Десетата серия графични процесори NVIDIA не е загубила своята актуалност с пускането на по-нови версии, но цените им са спаднали значително, поради което много потребители избират такива карти за сглобки с висока производителност. Разбира се, графичният процесор няма да работи правилно без подходящия софтуер и днес ще ви кажем как да го получите за карта GTX 1060.

Драйвери за GTX 1060

Компанията NVIDIA е предоставила до три официални опции за търсене и последващо изтегляне на сервизния софтуер за своя графичен процесор. Налични са и алтернативи, така че изборът на методи е огромен.

Метод 1: Уебсайт на производителя

Опитните потребители знаят, че софтуерът за определени устройства трябва да се търси преди всичко в официалните ресурси на производителя. В нашия случай това ще бъде сайтът на NVIDIA.

Отворете уебсайта на NVIDIA

 1. Използвай абзац "Шофьори" в главното меню на ресурса.
 2. Отворете раздела за софтуера, за да получите драйвери за GTX1060 на официалния уебсайт

 3. Ще се отвори страница с инструменти за търсачки. Въведете следните критерии:
  • "Вид на продукта" - GeForce;
  • "Продуктова серия" - GeForce 10 Series;
  • „Семейство продукти“ - GeForce 1060;
  • "Операционна система" - ОС, за която искате да получите инсталатор;
  • „Тип драйвер на Windows“ - Стандартна;
  • „Тип зареждане“ - Driver Ready Game (GRD);
  • "Език" - изберете желаната локализация.

  Проверете отново дали вписването е правилно и натиснете "Търсене".

 4. Намерете софтуер за получаване на драйвери за GTX1060 на официалния уебсайт

 5. След известно време резултатът от търсенето ще бъде зареден. Обикновено алгоритмите на сайта не се провалят, но за всеки случай ви съветваме да проверите съвместимостта: отидете в раздела "Поддържани продукти" и проверете дали е посочен необходимият видео процесор.

  Проверка на съвместимостта на пакета за получаване на драйвери за GTX1060 на официалния уебсайт

  След като се уверите, че е в списъка, щракнете върху бутона "Изтегли".

 6. Започнете да изтегляте пакета, за да получите драйвери за GTX1060 на официалния уебсайт

 7. Изтеглете инсталационния пакет, след това отидете до неговото местоположение и стартирайте изпълнимия файл. Инсталирайте софтуера, като следвате инструкциите Съветници за инсталиране.

Инсталиране на драйвери за GTX 1060, получени от официалния сайт

Метод 2: Онлайн услуга

Първият метод може да изглежда дълъг и отнема много време на някои. Разработчиците на NVIDIA също се погрижиха за такива потребители - сайтът има автоматизирано онлайн решение.

Отворете страницата на услугата

 1. Следвайте връзката по-горе. Процесът на проверка на системата и избор на драйвери трябва да започне незабавно.

  Сканиране на системата, за да получите драйвери за GTX 1060 чрез официална услуга

  Ако не стане и инструментът отчете грешка, тогава Java трябва да бъде инсталирана на целевия компютър.

  Актуализация на Java, за да получите драйвери за GTX 1060 чрез официална услуга

  Урок: Как да инсталирам Java на компютър с Windows

 2. Времето, прекарано от услугата за сканиране и избор на пакет, зависи от скоростта на интернет връзката и производителността на целевата машина, но рядко надвишава интервала от 5-10 минути. След това време ще се появи диалогов прозорец с искане да изтеглите инсталационната програма на софтуера, след което ще трябва само да го инсталирате.

Изтегляне на драйвери за GTX 1060 чрез официалната услуга

Метод 3: Приложение на NVIDIA

Ако използването на официалния уебсайт не е достъпно по някаква причина, можете да се свържете с програмата за помощ Опит на GeForce, който има възможност както за автоматично инсталиране или актуализиране на драйвери, така и за конфигуриране на поведението при откриване на нова версия на софтуера.

Инсталиране на драйвери за GTX 1060 с помощта на GeForce Experience

Урок: Използвайки. GeForce Experience за изтегляне на драйвери

Метод 4: програми на трети страни

Можете също да изтеглите и инсталирате софтуер за GTX 1060, като използвате неофициални методи - например с помощта на инструмент на трета страна от категорията на драйверите. В случая с популярните видеокарти такива решения са много ефективни.

Повече информация: Най-добрият софтуер за инсталиране на драйвери

От приложенията, представени в статията, искаме да ви обърнем внимание Решение на DriverPack - функционалността на този инструмент е достъпна абсолютно безплатно, без никакви ограничения, освен това е изцяло на руски език.

Изтегляне на драйвер за GTX 1060 от пакет от драйвери на трети страни

Урок: Как да инсталирам драйвери, използвайки DriverPack Solution

Метод 5: хардуерен код на видеокартата

Комуникацията на дънната платка, инсталираното на нея оборудване с операционната система се осигурява, наред с други неща, благодарение на хардуерния идентификатор, който е уникален за всеки компонент.За въпросния видеопроцесор изглежда така:

PCIVEN_10DE & DEV_1C20

Тази стойност може да се използва за намиране на софтуер - просто въведете последователността в специален ресурс, изберете подходящия инсталационен пакет на OS и го изтеглете. Тази процедура вече е обсъдена подробно от един от нашите автори, така че вижте материала по-долу.

Повече информация: Потърсете драйвери по хардуерен идентификатор

Метод 6: "Диспечер на устройства"

Потребителите на Windows също имат възможност да получат софтуер от сървъри на Microsoft, за който дори не е необходимо да стартирате браузър или да инсталирате програми, тъй като тази функция е вградена в модула на системата „Диспечер на устройства“.

Изтегляне на драйвери GTX 1060 с помощта на диспечера на устройствата

Заслужава да се отбележи, че базата данни на Microsoft съдържа само основен набор от софтуер, който осигурява само производителността на графичния процесор, но не и допълнителната му конфигурация, така че за достъп до пълната функционалност на оборудването, все пак ще трябва да изтеглите пълноправен драйвер.

Урок: Как да получите драйвери чрез системни средства

С това завършва нашият избор на методи за изтегляне на софтуер за графичната карта GTX 1060. Накрая обръщаме вашето внимание на факта, че тази видеокарта е фалшифицирана, така че ако използваният екземпляр не работи с драйверите, получени официално, или има идентификатор, различен от горния - най-вероятно имаш фалшификат.