Всеки, който е преживял самоинсталацията на операционната система на компютър, е запознат с проблема за създаване на дискети за зареждане на оптични или флаш-носители. Има специализирани програми за това, някои от тях поддържат манипулиране на дисково изображение. Помислете за този софтуер по-подробно.

UltraISO

Прегледът отваря Ultra ISO - софтуер за създаване, редактиране и конвертиране на изображения с разширение ISO, BIN, NRG, MDF / MDS, ISZ. С него можете да редактирате съдържанието им, както и директно да създадете ISO от CD / DVD-ROM или твърд диск. В програмата можете да напишете предварително подготвено изображение с разпределението на операционната система на оптичен диск или USB устройство. Недостатъкът е фактът, че тя се плаща.

Zapis-obraza-zhestkogo-diska-V-UltraISO

Изтегляне на UltraISO

WinReducer

WinReducer е удобно приложение, създадено да създава персонализирани Windows версии. Възможно е да напишете готов пакет за изображения на ISO и WIM формати или да разгърнете пакета за разпространение директно на USB устройство. Софтуерът има широки възможности за персонализиране на интерфейса, за който отговаря инструмент, наречен "Preset Editor" . По-специално, той предоставя възможност за премахване на ненужните функции на услугите и включването на тези, които правят системата по-бърза и по-стабилна. За разлика от друг подобен софтуер, WinReducer не изисква инсталация, той има своя собствена версия за всяко издаване на Windows. В същото време липсата на руски език леко намалява цялостното впечатление на продукта.

Създаване на bootable USB диск във WinReducer

Изтегляне на WinReducer

DAEMON Tools Ultra

DAEMON Tools Ultra е най-изчерпателният софтуер за работа с изображения и виртуални дискове. Функционалността е малко подобна на Ultra ISO, но, за разлика от нея, има поддръжка за всички известни формати на изображения. Има функции за създаване на ISO от всякакъв вид файлове, записване на оптични носители, копиране от един диск на друг в движение (в случай, че има две устройства). Също така е възможно да създадете виртуални устройства в системата и стартиращо USB устройство, базирано на всяка версия на Windows или Linux.

Изгорете изображение на диск в DAEMON Tools Ultra

Отделно, трябва да се отбележи, че технологията за криптиране TrueCrypt, с която защитава твърди дискове, оптични и USB устройства, както и поддръжка на виртуално RAM устройство за съхраняване на временна информация, за да се увеличи производителността на компютъра. Като цяло, DAEMON Tools Ultra е едно от най-добрите решения в своя клас.

Изтегляне на DAEMON Tools Ultra

Barts PE Builder

Bart PE Builder е софтуерно средство за подготовка на изображения за зареждане на Windows. За да направите това, е достатъчно да имате инсталационните файлове на желаната версия на операционната система и той ще направи сами останалото. Също така е възможно да записвате изображения на такива физически носители като флаш-памет, CD-ROM. За разлика от други подобни приложения, изгарянето се извършва с алгоритми на StarBurn и CD запис. Основното предимство е прост и интуитивен интерфейс.

Zagruzka-ISO-obraza-на-диск-V-Бърт-PE-Builder

Изтеглете Barts PE Builder

Бътлър

Butler е безплатна програма за местно развитие, чиято основна функция е да създаде диск за стартиране. Неговите чипове могат да включват осигуряване на възможност за разполагане на различни операционни системи на устройство и избор на интерфейсен дизайн на менюто за зареждане на Windows.

Sozdanie-multizagruzochnoy-fleshki-V-Butler

Изтеглете програмата Butler

PowerISO

PowerISO се отнася до специализиран софтуер, който поддържа целия набор от възможни манипулации с дискови изображения. Възможно е, ако е необходимо, да се създават ISO, да се компресират или редактират готовите изображения, както и да се записват на оптичен диск. Функцията на монтиране на виртуални устройства, от своя страна, ще ви позволи да направите, без да записвате изображение на CD / DVD / Blu-ray.

Sozdanie-zagruzochnoy-fleshki-V-PowerISO

Отделно, заслужава да се отбележат такива функции като подготовката на дистрибуции на Windows или Linux дистрибуции на USB носители, Live CD, който ви позволява да работите с операционната система без да ги инсталирате, както и да вземете аудио компактдискове.

Изтеглете програмата PowerISO

Ultimate Boot CD

Ultimate Boot CD е готов диск за зареждане на диска, предназначен за решаване на различни проблеми с компютрите. Тя го отличава от другите програми в прегледа. Съдържа софтуерни инструменти за работа с BIOS, процесор, твърди дискове и оптични устройства, както и периферно оборудване. Те включват приложения за проверка на стабилността на процесор или система, модули за памет за грешки, клавиатури, монитори и др.

Прозорец за стартиране на Ultimate Boot CD

Софтуерът за извършване на различни процедури с твърд диск заема най-големия обем на диска. Включва помощни програми, предназначени за показване на информация и управление на зареждането на различни операционни системи на един компютър. Също така има програми с функции за възстановяване на пароли от потребителски акаунти и данни от дискове, редактиране на системния регистър, архивиране, пълно унищожаване на информация, работа с дялове и др.

Изтеглете Ultimate Boot CD

Всички разглеждани приложения правят добра работа при създаването на дискети за стартиране. По-разширени функции, като работа с дискови изображения и виртуални устройства, се предоставят от UltraISO, DAEMON Tools Ultra и PowerISO. С тяхна помощ можете лесно да създадете изображение за зареждане на базата на лицензионния диск на Windows. Но в същото време за тази функция ще трябва да се плати определена сума.

С помощта на Butler можете да направите диск с комплекта за разпространение на Windows с индивидуален дизайн на прозореца на инсталатора, но ако искате напълно да персонализирате инсталационния процес на OS, включително инсталирането на софтуер на трети страни, WinReducer е ваш избор. Ultimate Boot CD се отличава от останалата част от софтуера, тъй като е диск за зареждане с много безплатни програми за работа с персонални компютри. Тя може да бъде полезна при възстановяване на вашия компютър след вирусни атаки, катастрофи на системата и други неща.