Много потребители при използване на видеоклипове използват музикални вложки или припокриват композиции като фон за цялото видео. Често в описанието често не се посочва нито името на пистата, нито изпълнителят, което създава проблем с търсенето. Именно с решаването на такива трудности ще ви помогнем в хода на днешната статия.

Търсете музика от VK видео

Преди да прочетете инструкциите, трябва да се опитате да помолите за намиране на музика от видеоклипа в коментарите под гледаното видео. В много случаи този метод е ефективен и позволява не само да се намери името, но и да се получи файл със композицията.

Пример за търсене на музика в коментарите на ВКонтакте

Освен това, ако има високоговорители, свързани към компютър / лаптоп, можете да пуснете видеоклип на вашия смартфон Shazam и да идентифицира музиката през нея.

Вижте също: Как да използвате приложението Shazam за Android

Ако по една или друга причина не можете да питате в коментарите, директно се свържете с автора на записа или Shazam не разпознава песента, ще трябва да използвате няколко допълнителни инструмента едновременно. Освен това, нашите инструкции включват търсене на музика от видео, когато се използва пълната версия на сайта, а не приложението.

Стъпка 1: Изтеглете видео

 1. По подразбиране няма възможност за изтегляне на видеоклипове в социалната мрежа VKontakte. Ето защо първо трябва да инсталирате някой от специалните разширения или програми на браузъра. В нашия случай ще се използва SaveFrom.net, тъй като това е единственият най-добър вариант днес.

  Още подробности:
  Как да изтеглите VK видео
  Софтуер за изтегляне на видеоклипове

 2. Инсталиране на SaveFrom.net на компютъра

 3. След като завършите инсталирането на разширението, отворете или опреснете страницата с видеоклипа. Кликнете върху бутона „Изтегли” и изберете един от наличните източници.
 4. Избор на източник за изтегляне на видеоклипове от VK

 5. На автоматично отворената страница кликнете с десния бутон върху областта за видеоклипове и изберете „Запазване на видеоклипа като ...“ .
 6. Преход към запис на видео от VK

 7. Въведете всяко удобно име и кликнете върху бутона „Запазване“ . На това обучение може да се счита, че е завършено.
 8. Запазване на видео от VK на компютър

Стъпка 2: Извличане на музика

 1. Този етап е най-труден, тъй като пряко зависи не само от качеството на музиката във видеото, но и от други звуци. На първо място, трябва да решите за редактор, който ще използвате, за да конвертирате видео в аудио формат.
 2. Процесът на конвертиране на видео към аудио чрез AIMP

 3. Една от най-удобните опции е помощната програма, която идва с плейъра AIMP , Можете също да използвате онлайн услуги или програми за конвертиране на видео към аудио.

  Още подробности:
  Софтуер за конвертиране на видео
  Как да извличаме музика от видео онлайн
  Софтуер за извличане на музика от видео

 4. Конвертиране на видео в аудио онлайн

 5. Ако аудиото от видеоклипа ви се състои изцяло от музиката, която търсите, можете да преминете към следващата стъпка. В противен случай ще трябва да прибягвате до помощта на аудио редактори. Решете за избора на програмите, които ще ви помогнат в статии на нашия сайт.

  Още подробности:
  Как да редактирате музика онлайн
  Софтуер за редактиране на звук

 6. Отрежете аудио от видео онлайн

 7. Независимо от избрания от вас подход, резултатът трябва да бъде аудио запис с повече или по-малко висока продължителност и с приемливо качество. Перфектният вариант е цялата песен.

Стъпка 3: Анализ на състава

Последното нещо, което трябва да направите, за да получите не само името на музиката, но и друга информация, е да анализирате съществуващото парче.

 1. Използвайте една от специалните онлайн услуги или компютърна програма, като изтеглите файла, който сте получили след преобразуването в последната стъпка.

  Още подробности:
  Разпознаване на музика онлайн
  Софтуер за разпознаване на звук

 2. Използване на онлайн услугата AudioTag

 3. Най-добрият вариант е услугата AudioTag, характеризираща се с търсенето на най-точните мачове. Освен това, дори ако музиката е трудно да се анализира, услугата ще осигури много подобни песни, сред които вие със сигурност ще бъдете търсени.
 4. Успешно търсене на музика с AudioTag

 5. В необятността на мрежата има и няколко онлайн услуги, които съчетават минималните възможности на видеоредакторите и търсачките за аудио записи. Въпреки това, качеството на тяхната работа оставя много да се желае, поради което сме пропуснали такива ресурси.

Стъпка 4: Намиране на VK Music

Когато желаната песен е намерена успешно, тя трябва да бъде намерена в интернет и можете да я запазите в плейлиста си чрез VK.

 1. След като получите името на песента, отидете на VK сайта и отворете секцията “Music” .
 2. Отидете в секцията Музика на сайта на ВК

 3. Вмъкнете името на аудиозаписа в текстовото поле „Търсене“ и натиснете Enter .
 4. Търсете песни от видео клипове във VKontakte

 5. Сега остава да намерите сред резултатите, подходящи за време и други характеристики и да ги добавите към вашия плейлист, като използвате съответния бутон.
 6. Успешно търсене на музика от видео ВКонтакте

Това завършва настоящите инструкции и Ви пожелаваме успешно търсене на музика от видео ВКонтакте.

заключение

Въпреки големия брой действия, извършени в процеса на търсене на композиция, може да е трудно само когато се срещне с такава нужда за първи път. В бъдеще, за да намерите песни, можете да прибегнете до същите стъпки и средства. Ако по някаква причина статията е загубила своята значимост или имате въпроси по темата, пишете ни за това в коментарите.