16. Завършване на инсталирането на GeForce Experience

Не се изисква рестартиране. За да излезете от прозореца на инсталатора, просто кликнете върху бутона Затваряне .

Повече подробности: Инсталиране на драйвери с NVIDIA GeForce Expirience

Метод 4: Специализиран софтуер

В допълнение към официалния сайт на производителя, използвайки онлайн услугата и патентованото приложение, има и други методи за намиране и инсталиране на драйвери. За тези цели разработиха много програми, които работят както в автоматичен, така и в ръчен режим. Най-популярните и лесни за употреба представители на този сегмент бяха прегледани на нашия уебсайт.

Софтуер за автоматично актуализиране на драйверите

Повече подробности: Програми за автоматично актуализиране и инсталиране на драйвери

Такъв софтуер извършва сканиране на системата, след което показва списък на хардуерните компоненти с липсващи или остарели драйвери (не само за видеокарта). Всичко, което трябва да направите, е да проверите необходимия софтуер и да започнете инсталационния процес.

Препоръчваме да обърнете специално внимание на Driverpack разтвор , подробен наръчник за използването, който ще намерите на връзката по-долу.

Логото на програмата DriverPack Solution

Повече подробности: Как да използваме DriverPack Solution

Първи стъпки в програмата DriverPack Solution

Метод 5: Обозначение на оборудването

Всеки хардуерен компонент, инсталиран на компютър или лаптоп, има собствен уникален идентификатор. Познавайки го, лесно можете да намерите необходимия водач. За NVIDIA GeForce GT 630 ID има следното значение:

PCVEN_10DE&DEV_0F00SUSBSYS_099010DE

Какво да правите с този номер? Копирайте го и въведете в полето за търсене на сайта, което ви дава възможност да търсите и изтегляте драйвери по ID на хардуера. Можете да научите повече за това как подобни уеб ресурси работят, къде да получите идентификационен номер и как да го използвате в следната статия:

Търсене на драйвери за NVIDIA GeForce GT 630 по ID

Повече подробности: Търсене на драйвери от ID

Метод 6: Стандартни системни инструменти

Това се различава от всички предишни методи за търсене на софтуер за видеокарта, тъй като не изисква използването на програми на трети страни или онлайн услуги. При условие, че имате достъп до интернет, можете да намерите и да актуализирате или инсталирате липсващия драйвер чрез устройството за управление на устройствата, интегрирано в операционната система. Този метод работи особено добре на компютър с Windows 10. Можете да разберете какво е то и как да го използвате в материала на връзката по-долу.

Актуализиране на драйвера за NVIDIA GeForce през Windows

Повече подробности: Актуализирайте и инсталирайте драйвери, като използвате стандартни инструменти за Windows

заключение

Както можете да видите, има шест възможности за търсене, изтегляне и инсталиране на драйвери за графичния адаптер GeForce GT 630 от NVIDIA. Трябва да се отбележи, че половината от тях се предоставят от предприемача. Останалите ще са полезни в случаите, когато не искате да извършвате ненужни действия, не сте сигурни, че знаете модела на инсталираната видеокарта или искате да инсталирате софтуер за други хардуерни компоненти, тъй като Методи 4, 5, 6 могат да се използват за други желязо.