Днес експанзия VKSaver поддържа активно и ви позволява лесно да изтегляте музика от VKontakte въпреки значителните промени в приложния програмен интерфейс (API). В хода на тази статия ще обсъдим някои от проблемите, които може да срещнете, докато използвате това разширение.

VKSaver не работи

Има много причини, поради които VKSaver може да не работи. Въпреки това, повечето от обичайните трудности могат да бъдат разделени на две основни категории.

Вижте също: Как да използвате VKSaver

Причина 1: Проблеми с браузъра

В много случаи основната причина, поради която VKSaver не работи правилно, е използването на остаряла версия на интернет браузъра. Този проблем може да бъде разрешен чрез актуализиране на браузъра до последната актуална версия.

Проверка на инсталираната версия в Google Chrome

Продължение: Как да надстроите Chrome , опера , Yandex , Firefox

В допълнение към последната версия на браузъра, трябва да сте актуализирали Adobe Flash Player , Тя може да бъде изтеглена на официалния сайт и инсталирана в съответствие с една от нашите инструкции.

Възможност за актуализиране на Adobe Flash Player

Повече подробности: Как да актуализирате Adobe Flash Player

Липсата на бутони за изтегляне на аудиозаписи, добавени от разширението, може да се дължи на блокирания от реклами, който сте инсталирали. Деактивирайте го за официалния уеб сайт VKSaver и социалната мрежа VKontakte.

Процесът на поставяне на AdBlock на пауза в Google Chrome

Повече подробности:
Как да деактивирате блокирането
Пълно премахване на AdGuard от компютър

Ако не можете да отидете на уеб сайта на VKSaver или да имате трудности при изтеглянето на програмата на вашия компютър, опитайте се да го направите след включване на VPN. Проблемът е, че разширението е насочено към изтегляне на музика, като по този начин допринася за нарушаване на авторски права.

Процесът на използване на разширението ZenMate в Chrome

Повече подробности:
Най-разширенията за VPN за Google Chrome
Популярни анонимни браузъри

Поради факта, че системата за сигурност на сайта VKontakte също постоянно се подобрява, VKSaver може временно да не работи, докато не бъде освободена следващата актуализация. Освен това, по същите причини, софтуерната поддръжка може да бъде временно спряна за неограничен период от време.

Вижте също: Как да премахнете VKSaver

Причина 2: Системни проблеми

Най-често срещаният проблем при VKSaver, както и с много други програми, които изискват връзка с интернет, блокира мрежата с защитна стена. Можете да отстраните този проблем, като временно деактивирате защитата, било то защитна стена на Windows или антивирус на трета страна. Също така папката с програмата може да бъде добавена към списъка с изключения.

Процесът на деактивиране на стандартния антивирус на Windows

Повече подробности:
Как да деактивирате антивирусите
Как да деактивирате Windows Defender

Ако сте изтеглили VKSaver преди пускането на последната му актуализация или сте изтеглили програмата от неофициален сайт, проблеми с производителността може да са причинени от използването на неактуална версия. Можете да коригирате грешките, като инсталирате последната версия на програмата и приставката.

Възможност за изтегляне на VKSaver на сайта

Отидете на официалния сайт VKSaver

Понякога, по време на стартирането или инсталирането на програмата, може да възникне грешка "VKSaver не е win32 приложение", премахването на което описахме в отделна статия на нашия уебсайт. Освен това, някои методи от там, например, актуализиране на системните компоненти, също могат да помогнат при решаването на други проблеми с разглеждания софтуер.

Официално лого на Microsoft .NET Framework

Повече подробности: Премахване на грешката "VKSaver не е приложение win32"

заключение

За да избегнете по-нататъшни затруднения с VKSaver в бъдеще, разширението трябва да бъде инсталирано в съответствие с препоръките и да бъде актуализирано своевременно до най-новата версия.