Сега в интернет има голям брой програми за изтегляне, които осигуряват защита срещу злонамерени файлове на компютър. Всеки представител на този софтуер има свой собствен метод за сканиране на вирусни подписи и следователно се различава по отношение на ефективността. Актуализирането на антивирусите трябва да бъде за инсталиране на нови версии на двигатели, осигуряващи по-надеждна защита. По-долу ще анализираме този процес на примера на популярния софтуер.

Актуализираме популярни антивирусни програми на компютъра

При инсталирането на нови версии няма нищо сложно, манипулациите, които трябва да изпълните в самия софтуер, се различават поради структурата на интерфейса и наличието на допълнителни инструменти. Следователно, ние ще разгледаме всеки представител на свой ред, и веднага можете да преминете към необходимия раздел и да следвате указанията, дадени в него.

Kaspersky Anti-Virus

Kaspersky Anti-Virus е една от най-надеждните и разпознаваеми програми за защита на вашия компютър от злонамерени файлове. Kaspersky прави отлична работа със задачата си и работата по актуализирането на двигателя е доста активна, така че нови събрания често се освобождават. Има два прости метода за инсталирането им. Подробни указания по тази тема можете да намерите в другата ни статия в линка по-долу.

Актуализирайте Kaspersky antivirus

Повече подробности:
Безплатна актуализация на Kaspersky Anti-Virus
Как да разширя Kaspersky Anti-Virus

Avira Antivirus

Ще се обадим за следващата програма, за която ще говорим Avira Antivirus , Има безплатна и платена версия на този софтуер, която позволява на потребителите с различни нужди да предоставят на компютъра си висококачествена защита. Преди това интерфейсът на Avira изглеждаше малко по-различен и функционалността беше различна. Ето защо, за да актуализирате този антивирус, трябва да изберете една от четирите подходящи инструкции. Прочетете повече за тях в нашия друг материал.

Avira Антивирусна актуализация

Повече подробности:
Avira Антивирусна актуализация
Как да преинсталирате антивируса на Avira

ESET NOD32

NOD32 - популярен антивирус, разработен от ESET. Той е съществувал в продължение на дълъг период от време, и през този период са добавени много иновации и някои бъгове са фиксирани. Разработчиците предлагат на собствениците два варианта за инсталиране на актуализации. Първата включва само добавянето на нови вирусни подписи, втората - инсталирането на нов модул NOD32. Потребителят има право да избере най-подходящия начин и да следва дадените указания.

Актуализиране на програмата ESET NOD32

Повече подробности:
Актуализиране на ESET NOD32 Antivirus
Отстраняване на проблеми с актуализацията на NOD32

Безплатен антивирус

Безплатен антивирус - безплатната версия на антивирусния софтуер от Avast. Актуализациите се разпространяват доста често, но не всеки има автоматична инсталационна функция конфигурирана. Можете да извършите този процес ръчно, както следва:

 1. Стартирайте Avast и разгънете "Меню" .
 2. Отваряне на меню в Avast Free Antivirus

 3. Изберете секцията "Настройки" .
 4. Отидете в настройките Avast Free Antivirus

 5. Отворете категорията "Актуализации" .
 6. Акция за безплатна актуализация на

 7. Можете да актуализирате самата програма или нейните вирусни подписи. Изберете подходящата опция и кликнете върху "Update" .
 8. Актуализиране на Avast Free Antivirus

 9. Ще бъдете известени, когато са изтеглени нови файлове. Ако желаете, можете да поставите точка близо до опцията "Автоматично опресняване", за да заредите данните във фонов режим.
 10. Завършва инсталацията на Avast Free Antivirus актуализации

Вижте също: Решаване на проблема с безплатно подновяване на регистрацията на Avast

AVG Antivirus

По-горе, ние подробно разгледахме инсталирането на вирусни подписи и асемблери на Avast Antivirus. По отношение на AVG , тук процесът е почти идентичен. Трябва да направите следното:

 1. Разгънете изскачащото меню и отидете в секцията "Настройки" .
 2. Отидете на настройките в AVG Antivirus

 3. Отворете категорията "Актуализации" .
 4. Раздел с актуализации в AVG Antivirus

 5. Стартирайте сканиране за нов монтаж или двигател, като кликнете върху съответния бутон.
 6. Търсене на актуализации в AVG Antivirus

 7. Изчакайте, докато инсталацията приключи.
 8. Инсталиране на актуализации в AVG Antivirus

Сега можете да започнете да използвате актуализираната програма. За да работи правилно, дори не е необходимо да рестартирате компютъра.

McAfee

разработчиците McAfee като позиционират своя продукт като най-надеждното средство за защита на лични и поверителни данни. Всеки потребител в продължение на тридесет дни е снабден с безплатна пробна версия на софтуера, след което можете да изберете един от платените асемблери. Актуализирането на която и да е версия е както следва:

 1. Стартирайте антивирусния и в раздела "Защита на компютъра" изберете елемента "Актуализации" .
 2. Отворете секцията за актуализиране на McAfee

 3. Кликнете върху "Проверка за актуализации" .
 4. Проверете за актуализации за McAfee

 5. Изчакайте сканирането и изтеглянето да завършат.
 6. Процесът на проверка за актуализации за McAfee

 7. Освен това можете да отворите "Настройки за актуализиране" .
 8. Конфигуриране на актуализации за McAfee

 9. Тук има функция, която ви позволява да изтеглите необходимите файлове във фонов режим, което ще ви освободи от периодичното стартиране на проверките за иновации.
 10. Активирайте автоматичното актуализиране на McAfee.

Днес описахме подробно процеса на инсталиране на актуализации за някои популярни програми, които защитават потребителските данни. Както можете да видите, няма нищо трудно в това, важно е само да изберете правилния начин и да следвате предоставените инструкции. Ако внезапно антивирусът ви не е в списъка, изберете едно от ръководствата и изпълнете всички манипулации на неговия пример, като вземете предвид външния дизайн на софтуера и наличната функционалност.

Вижте също:
Премахване на антивирус от компютър
Деактивирайте антивирусната програма