Има ситуации, когато трябва да знаете точния модел на видеокарта или друг компонент. Не цялата необходима информация може да се намери в диспечера на устройствата или върху самия хардуер. В този случай се стига до спасяване на специални програми, които помагат не само да се определи моделът на компонентите, но и да се получи много допълнителна полезна информация. В тази статия ще разгледаме няколко представители на такъв софтуер.

Еверест

Използвайте тази програма ще бъде в състояние както за напреднали потребители, така и за начинаещи. Той помага не само да получи информация за състоянието на системата и хардуера, но също така ви позволява да извършите някои настройки и да тествате системата с различни тестове.

Как да използвате Everest 3

Разпространява се от Everest абсолютно безплатно, не заема много място на твърдия диск, има прост и интуитивен интерфейс. Получаването на обща информация може да бъде директно в един прозорец, но по-подробна информация е в специални раздели и раздели.

Изтегляне на Еверест

AIDA32

Този представител е един от най-старите и се смята за предшественик на Еверест и AIDA64. Програмата не се поддържа дълго време от разработчиците и актуализациите не се освобождават, но това не й пречи да изпълнява правилно всичките си функции. С тази програма можете незабавно да получите основна информация за състоянието на компютъра и неговите компоненти.

Дънната платка на AIDA32

По-подробна информация е в отделни прозорци, които са удобно сортирани и имат свои собствени икони. Програмата не се нуждае от заплащане и присъства и руски, който не може да се радва.

Изтеглете AIDA32

AIDA64

Да помогнем за диагностицирането на компонентите и провеждането на тестове за ефективност, наречени тази популярна програма. Той съдържа най-доброто от Everest и AIDA32, подобри и добави няколко допълнителни функции, които не се предлагат в повечето други подобни поддържания.

Информация за AIDA64

Разбира се, за такъв набор от функции ще трябва да платите малко, но това ще трябва да се направи само веднъж, няма абонаменти за година или месец. Ако не можете да вземете решение за покупката, тогава на официалния сайт ще намерите безплатна пробна версия с период от един месец. За такъв период на ползване потребителят ще може точно да заключи, че софтуерът е полезен.

Изтеглете AIDA64

HWMonitor

Тази програма не разполага с такъв голям набор от функции, както предишните представители, но има нещо уникално. Нейната основна задача не е да показва на потребителя цялата подробна информация за неговите компоненти, а да ви позволи да следите състоянието и температурата на желязото.

Индикатори на оборудването HWMonitor

На дисплея се показват напрежението, натоварването и нагряването на даден елемент. Всичко е разделено на сегменти, за да се улесни навигацията. Програмата може да бъде изтеглена абсолютно безплатно от официалния сайт, но няма руска версия, но без нея всичко е интуитивно ясна.

Изтегляне на HWMonitor

Speccy

Може би една от най-обширните програми, представени в тази статия, по отношение на нейната функционалност. Има много разнообразна информация, комбинирана и ергономично разположение на всички елементи. Отделно бих искал да спомена функцията за създаване на моментна снимка на системата. В друг софтуер също има възможност да се запазят резултатите от тестовете или мониторинга, но най-често това е само TXT формат.

Параметри на операционната система Speccy

Всички функции на Speccy просто не могат да бъдат изброени, има много, е по-лесно да изтеглите програмата и да гледате всеки раздел себе си, уверяваме, че е много забавен бизнес, за да научите повече за вашата система.

Изтегляне на Speccy

CPU-Z

CPU-Z е тясно фокусиран софтуер, който е съсредоточен само върху предоставянето на потребителя на данни за процесора и неговото състояние, извършване на различни тестове с него и показване на информация за RAM. Ако обаче трябва да получите този вид информация, няма да са необходими допълнителни функции.

Работа в процесора-Z

Разработчиците на програмата са компанията CPUID, чиито представители ще бъдат описани в тази статия. CPU-Z е достъпен безплатно и не изисква много ресурси и място на твърдия диск.

Изтегляне на CPU-Z

GPU-Z

Използвайки тази програма, потребителят ще може да получи най-подробната информация за инсталираните графични адаптери. Интерфейсът е проектиран да бъде възможно най-компактен, но всички необходими данни се съдържат в един прозорец.

Определете коя видеокарта е инсталирана на компютъра в програмата TechPowerUp GPU-Z

GPU-Z е идеален за тези, които искат да знаят всичко за своя графичен чип. Този софтуер се разпространява абсолютно безплатно и поддържа руски език, но не всички части се превеждат, но това не е значителен недостатък.

Изтеглете GPU-Z

System Spec

System Spec - разработена от един човек, свободно разпространена, но не е имало актуализация от доста дълго време. Тази програма не изисква инсталация след изтегляне на компютър, можете да го използвате веднага след изтеглянето. Той предоставя много полезна информация не само за хардуера, но и за състоянието на системата като цяло.

Обща информационна система Spec

Авторът има свой собствен уебсайт, откъдето можете да изтеглите този софтуер. Няма руски език, но дори и без нея цялата информация лесно се разбира.

Изтегляне на системата Spec

PC Wizard

Сега тази програма не се поддържа от разработчиците, съответно, и няма издадени актуализации. Най-новата версия обаче може да се използва удобно. PC Wizard ви позволява да научите подробна информация за компонентите, да проследявате състоянието им и да извършвате няколко теста за ефективност.

Обща информация PC Wizard

Интерфейсът е съвсем прост и разбираем, а присъствието на руския език помага бързо да се разберат всички функции на програмата. Можете да го изтеглите и използвате безплатно.

Изтегляне на PC Wizard

СоСофтуер Сандра

SiSoftware Sandra се разпространява срещу заплащане, но с парите си тя предоставя на потребителя широка гама от функции и възможности. Уникално в тази програма е, че можете да се свържете с компютъра от разстояние, само вие трябва да имате достъп до него. Освен това е възможно да се свържете със сървъри или просто с локален компютър.

SiSoftware Sandra Тестове

Този софтуер ви позволява да наблюдавате състоянието на системата като цяло, за да научите подробна информация за желязото. Можете да намерите и дялове с инсталирани програми, различни файлове и драйвери. Всичко това може да бъде редактирано. Изтеглянето на най-новата версия на руски е достъпно на официалния сайт.

Изтегли SiSoftware Sandra

BatteryInfoView

Целенасочена помощна програма, предназначена да показва данни за инсталирана батерия и да следи състоянието й. За съжаление, тя не знае как да направи нещо друго, но напълно изпълнява задачата си. Има гъвкава настройка и редица допълнителни функции.

Основният прозорец на BatteryInfoView

Цялата подробна информация се отваря с едно кликване, а руският език ви позволява да овладеете работата на софтуера още по-бързо. Можете да изтеглите BatteryInfoView от официалния сайт безплатно, има и пукнатина с инструкции за инсталиране.

Изтеглете BatteryInfoView

Това не е пълен списък на всички програми, които предоставят информация за компонентите на компютъра, но по време на тестовете те се оказаха достатъчно добре и дори някои от тях ще бъдат достатъчни, за да получат цялата възможна подробна информация не само за аксесоарите, но и за операционната система.