В някои случаи, ако се опитате да копирате или изрежете файл или папка от флаш устройство, може да срещнете съобщение за грешка вход / изход. По-долу ще намерите информация как да премахнете тази грешка.

Защо възникне повреда в I / O и как да го коригирате

Появата на това съобщение показва наличието на проблем, хардуер или софтуер. Ако всичко е ясно с причината за хардуера (клетките на паметта се провалят), проблемите със софтуера не са толкова прости. Ето защо, преди да продължите с един от методите за отстраняване на неизправности, трябва да проверите флаш устройството с един от предложените тази статия начини. След това, в зависимост от резултатите, изберете подходящото решение.

Метод 1: Форматиране на друга файлова система (загуба на данни)

Една от най-честите причини за проблеми с I / O на флаш устройство - повреда на файловата система. Това се случва по много причини: неправилно извличане, вирусна активност, грешки в операционната система и т.н. Най-простото решение на този вид проблем е форматирането на носителя, за предпочитане в друга файлова система.

Внимание! Този метод ще изтрие всички данни, съхранени на флаш устройство! Ако искате да запазите файлове, обърнете внимание на методи 2 и 3!

 1. Свържете USB флаш устройството към компютъра и изчакайте да бъде разпознато от системата. Проверете файловата система, която понастоящем се използва от USB флаш устройството - отворете "Компютър" , намерете устройството си в него и кликнете с десния бутон върху него.
  Проверка на файловата система за отстраняване на повреда вход / изход
  Изберете "Свойства" . В прозореца, който се отваря, обърнете внимание на файловата система .
  Показване на файловата система на USB паметта за корекция на повреда на входно-изходния сигнал
  Основните разлики в файловите системи са дадени в ръководство за техния избор ,
 2. Извършете форматирането, като използвате един от методите, предложени в материала по-долу.

  Повече подробности: Как да форматирате USB флаш устройство

  В същото време е необходимо да изберете друга файлова система. Например, ако текущият е NTFS, форматирайте го в exFAT или дори FAT32.

 3. В края на процеса, изключете USB флаш устройството от компютъра, уверете се, че използвате безопасно отстраняване. За да направите това, намерете иконата на лентата с инструменти за безопасно извличане в тавата.
  Безопасно премахнете флаш устройство след коригиране на повреда вход / изход
  Кликнете върху него с десния бутон на мишката и изберете "Извличане".
  Направете безопасно премахване на флаш устройство след коригиране на повреда вход / изход

  След това свържете отново устройството. Проблемът ще бъде решен.

Най-лесният начин не винаги е най-подходящ - например потребителите, които искат да запазят файловете си, няма да помогнат.

Метод 2: Създаване на изображение на флаш устройството и след това форматиране (запазване на данни)

В повечето случаи, като спазвате съобщение за грешка I / O на флаш устройство, няма да имате достъп до данните, съхранявани на него, по конвенционални начини. Има обаче начин да се спаси поне някои от файловете - това създава изображение на флаш устройство: виртуално копие на структурата на файловата система и цялата информация, която се съдържа в нея. Един от най-простите начини за създаване на изображение е да използвате инструмента за групово копиране на HDD.

Изтегляне на HDD Raw Copy Tool

 1. Стартираме услугата, тя е задължителна от името на администратора. Първата стъпка е да приемете лицензионното споразумение.
  Приемане на лицензионното споразумение за твърди копия на инструментите на твърдия диск за решаване на проблема с входа и изхода на информация на флаш устройство
  След това изберете програмата за разпознаване на флаш памет и кликнете върху "Напред" .
 2. Избиране на източник на флаш устройство в инструментите за групово копиране на твърди дискове за решаване на проблема с информацията за входно-изходната информация на флаш устройство

 3. Изберете елемента, отбелязан на екранната снимка, за да запазите изображението на флаш устройството като файл.
  Изборът за запазване на изображението на флаш устройството в инструментите за групово копиране на твърди дискове за решаване на проблема с информацията за входно-изходната информация на флаш памет
  Ще се появи прозорец "Explorer" с избор къде да се запази копието. Изберете подходящ вариант, но не забравяйте да зададете опцията "Raw Image" в списъка "File Type" преди това: само в този случай ще получите пълно копие на флаш устройството.
 4. Избиране на името, местоположението и формата на изображението на твърдия диск на HDD за решаване на проблема с входната / изходната информация на флаш памет

 5. Връщайки се към главния прозорец на HDD Rav Kopi Tul, кликнете върху "Напред" .
  Започнете да запазвате изображението на твърдия диск на твърдия диск, за да решите проблема с входната / изходната информация на флаш устройство
  В следващия прозорец трябва да кликнете върху бутона "Старт", за да започнете процеса на клониране на флаш устройство.
  Започнете процеса на запазване на изображението на инструментите за групово копиране на твърди дискове, за да решите проблема с входната / изходната информация на флаш устройство
  Това може да отнеме много време, особено за насипни товари, така че бъдете готови да чакате.
 6. В резултат на това получаваме изображение на флаш устройството като файл с разширение IMG. За да можем да работим с изображението, трябва да го монтираме. Най-добре е да използвате програми за това. UltraISO или Daemon tools lite ,

  Повече подробности:
  Как да монтирам изображение в UltraISO
  Монтирайте дисковото изображение в Daemon Tools Lite

 7. Следващата стъпка е да възстановите файловете от изображението на диска. Можете да използвате специални програми , Също така ще намерите инструкциите по-долу:

  Повече подробности:
  Съвети за възстановяване на файлове от картите с памет
  Как да възстановите данните от твърдия диск

 8. След като приключите всички манипулации, флаш устройството може да бъде форматирано, за предпочитане в друга файлова система (Метод 1 на тази статия).

Този метод е по-сложен, но в неговия случай вероятността за записване на файлове е много висока.

Метод 3: Възстановете флаш устройството с помощната програма chkdsk

На Windows системата има помощна програма за командния ред chkdsk, която може да помогне за справяне с проблема с I / O грешка.

 1. Стартирайте "Command Prompt" от името на администратора - за да направите това, отворете бутона "Старт" и въведете "cmd.exe" в лентата за търсене.
  Намерете CMD.exe в менюто "Старт", за да разрешите проблема за грешка вход / изход
  Кликнете върху намерения файл, щракнете с десния бутон на мишката и изберете "Пусни като администратор" .
 2. Изпълнете CMD.exe като администратор в менюто "Старт", за да разрешите проблема за грешка вход / изход

 3. Когато се отвори прозорецът "Командния ред" , въведете командата chkdsk Z: /f , където Z е буквата на устройството, която обозначава вашето USB флаш устройство в компютъра.
 4. Извикайте помощната програма за възстановяване на chkdsk, за да разрешите проблема за грешка вход / изход

 5. Процесът на проверка и възстановяване на диска започва. Ако е завършено нормално, ще получите такова съобщение.
 6. Резултат от помощната програма за възстановяване на chkdsk за разрешаване на грешка вход / изход

 7. Изключете USB флаш устройството от компютъра, като използвате безопасно отстраняване (описано в Метод 1), след 5-10 секунди свържете отново. Най-вероятно грешката ще изчезне.
 8. Този метод също не представлява нищо трудно, но сред останалите помага по-рядко от всеки друг.

Ако всички описани по-горе методи не работят, най-вероятно се сблъсквате с физическа повреда на устройството: механични повреди, повреда на част от блоковете на паметта или проблеми с контролера. В този случай, ако на него са съхранени критични данни, посетете сервизния център. В допълнение, инструкциите за възстановяване за конкретни производители могат да ви помогнат: Kingston , дословно , A-Data , Transcend ,