За да гледате видеото, се нуждаете от специални програми - видео плейъри. Има много такива играчи в Интернет, но един от най-добрите е KMPlayer. Но не всички от тях имат нужда от вкус заради леко неприятното им управление, някои просто не издърпат, а някои не харесват рекламата или дори някаква малка промяна. За тези хора ще разгледаме списъка на конкурентите KMPlayer в тази статия.

KMPlayer е един от най-добрите и най-надеждни видео плейъри, който заема важно място сред много потребители. Той има огромна функционалност (от субтитри до 3D), е много лесно да се персонализира и има хубав дизайн. Все пак не всички харесват (най-често поради реклама), но поради липса на информация хората не знаят какви заместители да изберат този играч. Е, ще разберем по-долу.

Изтеглете KMPlayer

Windows Media Player

Това е стандартен плейър във всяка операционна система Windows, която може да стане доста спорна за KMPlayer. Тя няма камбани и свирки, всичко е ясно, разбираемо и разбираемо за всеки брой потребители.

По принцип е предназначена за аудитория, която няма много опит при работа с компютър или просто не се интересува от някакви измамени функции, защото вече е доволна от всичко.

От минусите много се откроява неприемливостта на много видео формати. Разбира се, най-лесно е да се възпроизвеждат най-популярните такива, но едва ли е * .wav. От предимствата, които искам да подчертая простотата и лекотата, защото почти не зарежда паметта.

Основното меню в Windows Media Player

Изтеглете Windows Media Player

Media Player Classic

Друг известен играч сред неопитни играчи. Програмата също така не се отличава с никакви функции или удобство, тя просто представлява работещ инструмент, който изпълнява това, което се изисква от него.

Разбира се, функционалният тук е повече, отколкото в един и същ Media Player, но все пак не се сравнява с KMPlayer.

Сред предимствата е особено изключителна простота и е минус, зависи от типа потребители, които използват този видеоплейър.

Главно меню в Media Player Classic

Изтеглете Media Player Classic

Увеличете плейъра

Този малко известен играч също е доста прост от гледна точка на функционалността и като лаконичен като предходните два, обаче, не е популярен поради слабата работа на маркетинговия отдел на разработчиците.

Програмата се разпространява безплатно, но няма руски език и плюс това работи неправилно на Windows 10, които обещават да поправят в бъдеще.

Главното меню в Zoom Player Max

Изтегляне на Zoom Player

QuickTime

Обикновено, способен да играе различни формати, играчът не спечели широка популярност с обществеността, но може да стане заместител на KMPlayer, ако искате нещо просто, освен това, без реклама и напълно безплатно.

Има любими списъци, видео стрийминг и още няколко интересни функции, които са повече от стандартния плейър. Играчът е малко тежък и натоварва системата много.

Ако обаче Windows Media Player разполагаше с малко формати, които биха могли да поддържат, тогава има още по-малко. Плюс това, размерът на прозореца не е ръчно регулируем, което е много неудобно.

Главното меню в QuickTime

Изтеглете

PotPlayer

Този плейър вече прилича на пълнофункционален и функционален видеоплейър. Тя има почти всичко, има настройка за видео, звук, субтитри. Също така има предавания и можете да промените дизайна.

По принцип версията е доста добра и не е много тежка, така че системата няма да бъде подчертана. От минусите в тази програма е само, че тя не е напълно преведена на руски език, а на някои места може да се появят и английските думи, но това не оказва съществено влияние върху нейната работа.

Основното меню в PotPlayer

Изтеглете PotPlayer

GOM Player

Този играч може напълно да се конкурира с KMPlayer. Той има почти цялата функционалност, която е на разположение в KMP, плюс това е много лесно за управление. Има и други елементи, които дори не са налице в KMP, например заснемане на екрана или възпроизвеждане на видеоклипове на VR.

За съжаление, тя също има реклама, но по принцип не е толкова важно, играчът наистина е много добър и има много голяма популярност сред различните типове потребители.

Главното меню в GOM Player

Изтеглете GOM Player

MKV плейър

Друг не много гъвкав играч, който може да стане временен и може би постоянен заместник на KMPlayer, ако не сте фен на всякакви камбани и свирки. Програмата има всичко, от което се нуждаете, и нищо повече.

Програмата е много неудобна интерфейс и доста функции, а освен това не поддържа руския език. Понякога има проблеми при работа с програмата и разработчиците няма да явно да ги премахнат.

Основното меню в MKV Player

Изтеглете MKV плейъра

Лека сплав

Този видеоплейър е най-очевидният конкурент на KMPlayer. Ако няма повече функции в него, отколкото в KMP, то е същото. Програмата има напълно персонализирани настройки за бързи клавиши. Програмата има субтитри, удобни плейлисти, видео и аудио настройки, както и субтитри. В допълнение към всичко това, програмата е много удобна и има възможност да избере аудиозапис. Има дизайн на популярни играчи, включително WMP, който ви позволява бързо да свикнете с интерфейса.

В програмата няма минуси, но просто не е достатъчно, за да се броят плюсовете. Сред тях е подкрепата на всички известни видео формати, уникално меню за управление, което може да изглежда необичайно, но всъщност е много удобно. Плюс това всичко, програмата не натоварва тежко системата и няма досадна реклама.

Основното меню в леката сплав

Изтеглете лека сплав

BSplayer

Добър видео плейър с много широка гама от поддържани видео формати. Има съвсем малко функции, сред които собствената си библиотека, предназначена за удобно управление на плейлисти.

В допълнение към добрата функционалност за работа с видео, има и инструментариум за работа с аудио, което обикновено не акцентира върху видео плейърите. Има и плъгини, които могат да се използват за разширяване на възможностите на програмата, които не се намират нито в KMPlayer, нито в леки сплави.

Плюс това играчът също е много и сред минусите има само неудобен интерфейс, с който трудно можеш да свикнеш.

Основното меню в BSplayer

Изтегляне на BSplayer

Crystal Player

Друг прост играч, който има няколко настройки и малка функционалност. Програмата има настройки за видео и аудио, запазване на маркери и няколко други основни функции.

Поддържа голям брой формати, но има доста необичаен интерфейс, като BSPlayer.

Главното меню в CrystalPlayer

Изтеглете Crystal Player

Както можете да видите, има много алтернативи на KMPlayer, но не всеки може да се сравни с такъв мощен видео плейър. Основният конкурент, разбира се, е леката алуминиева сплав, защото има еднакви по отношение на функционалността и плюс, в някои случаи е още по-удобна. Въпреки това, те са едновременно малко тежки (въпреки че LA е по-лек) и поради тази причина потребителят може да разгледа други опции. Освен това, никога не трябва да отлагате добрия стар ПМП, който се използва от толкова много хора като цяло, въпреки неговата простота и може би заради него. И кой видео плейър използвате, пишете в коментарите?