Почти веднага след пускането на новата версия на операционната система Microsoft - Windows 10 - обществеността беше информирана, че околната среда е оборудвана с различни модули и компоненти, които скрито и изрично наблюдават потребителите, инсталираните приложения, драйвери и дори свързани устройства. За тези, които не искат да предават поверителна информация на софтуерния гигант неконтролируемо, са създадени специални софтуерни инструменти, които позволяват деактивиране на шпионски модули и блокиране на предаването на нежелани данни.

Програми за деактивиране на сенки в Windows 10 - повечето от тях са прости инструменти, чрез които бързо можете да спрете различните инструменти, интегрирани в операционната система, използвани от хора от Microsoft, за да получите интересна информация за това какво се случва в системата. Несъмнено в резултат на тези компоненти нивото на поверителност на потребителите се намалява.

Унищожи Windows 10 Spying

Програмата Унищожи Windows 10 Spying е един от най-популярните инструменти, използвани за деактивиране на сянка на потребител на Windows 10. Преобладаването на инструмента се дължи основно на лекотата на използване и висока ефективност на използваните от програмата методи за блокиране на нежеланите компоненти.

Унищожи Windows 10 Spying

Начинаещите, които не искат да се впуснат в тънкостите на процеса на определяне на системните параметри, свързани с поверителността, просто натиснете един бутон в програмата. Разширените потребители могат да се възползват от разширените функции на Destroy Windows 10 Spying, като активират професионалния режим.

Изтегляне Унищожи Windows 10 Spying

Деактивиране на проследяването на Win

Разработчиците на Disable Tracking Win се фокусираха върху опциите на програмата за деактивиране или премахване на отделни системни услуги и OS-интегрирани приложения, които могат да събират и изпращат информация за действията на потребителите и инсталираните програми в Windows 10 среда.

Деактивиране на проследяването на Win

Почти всички действия, извършвани с помощта на Diskable Win Tracking, се характеризират с обратимост, така че дори и начинаещите могат да използват програмата.

Изтегляне Деактивиране на проследяването на

DoNotSpy 10

Програмата DoNotSpy 10 е мощно и ефективно решение на проблема с предотвратяването на наблюдението на Microsoft. Инструментът дава възможност на потребителя да определи масата на параметрите на операционната система, които пряко или непряко повлияват на нивото на защита при работа в среда.

DoNotSpy10

Има възможност да използвате препоръчаните от програмиста предварителни настройки, както и възможността да се върнете към настройките по подразбиране.

Изтегляне на DoNotSpy 10

Windows 10 за защита на поверителността

Портативното решение с минимални настройки ви позволява да деактивирате главните способности за шпиониране от разработчика на Windows 10. След стартирането програмата комуникира с автоматичен системен анализ, който позволява на потребителя да наблюдава визуално кой от шпионските модули е активен в момента.

Windows 10 за защита на поверителността

Професионалистите едва ли ще обърнат внимание на програмата за защита на поверителността, но начинаещите потребители могат да използват програмата, за да постигнат приемливо ниво на сигурност на данните.

Изтеглете Windows 10 за защита на поверителността

W10 Поверителност

Вероятно най-функционалният и мощен инструмент сред програмите за деактивиране на сенките в Windows 10. Инструментът съдържа голям брой възможности, чието използване ви позволява да настройвате и гъвкаво конфигурирате операционната система по отношение на сигурността на потребителя и да защитите информацията му от външния вид на неразрешени лица, не само от Microsoft.

W10 Поверителност

Допълнителната функционалност превръща W10 Privacy в ефективен инструмент за специалисти, занимаващи се с различни компютри с Windows 10.

Изтегляне на W10 Privacy

Shut Up 10

Друго мощно решение, в резултат на което Windows 10 е лишен от способността да извършва скрит и ясен шпионаж за потребителя. Едно от основните предимства на инструмента е изключително информативният интерфейс - всяка функция е описана подробно, както и последствията от използването на една или друга опция.

Shut Up 10

По този начин, с помощта на Shut Up 10, не само можете да получите разумно чувство за сигурност от загубата на чувствителни данни, но и да научите за целите на различните компоненти на операционната система.

Изтеглете Shut Up 10

Spybot Anti-Beacon за Windows 10

Възможностите на продукта от създателя на ефективна антивирусна компания Safer-Networking Ltd включват блокиране на главните канали за предаване на данни за работа в околната среда и OS модулите, които събират тази информация.

Spybot Anti-Beacon за Windows 10

Пълен контрол върху извършените действия, както и бързината на приложението определено ще привлече вниманието на специалистите.

Изтеглете Spybot Anti-Beacon за Windows 10

Ashampoo AntiSpy за Windows 10

Лекомислеността на Майкрософт при получаването на данните на потребителя и приложенията, които работят в среда на Windows 10, привлича вниманието на партньорите на разработчика. Известната компания Ashampoo създаде просто и висококачествено решение, което деактивира основните модули за наблюдение, интегрирани в операционната система, както и блокира основните услуги и услуги, които предават нежелани данни.

Ashampoo AntiSpy за Windows 10

Използването на програмата е много удобно благодарение на обичайния интерфейс и наличието на предварително зададените от програмиста предварителни настройки ви позволява да спестите време, прекарано в определянето на параметри.

Изтеглете Ashampoo AntiSpy за Windows 10

Windows Privacy Tweaker

Приложението Windows Privacy Tweaker, което не изисква инсталиране в системата, повишава нивото на конфиденциалност до приемливо ниво чрез манипулиране на системните услуги и услуги, както и редактиране на настройките на регистъра на системите, направени от инструмента в автоматичен режим.

Windows Privacy Tweaker

За съжаление приложението не е оборудвано с интерфейс на руски език и затова може да бъде трудно да се учи за начинаещи потребители.

Изтегляне на Windows Privacy Tweaker

В заключение, трябва да се отбележи, че деактивирането на отделни модули и / или премахването на компонентите на Windows 10, както и блокирането на каналите за прехвърляне на данни към сървъра за програмисти могат да се извършват ръчно от потребителя чрез промяна на параметрите в контролния панел , изпращане на командите на конзолата, стойностите, съдържащи се в системните файлове. Но всичко това изисква време и известно ниво на познание.

Специализираните инструменти, обсъдени по-горе, ви позволяват да конфигурирате системата и да защитите потребителя от загуба на информация само с няколко щраквания на мишката и най-важното - го правете правилно, безопасно и ефективно.