В някои случаи, по време на първоначалната настройка на звуковата система на компютър, работещ под Windows 7, може да възникне грешка "Невъзможно е да се възпроизведе тестовия звук на Windows 7" . Това известие се появява, когато се опитате да проверите производителността на високоговорителите или високоговорителите. След това ще ви кажем защо възниква тази грешка и как да я поправите.

Причини за възникване на грешка

Имайте предвид, че въпросният проблем няма еднозначно софтуерен или хардуерен аргумент; тя може да се появи както в първия, така и във втория, и по-рядко и в двете. Можете обаче да изберете най-често срещаните опции, за които се показва тази грешка:

  • Проблеми с аудио оборудването - високоговорители и високоговорители и звукова карта;
  • Грешки в системните файлове - тестовият звук е мелодия на Windows система, ако нейната цялост е повредена, може да се появи съобщение за невъзможност за възпроизвеждане;
  • Проблеми с водачите на звуковата апаратура - както показва практиката, е една от най-честите причини за неуспех;
  • Проблеми с услугата "Windows Audio" - основният звуков процес на операционната система често работи периодично, в резултат на което има много проблеми с възпроизвеждането на звуци.

В допълнение, може да има проблеми с аудио конекторите или свързването на хардуерните компоненти и дънната платка, или проблеми на самата дънна платка. Понякога грешката "Не може да се възпроизведе тест звука на Windows 7" се появява поради дейността на зловреден софтуер.

Още подробности: Борба срещу компютърни вируси

Решения на проблема

Преди да опишем как да поправим неуспех, искаме да ви предупредим - трябва да действате по метода на елиминиране: опитайте всеки един от предложените методи, а в случай на неефективност, преминете към други. Това е необходимо с оглед на трудностите при диагностицирането на проблема, който споменахме по-горе.

Метод 1: Рестартирайте аудиоустройството в системата

Windows 7, дори след чиста инсталация, може да е нестабилен по различни причини. Понякога това се проявява в проблеми с инициализацията на устройството, които се коригират чрез рестартиране чрез помощната програма Sound system .

  1. Намерете иконата с изображението на високоговорителя в лентата на задачите, намираща се в лентата на задачите, и щракнете с десния бутон върху нея. В контекстното меню кликнете върху елемента "Устройства за възпроизвеждане" .
  2. Отворете звуковите устройства, за да отстраните проблема с теста на Windows 7

  3. Ще се появи прозорецът на помощната програма "Звук" . В раздела Възпроизвеждане намерете устройството по подразбиране - то е надлежно подписано и иконата му е маркирана със зелена отметка. Изберете го и щракнете с десния бутон върху него, след това използвайте опцията "Деактивиране" .
  4. Деактивирайте звуковото устройство за отстраняване на проблеми с Windows 7

  5. След известно време (минути ще са достатъчни) включете звуковата карта по същия начин, само този път изберете опцията "Активиране" .

Активиране на звуковото устройство за отстраняване на пробния тест на Windows 7

Опитайте се да повторите звуковия тест. Ако мелодията се възпроизвежда, причината е неправилната инициализация на устройството и проблемът е решен. Ако няма грешка, но все още няма звук, опитайте отново, но този път внимателно гледайте скалата срещу името на звуковото устройство - ако има промяна, но няма звук, тогава проблемът е в хардуера и устройството ще трябва да бъде заменено.

В някои ситуации, за да реинициализирате устройството, трябва да рестартирате през Device Manager . Инструкциите за тази процедура са в другия ни материал.

Още подробности: Инсталиране на звукови устройства в Windows 7

Метод 2: Проверете целостта на системните файлове

Тъй като тестовият звук на Windows 7 е системен файл, провалът, който е станал с него, може да предизвика проявата на въпросната грешка. В допълнение, файловете на звуковите модули на системата също могат да бъдат повредени, поради което се появява съобщението „Не може да се изпълни тест звука на Windows 7“ . Решението е да се провери целостта на компонентите на системата. Отделна подробна статия е посветена на тази процедура, затова ви съветваме да я прочетете.
Proverka-tselostnosti-sistemnyih-faylov-utilitoy-SFC-zapushhennoy-programmoy-Reimage-Repair-V-Windows-7

Още подробности: Проверете целостта на системните файлове в Windows 7

Метод 3: Преинсталирайте драйверите на звукови устройства

Най-често се появява съобщение за невъзможност за възпроизвеждане на тестовия звук, когато има проблеми с файловете на драйверите за звукови устройства, обикновено външна карта. Проблемът е решен чрез преинсталиране на сервизния софтуер на посочените компоненти. Ръководството ще намерите на линка по-долу.
Perehod-к-ualeniyu-zvukovogo-ustroystva-V-Dispetchere-ustroystv-V-Windows-7

Още подробности: Преинсталиране на драйвера на звуковото устройство

Метод 4: Рестартирайте услугата „Windows Audio“

Втората често срещана програмна причина за проява на грешка при възпроизвеждане на тестова мелодия е проблем с услугата Windows Audio . Те могат да възникнат поради софтуерни неизправности в системата, действия на злонамерен софтуер или намеса на потребителя. За да работи правилно, услугата трябва да се рестартира - предлагаме ви да се запознаете с методите на тази процедура в друго ръководство:
Служба-Windows-Аудио-otklyuchena-V-Dispetchere-sluzhb-V-Windows-7

Още подробности: Стартирайте аудио услугата в Windows 7

Метод 5: Включете звуковото устройство в BIOS

Понякога, поради повреда в настройките на системния BIOS, аудио компонентът може да бъде деактивиран, поради което се показва в системата, но всички опити за взаимодействие с него (включително проверки на производителността) са невъзможни. Решението на този проблем е очевидно - трябва да отидете в BIOS и да активирате отново аудио контролера в него. На този сайт е посветена и отделна статия - по-долу е линк към него.
vkluchenie-zvuka-BIOS

Още подробности: Стартиране на звука в BIOS

заключение

Разгледахме първопричините за грешката „Неуспешно възпроизвеждане на тестовия звук на Windows 7“ , както и решения на този проблем. Обобщавайки, искаме да отбележим, че ако нито една от предложените по-горе опции не работи - най-вероятно причината за неуспеха е от хардуерно естество, следователно не можем да направим без да отидем в услугата.