IOS

Как да зададете парола за iPhone

Сигурността на техните данни за всеки собственик на iPhone е много важна. Осигурява стандартните си функции на телефона, включително задаване на парола за отключване.

Активирайте паролата за iPhone

IPhone предлага на своите потребители няколко стъпки за защита на устройството, а първата е паролата за отключване на екрана на смартфона. Освен това, за тази задача можете да използвате вашия пръстов отпечатък, настройките на който се намират в същия раздел с инсталирането на паролата.

Опция 1: парола

Стандартният метод за защита, използван и за устройства с Android. Изисква се както при отключване на iPhone, така и при пазаруване в App Store, както и при настройка на някои параметри на системата.

 1. Отидете на настройките на iPhone.
 2. Отворете настройките на iPhone, за да зададете парола

 3. Изберете секцията „Touch ID и парола“ .
 4. Изберете Раздел на ID на докосване и парола в настройките на iPhone за настройка на паролата

 5. Ако вече сте задали парола, въведете я в отворения прозорец.
 6. Въведете паролата за достъп до настройките на iPhone

 7. Кликнете върху „Активиране на парола“ .
 8. Кликване върху бутона Активиране на парола в настройките на iPhone

 9. Създайте и въведете парола. Моля, обърнете внимание: кликването върху “Параметри на паролата за кода” показва, че може да има различен вид: само цифри, цифри и букви, произволен брой цифри, 4 цифри.
 10. Процесът на инсталиране на паролата на iPhone и изучаване на неговите параметри

 11. Потвърдете избора си, като го напишете отново.
 12. Проверете паролата в настройките на iPhone

 13. За окончателна конфигурация трябва да въведете паролата за вашия Apple ID акаунт. Кликнете върху „Напред“ .
 14. Въведете паролата за вашия Apple ID акаунт, за да потвърдите настройките на паролата на iPhone

 15. Сега е включена паролата. Тя ще се използва за пазаруване, настройка на смартфон, както и за отключване. По всяко време комбинацията може да бъде променена или изключена.
 16. Възможност за деактивиране или промяна на паролата на iPhone

 17. Като кликнете върху "Искане на код за парола" , можете да конфигурирате точно кога ще се изисква.
 18. Задаване на заявки за парола от код към парола на iPhone

 19. Като преместите превключвателя срещу "Изтриване на данни" надясно, активирате изтриването на цялата информация на смартфона, ако паролата е въведена неправилно повече от 10 пъти.
 20. Възможност за активиране на функцията за изтриване на всички данни, ако паролата е въведена неправилно повече от 10 пъти на iPhone

Вариант 2: Отпечатък

За да отключите устройството по-бързо, можете да използвате пръстов отпечатък. Това е един вид парола, но не цифри или букви, а данни на самия собственик. Печатът се чете от бутона “Home” в долната част на екрана.

 1. Отидете в устройството "Настройки" .
 2. Отворете настройките на iPhone, за да инсталирате Touch ID

 3. Отидете в раздела "Touch ID и парола" .
 4. Изберете раздел ИД на докосване и парола в настройките на iPhone за инсталиране на Touch ID

 5. Кликнете върху „Добавяне на пръстов отпечатък ...“ . След това поставете пръста си върху бутона "Home" и следвайте инструкциите, които се появяват на екрана.
 6. Изберете елемент Добавяне на пръстов отпечатък в настройките на iPhone, за да конфигурирате Touch ID

 7. IPhone добавя до 5 пръстови отпечатъка. Но някои майстори са успели да добавят 10 отпечатъка, но качеството на сканиране и разпознаване е значително намалено.
 8. Броят на пръстовите отпечатъци на този iPhone

 9. С помощта на Touch ID, вие потвърждавате покупките си в App Store от Apple, а също и отключвате iPhone. Чрез преместване на специалните ключове потребителят може да конфигурира точно кога ще се използва тази функция. Ако пръстовият отпечатък не се разпознава от системата (което се случва рядко), системата ще поиска да въведете парола.
 10. Използване на пръстови отпечатъци за изпълнение на различни задачи на iPhone

Опция 3: Парола за приложение

Паролата може да бъде настроена не само за отключване на устройството, но и за конкретно приложение. Например за VKontakte или WhatsApp , След това, когато се опитате да ги отворите, системата ще поиска да въведете предварително зададена парола. Как да конфигурирате тази функция, можете да намерите връзката по-долу.

Още подробности: Поставете паролата на приложението в iPhone

Какво да направите, ако сте забравили паролата си

Често собствениците на iPhone поставят парола и след това не могат да си го спомнят. Най-добре е да го запишете някъде другаде предварително, за да не се появят такива ситуации. Но ако все още се е случило и спешно се нуждаете от смартфон за работа, има няколко решения. Те обаче са свързани с нулиране на устройството. Прочетете как да рестартирате iPhone в следващата статия на нашия уебсайт. Той описва как да разрешите проблема с помощта качи и iCloud ,

Още подробности:
Как да извършите пълно нулиране на iPhone
Софтуер за възстановяване на IPhone

След като възстановите всички данни, iPhone ще се рестартира и началната настройка ще започне. В него потребителят ще може да преинсталира паролата и Touch ID.

Вижте също: Възстановете паролата за Apple ID

Разгледахме как да поставим паролата на iPhone, конфигурирайте Touch ID, за да отключите устройството, както и какво да направите, ако паролата е зададена.