В социалната мрежа VKontakte, потребителите могат да се справят с много грешки, включително проблеми с достъпа. Един от тези проблеми е "грешка при достъпа 5", която по-нататък ще опишем по-подробно за причините за възникването и методите за корекция.

Премахване на грешка "Access 5" VK

Всички възможни причини за възникването на тази грешка се разкриват директно от нейното име, т.е. независимо от мястото на възникване, проблемите с достъпа могат да бъдат задействани само поради ограничения, поставени пред вас. В този случай най-често срещаните проблеми са свързани с файлове, достъпът до които е ограничен по време на гледането им.

Метод 1: Настройки за поверителност

Тази причина и в същото време решението е, че трябва да имате достъп до гледания материал. Само собственикът може да предостави права за достъп въз основа на това, от което се изисква да се свържете с автора на файла.

Пример за грешка в достъпа до сайта VKontakte

Невъзможно е да се заобиколи "грешката на Access 5" на VKontakte, с изключение на наречения подход. В противен случай, ако злоупотребявате с ограниченията на социалната мрежа, вашият личен профил може да бъде блокиран за постоянно.

Пример за грешка при достъпа до забранено съдържание VK

В някои случаи проблемът с достъпа може да е свързан с това, че сте на черния списък на собственика на видеото или на администрацията на общността. При такива обстоятелства просто трябва да изчакате изтичането на периода на блокиране или да създадете нова страница за себе си, след което да отворите файла през него.

Метод 2: Системни проблеми

Втората, но по-скоро допълнителна причина за появата на "грешка при достъп 5" на VKontakte може да е инфекцията на вашата операционна система с вируси. Освен това трябва да сте наясно, че много подобни затруднения на този ресурс също изискват системни проверки за вируси.

Забележка: Този раздел на статията е подходящ само за случаите, когато сте напълно сигурни, че имате достъп до необходимия материал.

Проверка на системата за вируси, използвайки dr.  мрежа

Повече подробности:
Онлайн сканиране на системата за вируси
Сканиране на компютъра ви за вируси без антивирус

Ако все още нямате антивирус, уверете се, че сте инсталирали една от препоръчаните програми за себе си. съответната страница нашия сайт.

Най-добрият антивирусен софтуер за Windows

Може да се окаже, че използвате злонамерено разширение или програма, пряко свързана с уеб сайта на VC или с възможности за гледане на видеоклипове. Опитайте да деактивирате или премахнете подобен софтуер.

Процесът на деинсталиране на Windows 8

Вижте също: Как да премахнете програмата

Освен вирусната инфекция на системата, проблемът може да дойде и от самия браузър, който използвате за посещение на сайта на VKontakte. По-специално, трябва да изчистите историята на сърфирането и кеша, както и да опресните браузъра си.

Забележка: Това важи само, когато трудността възниква само в един браузър и не във всички.

Процесът на почистване на историята на интернет браузъра

Повече подробности:
Почистване на браузъра от боклука
Как да изчистите кеша на браузъра
Как да изчистите историята на уеб браузъра
Как да надстроите Chrome , опера , Mozilla firefox , Yandex браузър

Като допълнителна мярка, пряко свързана с премахването на вируси и почистването на браузъра, е полезно да почистите операционната система от боклука. За тези цели използвайте програмата. CCleaner и съответните инструкции за работа с него на нашия уебсайт.

Процесът на почистване на браузъра посредством CCleaner

Повече подробности: Как да почистите компютъра от боклука с помощта на CCleaner

Ако след извършване на предложените действия грешката все още възниква, въпреки наличието на достъп до файла и неговата цялост, можете да се свържете с администрацията на VK. Казахме как да го направим в една от инструкциите.

Преход към писане на VKontakte техническа поддръжка

Повече подробности: Как да пиша в техническа поддръжка VK

В заключение тази статия обръща внимание на факта, че "грешка в достъпа 5" може да бъде свързана не само с някои проблеми от ваша страна, но и с неизправности на VK сървърите. В този случай той ще бъде открит от много потребители, които могат да бъдат намерени на специален сайт.

Процесът на гледане на здравната статистика VKontakte

Повече подробности: Защо сайта на VC не работи

Ако не сте успели да отстраните проблема или имате коментари относно възможни решения, не забравяйте да го напишете в коментарите по статията. Това завършва тази тема.