Гледане на видеоклипове Споделяне на видеоклипове в YouTube , можете да се препънете по някакъв видеоклип, в който ще се изпълнява музиката. И е напълно възможно да ви хареса толкова много, че ще искате да го изтеглите на компютъра или мобилното си устройство, за да слушате целия ден. Но какъв лош късмет, но как да научите художника и заглавието на песента, ако тази информация не е посочена във видеото?

Как да определите името на песента и името на изпълнителя

Това, от което се нуждаем, разбира се, е името на художника (автор) и името на самата песен. В някои случаи просто се нуждаете от име. Ако с ухо не разпознавате музика, то е малко вероятно, че ще можете сами да разберете цялата тази информация. Има обаче достатъчно начини да направите това.

Метод 1: Услуга MooMash

Основната цел на услугата MooMash е само едно и също определение на музиката от видеоклипа, публикуван в споделянето на видеоклипове в YouTube. За рускоезичен потребител обаче може да е проблем, че сайтът не е преведен на руски език. И освен това самият интерфейс не е много приятелски и е по-скоро като две хиляди години.

Прочетете още:
Превод на текстове на руски език в Opera
Превод на страница в Mozilla Firefox на руски
Включване на превода на текста в Yandex.Browser
Активирайте превода на страници в Google Chrome

MooMash услуга

Ако посочите предимствата на MooMash, няма съмнение, че няма нужда да изтегляте програми на трети страни на вашия компютър - услугата работи онлайн. Но в сравнение с конкурентите, може би това ще бъде единственото предимство.

За да използвате пълния потенциал на услугата, задължително трябва да се регистрирате в нея, което е доста трудно поради липсата на руски език. Следователно, разумно е да се покаже процес на регистрация поетапно.

 1. На главната страница на сайта кликнете върху връзката "My MooMash" .
 2. начало moomash

 3. В прозореца, който се показва, кликнете върху "Регистрация" .
 4. връзка към регистрацията с moomash

 5. В актуализирания формуляр въведете цялата необходима информация: имейл адрес, парола и повторете отново паролата. Кликнете върху бутона "REGISTER" .
 6. Прочетете още: Как да разберете вашето потребителско име и парола от Mail.ru mail

  регистрационен формуляр на момаш

 7. След това ще получите имейл за потвърждение. Отворете го и отидете на посочената връзка, за да потвърдите регистрацията.
 8. писмо с потвърждение за регистрация на услугата Moomash

 9. След като кликнете върху връзката, най-накрая ще създадете своя профил в услугата. След това отворете отново главната страница и кликнете върху "My MooMash" .
 10. начална страница на услугата Moomash

 11. Сега въведете информацията, която сте посочили по време на регистрацията: имейл адрес и парола. Натиснете бутона "LOGIN" .
 12. Форма за вход за услугата Moomash

Страхотно, сега имате повече привилегии на сайта, отколкото преди да се регистрирате. Между другото, дори по време на самия процес беше възможно да се установи, че ще бъде възможно да се разпознаят всички музикални композиции във видеоклип с продължителност до 10 минути. Освен това, общо за един месец можете да проверите видеоклипа за 60 минути. Това са условията за използване на услугата MooMash.

Е, сега е необходимо да обясните как да използвате тази услуга.

 1. На основната страница трябва да поставите в съответното поле връзка към видеоклипа от YouTube и след това да кликнете върху бутона с изображението на лупата.
 2. търсене на rolina on moomash

 3. След това посоченият клип ще бъде идентифициран. Отляво ще има списък с песни, които са намерени в него, а вдясно можете да видите директно самия запис. Имайте предвид, че до името на песента е времето, когато се възпроизвежда във видеоклипа.
 4. списък на музика, намерени на момаш

 5. Ако трябва да знаете песен, която се изпълнява в определен момент, можете да използвате специална функция, която ви позволява да направите това. За целта кликнете върху бутона "Стартиране на нова идентификация" .
 6. започнете нов бутон за идентификация на уебсайта Moomash

 7. Преди да видите скала, на която трябва да посочите желаната част от видеоклипа, като използвате два плъзгача. Между другото, поради това, вашето време, дадено за един ден, равно на посочения интервал, ще бъде отнето. Това означава, че няма да можете да проверявате видеоклиповете, като посочите обхват, обхващащ повече от 10 минути.
 8. плъзгача на сайта moomash

 9. След като определите интервала, кликнете върху бутона "Старт" .
 10. бутон за стартиране на моумаш

 11. След това ще започне анализът на маркирания сайт. По това време можете да наблюдавате напредъка му.
 12. идентификация на прогреса на сайта moomash

 13. След завършването му ще отделите време и ще видите списък на намерената музика.
 14. списък на намерените песни във видеоклипа на Moomash

Това разглеждане на първия начин за определяне на музиката от видеоклипа в YouTube приключи.

