Метод 1: Решаване на основни проблеми

Ако по време на инсталирането на услугите на Google на смартфон Meizu възникнат грешки, на първо място, трябва да се справите с основните проблеми, срещани в много други случаи. В същото време, ако сте сигурни, че смартфонът напълно отговаря на изискванията, можете веднага да преминете към следващия раздел на инструкциите.

Прочетете също: Отстраняване на неизправности в услугите на Google Play

интернет връзка

Най-очевидната причина за проблеми при инсталирането на услугите на Google е нестабилна или липса на интернет връзка. Като решение опитайте да преконфигурирате вашия интернет или, още по-добре, да се свържете с Wi-Fi.

Повече информация:
Как да включите интернет на телефона си
Създайте точка за достъп на Android
Настройване на мобилния интернет

Пример за правилни интернет настройки на устройство с Android

Когато настройвате, обърнете специално внимание на ограниченията за изтегляне на приложения и актуализации. Освен това не разчитайте на бавна връзка, тъй като това също може да причини проблема.

Недостатъчна памет

Както абсолютно всяко приложение, услугите на Google заемат определено количество място във вътрешната памет на смартфон, липсата на което може да причини грешки по време на инсталацията. За да избегнете това, почистете устройството от ненужни потребителски файлове и оптимизирайте, ако е възможно.

Повече информация:
Почистване на вашия Android телефон от боклук
Премахване на боклука в Android с помощта на компютър

Пример за премахване на боклук от устройство с Android

Във вътрешната памет трябва да има достатъчно свободно място, тъй като системните приложения не са инсталирани на външни устройства. Също така имайте предвид, че инсталацията изисква място и за временни файлове.

Метод 2: Преинсталирайте услугите

В случай на неуспешни опити за инсталиране на услуги на Google от официален източник, най-вероятно причината за проблема е вече инсталирана версия, която предотвратява инсталирането. Както се досещате, отстраняването на неизправности е доста лесно, като просто деинсталирате предишната версия и презаредите пакета от програми.

Прочетете също: Правилно деинсталиране на приложения на Android

Стъпка 1: Деинсталирайте приложението

  1. Стартирайте официалния магазин за приложения, инсталиран по подразбиране на Meizu, докоснете лентата за търсене в горната част на екрана и намерете "Инсталатор на GMS" или „Инсталатор на Google Apps“... Отворете страницата с информация за тази програма и използвайте бутона "Изтрий".
  2. Как да деинсталирам услугите на Google на смартфона Meizu

  3. Потвърдете деинсталирането на приложението с помощта на изскачащия прозорец и изчакайте процедурата да завърши. Веднага след това трябва да рестартирате смартфона, като задържите бутона за захранване отстрани на кутията и използвате елемента „Рестартиране“ на екрана.

    Повече информация: Как да рестартирате вашия Android телефон

  4. Пример за рестартиране на смартфон с Android с помощта на системното меню

  5. Ако не можете да завършите процедурата по представения метод, тъй като опцията за деинсталиране е блокирана, вижте друга инструкция за деинсталиране през компютър. Разбира се, това ще изисква допълнителни средства, включително компютър и специален софтуер, но услугите най-вероятно ще бъдат премахнати.

    Прочетете повече: Премахване системен и не се отстранява Приложения за Android

  6. Пример за процедура за деинсталиране на системно приложение на устройство с Android

Стъпка 2: Преинсталирайте

След като услугите на Google бъдат напълно премахнати от телефона, трябва да отворите отново стандартния магазин за приложения, да намерите необходимия софтуер и да завършите инсталацията. Разгледахме тази процедура по-подробно в отделна инструкция, като използваме примера на две пазарни опции и различни версии на смартфон наведнъж.

Повече информация: Правилна инсталация на услуги на Google на Meizu

Пример за инсталиране на приложението Google Apps Installer на смартфон Meizu

Ако инсталацията се провали, въпреки че предишната версия е деинсталирана, причината може да е несъвместимост.В този случай трябва да инсталирате услугите на Google, като използвате APK файла за вашето устройство, като използвате връзката по-долу или да използвате компютър.

Отидете на Google Services за Meizu

Метод 3: Актуализирайте Android

Грешки при инсталиране на услуги на Google на Meise може да се дължат на несъвместимостта на най-новата версия на приложението и операционната система, инсталирана на телефона. Можете да се отървете от неизправността, като извършите актуализация на операционната система, разбира се, ако смартфонът поддържа по-нови версии.

Повече информация: Как да актуализирате Android на смартфон

Пример за актуализиране на операционната система на устройство с Android

Можете също да използвате инсталационния файл на APK на една от предишните версии на услугите на Google, но това не гарантира стабилна работа. Следователно най-доброто решение все пак е да актуализирате системата или да замените устройството.

Метод 4: мигане на устройството

На някои смартфони Meizu, които се отнасят главно до устройства от китайския пазар, грешките при инсталирането на услугите на Google са пряко свързани с фърмуера. За да разрешите проблема, можете да мигате телефона си, като инсталирате глобалната версия вместо китайската и по този начин отключите предишните недостъпни функции.

Повече информация: Фърмуер за различни модели на Meizu

Пример за инструкции за мигане на устройство Meizu

Моля, обърнете внимание, че с фърмуера трябва да се работи само с пълно разбиране на необходимите действия и последици. В противен случай можете да се сблъскате с много повече трудности.

Метод 5: Нулирайте настройките на смартфона

Последната опция за решаване на проблема с инсталирането на услуги на Google е да възстановите устройството до фабричното състояние, като в същото време премахнете веднъж изтеглените компоненти от магазина за приложения и свързания с тях кеш. Това може да помогне, тъй като грешките в работата на самата операционна система често причиняват неизправности.

Повече информация: Как да нулирате телефон с Android

Нулиране на настройките на устройството с Android с помощта на менюто за възстановяване на системата

Струва си да нулирате настройките само в краен случай, след като преди това сте архивирали ценна информация. Освен това не можем да гарантираме, че инсталирането на услугите на Google ще продължи гладко след това.