Операционната система Windows 8 може с основание да се счита за иновативна: това е началото на появата на магазина за приложения, известния плосък дизайн, подкрепата за сензорни екрани и много други нововъведения. Ако решите да инсталирате тази операционна система на компютъра си, тогава ще ви е необходим инструмент като стартиращо USB флаш устройство.

Как да създадете инсталация USB стик 8

За съжаление, не можете да създадете инсталационен носител с помощта на стандартните инструменти на системата. Определено ще ви е необходим допълнителен софтуер, който можете лесно да изтеглите от интернет.

Моля, обърнете внимание!
Преди да преминете към който и да е метод за създаване на инсталационно флаш устройство, трябва да направите следното:

 • Изтеглете изображението на необходимата версия на Windows;
 • Намерете оператора с капацитет поне от изтегленото изображение на операционната система;
 • Форматирайте USB флаш устройството.

Метод 1: UltraISO

Една от най-популярните програми за създаване на bootable USB флаш устройство UltraISO , И въпреки че се плаща, но понякога е по-удобно и по-функционално от свободните му колеги. Ако искате да напишете само Windows с тази програма и вече не работите с нея, тогава ще имате достатъчно и пробна версия.

 1. При стартирането на програмата ще видите главния прозорец на програмата. Трябва да изберете менюто "Файл" и да кликнете върху "Отваряне ..." .

  Windows 8 UltraISO Главен прозорец

 2. Ще се отвори прозорец, в който трябва да посочите пътя към изображението на Windows, което сте изтеглили.

  Отворете файла ISO.

 3. Сега ще видите всички файлове, които се съдържат в изображението. В менюто изберете елемента "Boot", кликнете върху реда "Напиши изображение на твърдия диск" .

  Windows 8 UltraISO запис на изображения

 4. Ще се отвори прозорец, с който можете да изберете кой диск ще бъде написан на него, форматирайте го (във всеки случай, USB флаш устройството ще бъде форматирано в началото на процеса на запис, така че това действие е по желание) и ако е необходимо, изберете метода за запис. Кликнете върху бутона "Запазване" .

  Windows 8 UltraISO запис

Това е готово! Изчакайте до края на записа и можете безопасно да инсталирате Windows 8 на себе си и на вашите приятели.

Вижте също: Как да запишете изображение на USB флаш устройство в UltraISO

Метод 2: Rufus

Сега помислете за друг софтуер - Rufus , Тази програма е напълно безплатна и не изисква инсталация. Той има всички необходими функции за създаване на инсталационен носител.

 1. Пуснете Rufus и свържете USB флаш устройството към устройството. В първия елемент "Устройство" изберете своя носител.

  Rufus Избор на устройство

 2. Всички настройки могат да бъдат оставени по подразбиране. В елемента "Опции за форматиране" кликнете върху бутона до падащото меню, за да изберете пътя към изображението.

  Rufus Избор на изображение

 3. Кликнете върху бутона "Старт" . Ще получите предупреждение, че всички данни от устройството ще бъдат изтрити. След това просто трябва да изчакате процесът на записване да завърши.
 4. Rufus Начало на записа

Вижте също: Как да използвате Rufus

Метод 3: DAEMON Tools Ultra

Имайте предвид, че по описания по-долу начин можете да създавате устройства не само с инсталационното изображение на Windows 8, но и с други версии на тази операционна система.

 1. Ако все още не сте инсталирали програмата DAEMON Tools Ultra , тогава ще трябва да го инсталирате на компютъра си.
 2. Стартирайте програмата и свържете USB устройството към компютъра. В горната част на програмата отворете менюто "Инструменти" и отворете "Създаване на стартираща USB" .
 3. Как да създадете bootable USB флаш устройство Windows 8 в DAEMON Tools Ultra

 4. До точката "Диск" се уверете, че програмата е показала USB флаш устройство, на което ще се извърши записът. Ако устройството ви е свързано, но не се показва в програмата, кликнете върху бутона за актуализиране отдясно, след което трябва да се появи.
 5. Как да създадете bootable USB флаш устройство Windows 8 в DAEMON Tools Ultra

 6. Под долния десен ъгъл на елемента "Изображение" кликнете върху иконата за елипсиса, за да покажете Windows Explorer. Тук трябва да изберете изображение на разпределението на операционната система във формат ISO.
 7. Как да създадете bootable USB флаш устройство Windows 8 в DAEMON Tools Ultra

 8. Уверете се, че сте проверили "Изображението за стартиране на Windows" и отметнете квадратчето до "Format", ако USB флаш устройството не е било форматирано преди и съдържа информация.
 9. Как да създадете bootable USB флаш устройство Windows 8 в DAEMON Tools Ultra

 10. В графата "Етикет", ако желаете, можете да въведете името на устройството, например "Windows 8".
 11. Как да създадете bootable USB флаш устройство Windows 8 в DAEMON Tools Ultra

 12. Сега, когато всичко е готово за стартиране на флаш паметта с инсталационното изображение на операционната система, трябва да натиснете бутона "Старт" . Имайте предвид, че след това програмата ще получи заявка за административни права. Без това, дисковото устройство няма да бъде написано.
 13. Как да създадете bootable USB флаш устройство Windows 8 в DAEMON Tools Ultra

 14. Ще започне процесът на създаване на флаш устройство с изображение на системата, което ще отнеме няколко минути. Веднага щом създаването на USB зареждащия носител приключи, на екрана ще се появи съобщение "Процесът на записване на изображението към USB е приключил успешно" .
 15. Как да създадете bootable USB флаш устройство Windows 8 в DAEMON Tools Ultra

Прочетете още: Програми за създаване на устройства за стартиране

По същия прост начин в програмата DAEMON Tools Ultra можете да създадете стартиращи флаш устройства не само с дистрибуции на Windows OS, но и Linux.

Метод 4: Microsoft Installer

Ако все още не сте изтеглили операционната система, можете да използвате инструмента Windows Installer. Това е официалната програма от Microsoft, която ще ви позволи да изтеглите Windows или веднага да създадете стартиращо флаш устройство.

Изтеглете Windows 8 от официалния сайт на Microsoft

 1. Пуснете програмата. В първия прозорец ще бъдете помолени да изберете основните системни параметри (език, битова дълбочина, изход). Задайте желаните настройки и кликнете върху "Напред" .

  Windows Installer

 2. Сега сте поканени да изберете: да създадете инсталационно USB флаш устройство или да заредите ISO изображение на диск. Проверете първия елемент и кликнете върху "Напред" .

  Инструмент за инсталиране на Windows Media 8

 3. Следващия прозорец ще ви подкани да изберете носителя, на който програмата ще напише операционната система.

  Избиране на USB флаш устройство Инструмент за създаване на инсталационен носител на Windows

Това е всичко! Изчакайте края на зареждането и записването на Windows на USB флаш устройството.

Сега знаете как да създадете инсталационен носител с Windows 8 по различни методи и можете да инсталирате тази операционна система на приятели и познати. Също така, всички по-горе методи са подходящи за други версии на Windows. Успех в усилията ви!