Засега видеоклиповете могат да заемат много място поради разнообразието от кодеци и висококачествени снимки. За някои устройства това качество не е необходимо, защото устройството просто не го поддържа. В този случай, за да помогне на потребителите да дойдат специален софтуер, който чрез промяна на формата и разделителната способност на изображението намалява общия размер на файла. Има много такива програми в интернет, нека да разгледаме някои от най-популярните такива.

Movavi видео конвертор

Movavi се чува от мнозина, тъй като той произвежда много полезни програми, които се използват много често. Този представител изпълнява не само функции за преобразуване, но също така помага за стабилизиране на видеото, корекция на цветовете, регулиране на силата на звука и изрязване на филма. Това не е целият списък от функции, които потребителят може да намери в Movavi Video Converter.

MP4 видео опции в Movavi Video Converter

Да, разбира се, има недостатъци, например пробен период, който трае само седем дни. Но разработчиците могат да разберат, те не искат място за своя продукт, а за качество, което трябва да платите.

Изтегляне на Movavi Video Converter

iWiSoft Безплатен видео конвертор

iWiSoft може да бъде полезен за тези потребители, които имат устройства, които не поддържат обичайните формати на аудио и видео файлове. Тази програма ви позволява да изберете от списъка на наличното устройство и тя ще предложи на потребителя формата и качеството, които ще са най-подходящи за устройството.

Компресирайте видео в безплатния видео конвертор iWisoft

За да намалите размера на файла е много проста и за това има няколко начина - да компресирате качеството на картината, като промените разделителната способност на по-малки или да изберете конкретен елемент при настройването на проекта или да използвате различен формат, чиито файлове заемат по-малко пространство. Освен това можете да видите промените в специален плейър, където лявата показва първоначалното качество, а вдясно - готовия материал.

Изтеглете безплатния видео конвертор iWiSoft

XMedia Recorde

Тази програма е събрала много формати и профили, които ще помогнат за създаването на оптимално качество на видеото за всяко устройство. За свободния софтуер XMedia Recorde е просто перфектен: разполага с всичко необходимо за кодиране или изпълнение на други функции с видео от различни формати и качество.

Главен прозорец XMedia Recode

Освен това има различни ефекти, с които можете веднага да проверите резултата, какво ще се случи, когато задачата бъде завършена. Разделянето на глави ще направи възможно редактирането на отделни части от видеоклипа. Възможно е да се създадат няколко отделни аудио и картинни песни и да се изпълняват отделни задачи с всеки от тях.

Изтегляне на XMedia Recode

Формат Фабрика

Форматът Фабрика е чудесно за конвертиране на видео специално за мобилни устройства. За това има всичко: подготвени шаблони, избор на формати и разрешения, различни режими на съвместимост. Друга програма има необичайна функция за този софтуер - създаването на GIF-анимации от видеоклипа. Това се прави много просто, просто трябва да изтеглите филма, да определите пасаж за анимацията и да изчакате, докато процесът приключи.

Конвертиране на видео към мобилни устройства в Format Factory

Form Factory е подходящ не само за намаляване на размера на видео, но и за кодиране на изображения и документи в други формати. Те също са подготвили профили и различни видове разширени настройки за напреднали потребители.

Изтегляне на формат Фабрика

XviD4PSP

Тази програма е предназначена за кодиране на различни видео и аудио формати. Ако задачата за конвертиране е конфигурирана правилно, можете да постигнете значително намаляване на размера на целевия файл. Друго нещо, на което да обърнете внимание, е тестът за скорост на кодиране, който ще покаже какво ви е способен компютърът.

Избиране на XviD4PSP формати и кодеци

Разпространява се XviD4PSP безплатно и актуализациите често излизат. Новите функции се добавят постоянно и се коригират различни грешки, ако бъдат открити. Този софтуер е подходящ за тези, които трябва да работят с видео файлови формати.

Изтегляне на XviD4PSP

FFCoder

FFCoder е чудесно средство за намаляване на размера на видеото, тъй като съдържа много различни настройки на проекта, като се започне с избора на формат и кодеци, като завърши безплатното редактиране на размера на картината чрез специално меню.

Основен прозорец на FFCoder

Това е разочароващо, че разработчикът вече не се занимава с програмата, съответно, и няма актуализации и нововъведения. Но най-новата версия все още е достъпна безплатно на официалния сайт.

Изтеглете FFCoder

SUPER

Това е една от програмите, чиято основна задача е да конвертирате видео от един формат в друг. Това се извършва чрез кодиране с предварително зададени настройки. Основната характеристика на програмата е преобразуването в 3D. Тази функция е подходяща за тези, които имат анаглифни очила. Но не се уверете, че процесът на преобразуване ще бъде успешен във всички случаи, алгоритъмът на програмата може да се провали в някои ситуации.

Преобразуване в 3D в SUPER

Останалата част от функционалността не се различава от тази, която се съдържа в голямата част от този софтуер - тунинг кодеци, качество, формати. Програмата е безплатна за изтегляне от официалния сайт.

Изтегляне SUPER

Xilisoft видео конвертор

Разработчиците на този представител обърнаха специално внимание на интерфейса на програмата. Той е направен в модерен стил и всички елементи са удобни за използване. Функционалност Xilisoft Video Converter ви позволява не само да извършвате конвертиране, поради което можете да постигнете значително намаляване на размера на окончателния файл, но и да създадете възможност за създаване на слайдшоута, корекция на цветовете и водни знаци.

Изберете видео формат в Xilisoft Video Converter

Изтеглете Xilisoft Video Converter

MediaCoder

MediaCoder няма уникална функционалност, която да я различава от други подобни програми, въпреки че стандартните функции работят правилно, без грешки и артефакти при преглеждането на окончателния файл.

Видео компресия в MediaCoder

Можете да справите MediaCoder за неудобен потребителски интерфейс. Той е ужасен до максимум, елементите са почти едно по едно. А куп тайми и изскачащи менюта, а понякога, за да намерите правилната функция, трябва да се опитате доста трудно, сортиране чрез куп линии.

Изтеглете MediaCoder

Това са основните програми, които са подходящи за видео конвертиране. Струва си да се отбележи, че ако конфигурирате правилно всички параметри, окончателният файл може да бъде няколко пъти по-малък по обем от изходния файл. Сравнявайки функционалността на всеки представител, можете да изберете идеалната опция за себе си.