Заплитането на фрагменти, добавянето на музика, наслоените ефекти и много други колективни процеси се наричат ​​видео редактиране. Има много програми и онлайн услуги, които помагат да се изпълни тази задача. Тези два метода ще бъдат разгледани в тази статия.

Монтиране на видеоклипове на вашия компютър

Редактирането на видео не е труден въпрос, основният проблем е изборът на подходящ софтуер или онлайн услуга. Сайтовете ще бъдат полезни за тези, които трябва бързо да редактират записа, но програмите се използват от професионалисти и предоставят на потребителите по-широка функционалност.

Метод 1: Онлайн услуги

Ако се занимавате с редактиране на аматьорски видео, няма нужда да изтегляте специални програми, почти една и съща функционалност се предоставя от различни сайтове. Те имат редактор за няколко реда, където се изтегля видеото, добавят се музика, текст и ефекти. Повечето от услугите са оборудвани със собствени библиотеки с шрифтове и видео ефекти.

Видео връзка Онлайн услуга

Процесът на монтаж е интуитивен и прост, почти идентичен с това, което ще се направи с програмата. Сайтовете Ви позволяват да запишете завършен проект в различни формати, като използвате определени настройки и разширения за качество. Предимството на тези услуги преди софтуера е, че почти всички от тях са безплатни.

Прочетете повече: Монтираме видео онлайн

Метод 2: Програми

На пазара има голям брой продукти от добре познати и не толкова фирми. Всеки представител на този софтуер се опитва да се открои като нещо специално и е насочен към различна аудитория. Някой набляга на простия интерфейс и използваемостта, а някой добавя огромен брой функции, вградени библиотеки и инструменти. Ние приемаме например Sony Vegas Pro , Тази програма лесно се овладява от начинаещи и се използва активно от професионалисти.

 1. Първо трябва да изтеглите видеоклипа, да го изрежете на фрагменти и да го подредите в тази последователност по график, както ви е необходимо. Възможно е да заредите няколко записи на различни песни наведнъж, което ще опрости процеса на слепване.
 2. Изрязване на видео в Sony Vegas Pro

  Прочетете още:
  Най-доброто приложение за видеопокритие за видео
  Изрежете видеото на части онлайн
  Водещи видео редактори за подрязване на видеоклипове

 3. Добавете видео ефекти. Не е необходимо да използвате най-ярките ефекти, достатъчно е да използвате вградената библиотека, тя съдържа всичко, което само подчертава и избира картината.
 4. Покриващи ефекти в Sony Vegas Pro

 5. Ако е необходимо, покрийте субтитрите и добавете текст в определени части от записа. Редакторът за много тракции ви позволява да премествате текст към конкретни секции на проекта и да коригирате дължината на неговия дисплей.
 6. Добавяне на текст на Sony Vegas Pro

 7. Остава само да добавите звук. За тях е избрана отделна песен в редактора, където можете веднага да настроите силата на възпроизвеждане, да отрежете музиката или да я изрежете на фрагменти.
 8. Редактиране на аудио Sony Vegas Pro

  Прочетете още: Най-добрите програми за наслагване на музика на видео

 9. Това завършва процеса на монтиране. Трябва само да запазите проекта в един от поддържаните формати, като използвате собствените си настройки. Освен това е налице незабавно изтегляне на видеоклип в YouTube, което спестява малко време.
 10. Изтегляне на YouTube Sony Vegas Pro

  Прочетете още: Подобряване на качеството на видеото онлайн

Единственият значителен недостатък на Sony Vegas Pro е платеното разпространение. Ако не сте готови да харчите пари за закупуване на тази програма, но трябва да я монтирате, тогава ви препоръчваме да прочетете инструкциите за работа в свободния редактор.

Прочетете още:
Как да редактирате видео в Windows Movie Maker
Как да използвате Windows Movie Maker

Sony Vegas не е единствената популярна програма, която е популярна. Има друг софтуер от разпознаваеми компании. Всеки представител предлага уникален набор от функции и инструменти. Инструкции за използването на някои от тях са на нашия уебсайт.

Прочетете още:
Ръководство за използване на Movavi Video Editor
Как да използвате VideoPad видео редактора
Софтуер за редактиране на видео

В тази статия разгледахме подробно два начина, по които монтирате видео на компютъра си. Всеки от тях има свои предимства и недостатъци, а също така позволява редактиране на различни нива, което означава, че всеки потребител може да избере идеалната опция за себе си - аматьорско редактиране или изискан професионалист.