Yandex Browser - това е не само инструмент за показване на сайтове, но и инструмент за изтегляне на файлове от мрежата към компютъра. Днес ще анализираме основните причини, поради които Yandex.Browser не изтегля файлове.

Причини да не можете да изтегляте файлове от Yandex.Browser на компютъра

Липсата на възможност за изтегляне на информация от Yandex може да засегне различни фактори.

Причина 1: липса на място на твърдия диск

Може би най-честата причина, поради която даден файл не може да бъде записан на компютър.

Отворете "Windows Explorer" в секцията "Този компютър" и след това проверете състоянието на дисковете: ако са маркирани в червено, тогава имате сериозна липса на свободно място.

Преглед на свободно дисково пространство

В този случай имате две възможности да излезете от ситуацията: или запазете файловете на свободен локален диск, или освободете място на текущия диск, така че да е достатъчно да заредите файла.

Прочетете повече: Как да почистите твърд диск от боклук

Причина 2: Ниска скорост на мрежата

След това трябва да се уверите, че скоростта на вашата мрежа е достатъчна, за да може файлът да бъде изтеглен на компютъра.

Моля, имайте предвид, че ако връзката ви с интернет е прекъсната, изтеглянето ще бъде прекъснато, но браузърът няма да го възобнови. Освен това, проблемите при изтеглянето ще се наблюдават не само в Yandex, но и във всеки друг уеб браузър на компютъра.

Прочетете повече: Как да проверите скоростта на интернет чрез услугата Yandex.Internetometer

Ако подозирате, че невъзможността за изтегляне на файл на компютър е засегната от "лошия" интернет, ако е възможно, се свържете с друга мрежа, за да потвърдите или оспорите това предположение. Ако, когато сте свързани с друга мрежа, файлът е изтеглен успешно, тогава трябва да се погрижите да подобрите или промените връзката с интернет.

Причина 3: Няма определена папка за изтегляне на файлове

По подразбиране Yandex.Browser за изтегляне на файлове е настроен на стандартната папка "Изтегляния" , но в резултат на неуспех в работата на уеб браузъра или действията на потребителя папката може да бъде заменена например с несъществуваща, поради което изтеглянето на файлове не може да бъде изпълнено ,

 1. Кликнете в горния десен ъгъл на бутона за меню и отворете секцията "Настройки" .
 2. Отидете в настройките на Yandex.Browser

 3. Отидете до самия край на прозореца и кликнете върху бутона "Показване на разширените настройки" .
 4. Показване на допълнителни настройки в Yandex.Browser

 5. Намерете секцията "Изтеглени файлове" и в графата "Запазване в" опитайте да поставите друга папка, например стандартния "Изтегляния" ( "Изтегляния" ), който в повечето случаи има следната форма:
 6. C:Users[ИМЯ_ПОЛЬЗОВАТЕЛЯ]Downloads

  Задаване на папката за качване на файлове в Yandex.Browser

 7. Затворете прозореца с настройки и опитайте да продължите да опитвате да изтегляте данни на компютъра.

Причина 4: Повредена папка на потребителския профил

Цялата информация за браузъра се съхранява на компютъра в специална папка с профили. Тази папка съхранява информация за потребителски настройки, история, кеш, бисквитки и друга информация. Ако по някаква причина папката с потребителски профили е била повредена, това може да ви попречи да изтегляте файлове от уеб браузъра.

В този случай решението може да бъде да изтриете текущия профил.

Имайте предвид, че изтриването на потребителски профил ще изтрие цялата информация за потребителя, съхранена в браузъра. Ако нямате активирана синхронизация на данни, препоръчваме да я конфигурирате така, че цялата информация да не се губи трайно.

Прочетете повече: Как да настроите синхронизация в Yandex.Browser

 1. Кликнете в горния десен ъгъл на бутона за меню Yandex и отидете на "Настройки" .
 2. Отидете в настройките на Yandex.Browser.

 3. В отворения прозорец намерете блока "Потребителски профили" и кликнете върху бутона "Изтриване на профил" .
 4. Изтриване на профил в Yandex.Browser

 5. Потвърдете изтриването на профила.
 6. Потвърждение за изтриване на профил в Yandex.Browser

 7. След миг браузърът ще бъде рестартиран и ще бъде абсолютно чист, сякаш веднага след инсталирането. Отсега нататък опитайте да възобновите опита за изтегляне на данни в Yandex.Browser.

Причина 5: Вирусна активност

Не е тайна, че по-голямата част от вирусите са насочени специално към увреждане на браузъра. Ако файловете на компютъра от уеб браузъра на Yandex не искат да бъдат изтеглени и като цяло самият браузър е нестабилен, ние силно препоръчваме да извършите системно сканиране на компютъра ви за вируси.

Прочетете повече: Сканиране за вируси без антивирус

Причина 6: Неправилна работа на браузъра

Всъщност, тъй като предишната причина може да се превърне в основен фактор за неправилната работа на браузъра и конфликта на други програми, системни сривове и други. Ако браузърът не работи правилно - трябва да бъде инсталиран отново.

Прочетете повече: Преинсталиране на Yandex.Browser със запазване на отметки

Причина 7: Блокиране на изтеглянията на антивирусни програми

Днес много антивирусни програми са доста агресивни към браузърите, като предприемат действия за потенциални заплахи.

 1. За да проверите дали вашият антивирус е виновник на проблема, който обмисляте, просто поставете на пауза работата му и след това опитайте да изтеглите файловете на вашия компютър.
 2. Прочетете повече: Как да деактивирате антивирусите

 3. Ако изтеглянето е успешно, ще трябва да се консултирате с антивирусните настройки, където в зависимост от производителя може да се наложи да разрешите изтеглянето на файлове в Yandex.Browser или да добавите тази програма в списъка с изключения, така че антивирусната програма да не блокира активността на уеб браузъра.

Причина 8: Системна катастрофа

В редки случаи невъзможността за изтегляне на файлове в компютъра може да бъде засегната от самата операционна система, която по различни причини може да не работи правилно.

 1. Ако преди известно време изтеглянето на файлове от Yandex.Browser продължаваше правилно, можете да опитате да изпълните процедурата за възстановяване на операционната система.
 2. Прочетете повече: Как да ремонтираме Windows система

  Стартиране на възстановяването на системата

 3. Ако тази стъпка не помогна, например, нямаше подходяща точка за връщане на компютъра, след което можете да пристъпите към радикален метод за решаване на проблема - преинсталиране на операционната система.

Прочетете повече: Инсталиране на операционната система Windows

Както можете да видите, има достатъчно начини за решаване на проблема с изтеглянето на файлове от Yandex.Browser. Надяваме се, че тези препоръки са полезни за вас и можете да върнете популярния уеб браузър в нормалното му функциониране.