Клавишите и бутоните на клавиатурата на лаптопа често са счупени поради небрежното използване на устройството или поради влиянието на времето. В такива случаи може да се наложи тяхното възстановяване, което може да се извърши съгласно инструкциите по-долу.

Фиксиране на бутони и ключове на лаптоп

В тази статия ще разгледаме диагностичната процедура и възможните мерки за ремонт на клавишите на клавиатурата, както и други бутони, включително управление на захранването и тъчпад. Понякога може да има други бутони на лаптопа, възстановяването на които няма да бъде описано.

клавиатура

С неработещи ключове трябва да разберете какво е причинило проблема. Често проблемът се превръща в функционалните клавиши (серия F1-F12), които, за разлика от другите, могат просто да бъдат деактивирани по един или друг начин.

Диагностика на клавиатурата на лаптоп

Още подробности:
Диагностика на клавиатурата на лаптопа
Активирайте клавишите F1-F12 на лаптоп

Тъй като най-използваният компонент на всеки лаптоп е клавиатурата, проблемите могат да бъдат изразени по различни начини и затова трябва да направите подробна диагностика на препоръките, описани в друга статия. Ако само някои ключове не работят, причината е най-вероятно неизправност на контролера, възстановяването на което у дома ще бъде трудно.

Още подробности: Ремонт на клавиатура на лаптоп

тъчпад

По същия начин, както и клавиатурата, тъчпадът на всеки лаптоп е снабден с два бутона, напълно подобни на основните бутони на мишката. Понякога те може да не работят правилно или изобщо да не реагират на вашите действия. Причините и мерките за премахване на трудностите при този контрол, ние пренасяхме в отделен материал на нашия уебсайт.

Процесът на включване на тъчпада на лаптоп

Още подробности:
Включване на тъчпада на лаптоп с Windows
Коригирайте настройката на тъчпада

храна

В тази статия проблемите с бутона за захранване на лаптопа са най-трудната тема, тъй като за диагностика и отстраняване често е необходимо да се извърши пълно разглобяване на устройството. Можете да прочетете за този процес в следната връзка.

Забележка: Най-често отворете горния капак на лаптопа.

Още подробности: Откриване на лаптоп у дома

  1. След отваряне на лаптопа, трябва внимателно да проверите повърхността на захранващата платка и самия бутон, често оставайки върху кутията. Нищо не трябва да възпрепятства използването на този елемент.
  2. Бутони за проверка на тялото на лаптопа

  3. Използвайте тестера с подходящи умения, диагностицирайте контактите. За да направите това, свържете двата щекера на мултиметъра с контактите на задната страна на платката и в същото време натиснете бутона за захранване.

    Забележка: Формата на дъската и местоположението на контактите може леко да се различават при различните модели лаптопи.

  4. Бутони за проверка на захранващата платка на лаптопа

  5. Ако бутонът не работи и по време на диагностиката, трябва да изчистите контактите. Най-добре е да използвате специален инструмент за тези цели, след което трябва да го монтирате в обратен ред. Не забравяйте, че при поставянето на бутона обратно в кутията е необходимо да се подменят всички защитни покрития.
  6. Пример за средство за почистване на контактите от окисление

  7. Ако проблемът продължи, друго решение на проблема ще бъде пълната подмяна на борда с покупката на нов. Самият бутон може също да бъде споен с някои умения.
  8. Примерна карта за захранване на лаптоп

В случай на липса на резултати и възможност за ремонт на бутон с помощта на специалисти, прочетете другото ръководство на нашия уебсайт. В него се опитахме да опишем процедурата за включване на лаптопа, без да използваме елемента за управление на мощността.

Още подробности: Включете лаптопа без бутона за захранване

заключение

Надяваме се, че с помощта на нашите инструкции успяхте да извършите диагностика и възстановяване на бутоните или ключовете на лаптопа, независимо от тяхното местоположение и предназначение. Можете също да изясните аспекти на тази тема в нашите коментари под статията.