Бързото развитие на информационните технологии доведе до факта, че те са тясно интегрирани в най-разнообразните аспекти на човешкото съществуване. Ежедневието на съвременния човек вече е трудно да си представим без такова явление като социалните мрежи. Но ако преди 10-15 години те бяха възприемани като един от видовете развлечения, днес все повече хора считат дейността в социалните мрежи за един от начините за допълнителни, а дори и основни, печалби. Facebook като най-популярната социална мрежа в света с огромна аудитория изглежда особено привлекателна в това отношение.

Начини да печелите пари във Facebook

Много хора искат да се опитат да печелят пари чрез Facebook. Тази социална мрежа предоставя на потребителя различни възможности да се докаже като успешен предприемач. Доколко е възможно реализирането на тези възможности да зависи от способностите и характера на дадено лице. Обмислете най-популярните начини да спечелите повече.

Вижте също: Как да спечелите пари на групата VKontakte , по Twitter , на Instagram

Метод 1: Активност на осигуряване на приходи

Всяка социална мрежа е преди всичко комуникация. Хората обменят съобщения, оценяват и коментират позициите си, гледат новините и т.н. Оказва се, че всичко това може да се направи за пари.

Понастоящем в интернет се появяват голям брой ресурси, които са готови да плащат на потребителите на Facebook за изпълнение на определени задачи. Може да се плати:

 • Обича да коментари, публикации, снимки, видеоклипове, които са посочени от клиента;
 • Писане и поставяне на коментари със специфична ориентация, която е желателна за клиента;
 • Разпространение на някои публикации (repost);
 • Присъединяване към групи и изпращане на покани за присъединяване към вашите приятели и абонати;
 • Публикуване на отзиви като потребител във Facebook на други ресурси, при които се предоставя възможност за коментар.

Осигуряване на приходи от дейността на Facebook

За да започнете да печелите пари по този начин, трябва да намерите онлайн услуга, специализирана в такива дейности, и да се регистрирате там. След това потребителят редовно ще получава задачи и плащания за изпълнението им в електронното си портфолио.

Трябва да се отбележи, че много пари, използващи този метод, е малко вероятно. Но за начинаещ бизнесмен тези печалби може да се окажат в началото.

Вижте също: Приложения за печелене на пари от Android

Метод 2: Създайте своя собствена бизнес страница

За тези, които имат конкретни бизнес идеи, специална бизнес страница във Facebook ще им помогне да ги оживеят. Не го обърквайте с профила си в социалната мрежа. В него такава дейност може да доведе до забрана. Създаването на бизнес страница е абсолютно безплатно и се извършва в няколко прости стъпки.

Повече подробности: Създаване на бизнес страница във Facebook

С помощта на бизнес страницата във Facebook можете да популяризирате:

 • Малък регионален проект;
 • Собствена компания или институция;
 • Конкретна марка или продукт;
 • Продукти от тяхната творческа и интелектуална дейност;
 • Идеи за забавление и свободно време.

Създаване на бизнес страница във Facebook

Списъкът с възможни указания за популяризиране в бизнес страницата ви може да продължи дълго. За разлика от страницата на профила, тя няма ограничения за броя на абонатите, ви позволява да създавате допълнителни мини-раздели, да преглеждате статистически данни и да имате други помощни програми, които биха могли да представляват интерес за предприемача. Трябва обаче да се има предвид, че популяризирането на вашата бизнес страница в мрежата вече е по-трудна задача и понякога може да изисква много значителни финансови разходи.

Метод 3: Създайте група от теми

Facebook позволява на потребителите да създават групи или общности, които обединяват хора, които са страстни за някакви общи идеи, интереси или други принципи. В такива групи потребителите комуникират помежду си и обменят интересна тематична информация.

Създаване на група във Facebook

Повече подробности: Създайте група във Facebook

За разлика от бизнес страниците, Facebook групите не бяха предназначени първоначално като инструмент за търговия. Те са по-трудни за популяризиране и рекламиране, за мащабиране на бизнеса. Но в същото време тематичните групи осигуряват почти идеална възможност да се съберат целевата аудитория, за да популяризират своята марка или продукт. Освен това добре популяризираните групи с голям брой абонати могат сами да действат като стока. Чрез продажбата на такава група, потребителят може да спечели добри пари.

Метод 4: Карайте трафика към сайта си

Благодарение на огромната аудитория Facebook е най-мощният трафик генератор в Интернет. Собствениците на сайтове, които искат да увеличат рентабилността на своя ресурс, мечтаят да му донесат толкова посетители. Това важи особено за тези ресурси, които живеят за сметка на приходите от контекстна реклама. Притокът на посетители от социалната мрежа може значително да подобри позицията на сайта в търсачките и по този начин да увеличи монетизацията му.

Управление на трафика в Facebook

На страницата във Facebook потребителят може да постави линк към него, като го придружава с разнообразна информация. По-специално, можете да направите следното:

 • Съобщава за пускането на интересни материали на сайта;
 • Публикувайте малки, но най-изкусителни фрагменти от статии, интригуващи посетители;
 • Да поставя рекламни банери.

Интересуващи се от информация, гостите на страницата и абонатите ще последват връзката и ще отидат на сайта на потребителя, където могат да направят покупка, да оставят регистрационните си данни или да изпълняват други действия, които донасят доход на собственика на ресурса.

Метод 5: Осигуряване на приходи от видеоклипове

Видеосъдържанието във Facebook ежегодно отнема все повече пространство и почти не е по-лошо в количеството си от текстови материали. Понастоящем Facebook се бори за водеща позиция на пазара с такъв гигант като видео хостинг в YouTube.

За да натискат конкурент, социалните мрежи се опитват да стимулират потребителите да публикуват различни интересни видео материали, видео блогове и други подобни. За тази цел администрацията е готова да им даде 55% от печалбите от реклами, които Facebook вмъква в публикувания видеоклип. И тази ситуация е грях да не се използва за печалба.

Това са най-популярните начини да печелите пари в социалната мрежа Facebook. Както можете да видите, потребителите получават широка гама от възможности да покажат творчеството си, търговския си живот и да печелят пари от него. Достатъчно е да имаш желание и постоянство в постигането на целта.

Вижте също:
Всички начини да печелите пари в YouTube
Цената за гледане на видеоклипове в YouTube