Как да забраните режима на заспиване на вашия компютър

Режимът на заспиване е много полезна функция, която ви позволява да пестите енергия и да зареждате батерията на лаптопа. Всъщност именно в преносимите компютри тази функция е по-подходяща, отколкото в стационарни, но в някои случаи е необходимо да се деактивира. Става въпрос за това как да деактивираме грижата в съня, ще кажем днес.

Изключете режима на заспиване

Процедурата за изключване на режим на заспиване на компютри и лаптопи с windose Това не създава трудности, но във всяка от съществуващите версии на тази операционна система алгоритъмът за неговото изпълнение е различен. Как точно, помисли следващата.

Windows 10

Всичко това в предишното "Топ десет" версии на операционната система е направено чрез "Контролен панел" , сега можете да направите повече в "Параметри" . При настройката и деактивирането на спящия режим ситуацията е същата - можете да избирате от две опции за решаване на същия проблем. Можете да научите повече за това какво конкретно трябва да се направи, за да може компютърът или лаптопът да спре да заспи от отделна статия на нашия уебсайт.
Настройките за хибернация и деактивирането му на компютър с Windows 10
Още подробности: Изключете режима на заспиване в Windows 10

В допълнение към директното деактивиране на съня, ако желаете, можете да персонализирате работата му за себе си, като посочите желания период на престой или действия, които ще активират този режим. Фактът, че това изисква да се направи, ние също казахме в отделна статия.
Промяна на настройките за сън на компютър с Windows 10
Още подробности: Настройване и активиране на спящ режим в Windows 10

Windows 8

По отношение на неговата конфигурация и управление "Осем" не се различава много от десетата версия на Windows. Поне можете да премахнете режима на заспиване в него по същия начин и през същите секции - „Контролен панел“ и „Параметри“ . Има и трета опция, която предполага използването на „командния ред“ и е предназначена за по-опитни потребители, тъй като те осигуряват пълен контрол върху работата на операционната система. Следната статия ще ви помогне да се запознаете с всички възможни начини за деактивиране на съня и да изберете най-предпочитаните за вас.
Windows 8 Sleep Изключване
Още подробности: Деактивирайте съня в Windows 8

Windows 7

За разлика от междинния "осем" седмата версия на Windows все още остава огромно търсене сред потребителите. Следователно въпросът за деактивирането на “хибернация” в средата на тази операционна система също е от голямо значение за тях. За да решим нашия днешен проблем в "седемте" може да бъде само един начин, но има три различни варианта за изпълнение. Както и в предишните случаи, за по-подробна информация предлагаме да се запознаете с отделния материал, публикуван преди това на нашия уебсайт.
Деактивирайте хибернацията в прозореца за настройки на плана за захранване в Windows 7
Още подробности: Деактивирайте хибернацията в Windows 7

Ако не искате напълно да попречите на компютъра или лаптопа да заспи, можете сами да персонализирате неговата работа. Както в случая с „десетте“, възможно е да се определи период от време и действия, които активират „хибернация“.
Бърза настройка на режим на заспиване в Windows 7
Още подробности: Задаване на режим на заспиване в Windows 7

Премахване на потенциални проблеми

За съжаление, хибернация в Windows не винаги работи правилно - компютър или лаптоп не може да влезе в него след определен интервал от време, и обратно, отказва да се събуди, когато е необходимо. Тези проблеми, както и някои други нюанси, свързани със съня, също бяха обсъдени преди това от авторите ни в отделни статии и препоръчваме да ги прочетете.
Отстраняване на проблеми с хибернацията в Windows 10
Още подробности:
Какво да направите, ако компютърът не излезе от режим на заспиване
Отстраняване на проблеми при излизане от режим на заспиване в Windows 10
Премахване на компютър с Windows от режим на заспиване
Настройване на действия при затваряне на капака на лаптопа
Активиране на спящия режим в Windows 7
Отстраняване на проблеми с хибернацията в Windows 10

Забележка: Можете да активирате режим на заспиване, след като е изключен по същия начин, както е изключен, независимо от версията на Windows, която се използва.

заключение

Въпреки всички предимства на хибернацията за компютър и особено за лаптоп, понякога трябва да го изключите. Сега вече знаете как да го направите във всяка версия на Windows.