В различни ситуации може да се изисква информация за текущата версия на браузъра, инсталиран на вашия компютър. Например, ако срещнете проблеми с работата му и след това се свържете с екипа за поддръжка за помощ, тази информация ще трябва да бъде предоставена на специалисти. Ще ви кажем как да ги намерите.

Google Chrome

  1. Щракнете в горния десен ъгъл Chrome върху иконата с три точки и отидете в менюто "Справка", и тогава „Всичко за браузъра Google Chrome“.
  2. Всичко за браузъра Google Chrome

  3. На екрана ще се появи прозорец, в който уеб браузърът е проверен за актуалност. На реда по-долу можете да видите текущата версия - това е информацията, от която ще се нуждаете.

Прегледайте версията на браузъра на Google Chrome

Yandex браузър

IN уеб браузър от Yandex също така предоставя възможност за проверка на версията. По-рано този въпрос беше обсъден подробно на сайта.

Проверка на версията на Yandex Browser

Повече информация: Как да разберете версията на Yandex Browser

Опера

  1. Щракнете в горния ляв ъгъл върху иконата Опера... В менюто, което се показва, отидете на раздела "Справка", и тогава „За програмата“.
  2. Меню на браузъра Opera

  3. След това текущата версия на уеб браузъра ще се покаже на екрана и ще се стартира проверка за актуализации.

Проверка на версията на браузъра Opera

Mozilla Firefox

IN Mozilla Firefox също така е лесно да се провери уместността на версията и това може да се направи по различни начини. Преди този въпрос беше обсъден подробно на сайта.

Проверка на версията на браузъра Mozilla Firefox

Повече информация: Как да разберете версията на браузъра Mozilla Firefox

Microsoft Edge

Млад уеб браузър от Microsoftкоето е заместител на стандартния Internet Explorer. Той също така предоставя възможност за преглед на текущата версия.

  1. Кликнете върху иконата на многоточие в горния десен ъгъл и изберете раздела "Настроики".
  2. Опции на браузъра Microsoft Edge

  3. Превъртете до най-долната част на страницата, където се намира блокът „Всичко за това приложение“... Тук се намира информация за текущата версия на Microsoft Edge, инсталирана на компютъра.

Проверка на версията на браузъра Microsoft Edge

Internet Explorer

Браузър Internet Explorer отдавна е загубил своята актуалност, но все още е инсталиран на компютри на потребители на Windows като част от стандартните програми.

Проверка на версията на браузъра Internet Explorer

Повече информация: Как да проверите версията на Internet Explorer

Сега знаете как да разберете версията на браузъра си. За програми, които не са включени в статията, тази информация се проверява по същия начин.