Когато изпълнявате задачи в интерфейсния интерфейс на Windows 7 или стартирате приложението (компютърна игра), може да получите съобщение за грешка: "Заявената операция изисква увеличение" . Тази ситуация може да възникне дори ако потребителят е отворил софтуерно решение с администраторски права. Продължаваме да решаваме този проблем.

За да поправи тази грешка

В Windows 7 има два вида сметки. Един от тях е за обикновен потребител, а вторият има най-високи права. Такава сметка се нарича "Супер администратор". За безопасната работа на начинаещ потребител, вторият тип запис е изключен.

Това разделение на силите е "оживено" на системи, базирани на nix технологии, които имат понятието "root" - "Superuser" (в ситуацията с продуктите на Microsoft това е "Super Administrator"). Нека да продължим към това как да поправим проблем, свързан с необходимостта от увеличаване на правата.

Прочетете още: Как да получите права на администратор в Windows 7

Метод 1: "Изпълнение като администратор"

В някои случаи, за да отстраните проблема, трябва да стартирате приложението като администратор. Софтуерните решения с разширение .vbs , .cmd , .bat се изпълняват с административни права.

 1. Щракнете с десния бутон на мишката върху желаната програма (в този пример това е интерфейсният интерфейс на Windows 7).
 2. Стартирайте командния ред като администратор на Windows 7

  Прочетете още: Извикване на командния ред в Windows 7

 3. Стартът ще се случи със способността за администриране.
 4. Windows 7 командния ред на администратора

Ако трябва да включите програма много често, трябва да преминете към свойствата на прекия път за този обект и да извършите следните действия.

 1. Като кликнете върху PCM на пряк път, отидете на "Properties"
 2. Windows 7 свойства за бърз достъп

 3. , Преминаваме до секцията "Съвместимост" и проверяваме полето "Стартирайте тази програма като администратор" и кликнете върху бутона "OK" .
 4. Синхронизиране със съкращения със свойства стартирайте програмата от името на администратора на Windows 7

Сега това приложение ще започне автоматично с необходимите права. Ако грешката не изчезне, преминете към втория метод.

Метод 2: Супер администратор

Този метод е подходящ за опитен потребител, тъй като системата в този режим ще бъде изключително уязвима. Потребителят, променящ всички параметри, може да навреди на компютъра ви. Така че, нека да започнем.

Този метод не е подходящ за Windows 7 basic, защото в тази версия на продукта на Microsoft няма "Местни потребители" в конзолата за управление на компютъра.

 1. Отидете в менюто "Старт" . Натиснете PCM в полето "Computer" и отидете на "Management" .
 2. Старт меню Компютърно управление Winodws 7

 3. От лявата страна на конзолата "Управление на компютъра" отидете в подраздел "Местни потребители" и отворете елемента "Потребители" . Щракнете с десния бутон върху мишката (PCM) на надписа "Администратор" . В контекстното меню посочваме или променим (ако е необходимо) паролата. Отидете на "Properties" .
 4. Управление на компютри, Windows 7 Property Administrator

 5. В прозореца, който ще се отвори, кликнете върху квадратчето за отметка до "Прекъсване на връзката" .
 6. Супер Windows администраторски права

Това действие ще активира профила с най-високи права. Можете да влезете в него, след като рестартирате компютъра или като излезете от системата, като промените потребителя.

Метод 3: Сканиране за вируси

В определени ситуации грешката може да бъде причинена от действията на вируси във вашата система. За да отстраните проблема, трябва да сканирате Windows 7 с антивирусна програма. Списъкът с добър безплатен антивирусен софтуер: AVG Antivirus Безплатно , Avast-свободна антивирусна , Avira , McAfee , Kaspersky без ,

Сканиране за Windows 7

Прочетете още: Проверка на компютъра ви за вируси

В повечето случаи можете да коригирате грешката, като активирате програмата от името на администратора. Ако решението е възможно само при активирането на сметката с най-високи права ("Super Administrator"), не забравяйте, че това значително намалява сигурността на операционната система.