DLL


Потребителите на Windows семейството на операционни системи може да срещнат проблем: стартирането на някои приложения причинява грешка, в която се появява файлът dbghelp.dll. Тази динамична библиотека е системна, така че грешката може да е симптом на по-сериозен проблем. Този проблем възниква във всички версии на Windows, като се започне с "седем".

Отстраняване на неизправности dbghelp.dll

Всички катастрофи, свързани със системни DLL файлове, могат да възникнат поради вирусна заплаха, затова препоръчваме да проверите машината за заразяване, преди да продължите с инструкциите по-долу.

Още подробности: Борба срещу компютърни вируси

Ако процедурата показва, че злонамерен софтуер липсва, можете да преминете към незабавна корекция на грешки.

Метод 1: Изцяло преинсталирайте програмата

Понякога по време на инсталацията на софтуера инсталаторът неправилно прави промени в системния регистър, поради което програмата не разпознава необходимите DLL файлове. Поради тази причина, преинсталиране на програма за почистване на регистъра ще помогне за решаването на проблеми с dbghelp.dll.

 1. Деинсталирайте неуспешното приложение. За да направите това, препоръчваме да използвате програмата Revo uninstaller , тъй като неговата функционалност ще позволи в няколко кликвания да се отървете от всички данни на изтритото приложение.

  Деинсталирайте програма с помощта на Revo Uninistaller

  урок: Как да използвате Revo Uninstaller

  Ако по някаква причина е невъзможно да използвате това решение, вижте универсалните инструкции за деинсталиране на програми.

  Още подробности: Как да изтриете приложения в Windows

 2. Извършване на почистване на регистър, също за предпочитане използване на програма на трета страна, например CCleaner ,
  Ochistka-reestra-cherez-CCleaner-2

  урок: Ние чистим регистъра с CCleaner

 3. Изтеглете известната работна дистрибуция на отдалеченото приложение и го инсталирайте отново, като спазвате инструкциите на инсталатора. Не забравяйте да рестартирате компютъра или лаптопа си.

В повечето случаи тези действия ще бъдат достатъчни за отстраняване на проблема. Ако все още се наблюдава - прочетете.

Метод 2: Копирайте dbghelp.dll в директорията с приложението

Алтернативно решение на въпросния проблем би било копирането на необходимата библиотека в директорията с инсталираното приложение. Факт е, че обикновено инсталаторите на програми, които изискват този файл, самостоятелно извършват тази операция, обаче, в случай на повреда по време на инсталацията, това може да не се случи и това е причината за неизправността. Направете следното:

 1. Отворете "Explorer" и отидете на адрес C:WindowsSystem32 , след това намерете файла dbghelp.dll в тази директория и го копирайте - например, използвайки комбинацията от клавиши Ctrl + C.
  Копирайте dbghelp.dll от системната директория

  Обърнете внимание! За работа с файловете на системния каталог са необходими администраторски права!

  Вижте също: Използвайте профила "Администратор" в Windows

 2. Отидете на "Desktop" и намерете на него пряк път към желаната програма. Изберете го и щракнете с десния бутон на мишката, след което изберете елемента "File Location" в контекстното меню.
 3. Отидете в програмната директория за поставяне на копирания dbghelp.dll от системната директория

 4. Инсталационната директория на програмата ще се отвори - поставете в нея преди това копираната dbghelp.dll, като използвате комбинацията Ctrl + V.
 5. Файлът dbghelp.dll в целевата папка

 6. Затворете всички отворени прозорци на Explorer и рестартирайте устройството.

Този метод е ефективен, но само ако въпросният DLL файл е в добро състояние.

Метод 3: Проверете целостта на системните файлове

Тъй като въпросната DLL е необходима, за да може операционната система да работи с библиотеката, всички свързани грешки показват нейната повреда. Този вид проблем може да бъде решен чрез проверка на изпълнението на тези файлове.

Искаме да ви предупредим веднага - не се опитвайте да сменяте dbghelp.dll ръчно или с помощта на софтуер на трети лица, тъй като това може да наруши за постоянно Windows!

Прочетете повече: Проверете целостта на системните файлове в Windows 7 , Windows 8 и Windows 10

Това завършва анализа на методите за отстраняване на неизправности с файла dbghelp.dll.