Метод 2: Приложението Shazam

Вторият начин е кардинално различен от първия. Приложението ще бъде прегледано Shazam , Трябва да се отбележи, че този метод ще бъде разгледан в примера на приложение за мобилни устройства, базирано на андроид и IOS , Но програмата също има компютърна версия, освен това може да се използва научете музика от видеоклипа в YouTube , Само потребители, на които е базиран компютър Windows 8 или 10 ,

Изтеглете Shazam на Android
Изтегляне на Shazam в iOS

Приложението е много по-лесно да се използва от горепосочената услуга. Всичко, което трябва да направите, е "Shazamit" музика. Това означава, че го "вземете", като първо натиснете съответния бутон. Просто включете видеоклипа в YouTube, изчакайте да възпроизведете музиката, която харесвате, и кликнете върху "Shazamit" .

shazam бутон в приложението shazam

След това донесете телефона си до високоговорителите и оставете програмата да анализира музиката.

идентифициране на музиката в шазам

След няколко секунди, ако има такава композиция в библиотеката на приложението, ще ви бъде даден отчет, където ще бъде посочено заглавието на песента, художникът и видеоклипът, ако има такива.

намерени песни в shazam

Между другото, в приложението можете да слушате звукозаписа, като кликнете върху съответния бутон. Или го купувайте.

бутон за слушане и купуване в shazam

Моля, имайте предвид, че за да слушате музика в приложението, трябва да имате инсталирана съответното приложение на телефона си. На Android - това е Play Музика, а в iOS - Apple Music. Абонаментът също трябва да бъде направен, иначе нищо няма да излезе. Ако искате да купите песен, ще бъдете прехвърлени в съответния раздел.

Това приложение е в състояние да разпознае огромен брой песни. И ако имате смартфон, е по-добре да използвате този метод. Но ако нямате или не можете да разпознаете музиката, отидете на следващата.

Метод 3: Познаване на текста на песента

Една от възможните опции може да е да търсите песента според думите й, разбира се, ако изобщо съществуват. Въведете няколко думи от песента във всяка търсачка и може би ще видите името й.

търсене на песен от YouTube с думи в Yandex

Освен това, можете веднага слушайте тази песен ,

Метод 4: Описание на видеоклипа

Понякога дори не е нужно да се занимавате с търсенето на името на композицията, защото ако е защитено с авторски права, то задължително трябва да бъде посочено в кредитите за видеото или в описанието. И ако потребителят използва песни от библиотеката в YouTube, той автоматично ще бъде записан в описанието на видеоклипа.

Ако е така, тогава сте много щастливи. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху "Още" .

бутон все още под видео в YouTube

След това се отваря описание, в което най-вероятно ще се показват всички песни, използвани във видеоклипа.

списък на използваната музика във видеоклипа в YouTube в описанието

Може би това е най-простият метод от всички представени в статията и заслужава да се отбележи, че в същото време е и най-бързият. Но, тъй като е лесно да се досетите, такъв късмет е рядък и в повечето от записите, които се препъват в YouTube, описанието няма да показва никаква информация.

Но дори и вие, след като прочетете тази статия преди това място и сте опитали всеки представен метод, все още не можете да намерите името на песента, не трябва да се отчайвате.

Метод 5: Попитайте в коментарите

Ако песента се използва във видеоклип, най-вероятно не само авторът го знае. Има голяма част от вероятността зрителите, които гледат видеоклипа, да познават изпълнителя и името на песента, която се възпроизвежда в записа. Е, можете безопасно да се възползвате от това, като зададете подходящия въпрос в коментарите към видеоклипа.

Прочетете още: Как да напиша коментари в YouTube

коментирайте YouTube

След това може само да се надявате някой да ви отговори. Разбира се, всичко зависи от популярността на канала, на който е пуснат видеоклипът. В края на краищата, където има малко фенове, съответно, и коментарите ще бъдат малко, т.е., по-малко хора ще прочетат вашето послание и в резултат на това е по-малко вероятно да ви отговорят.

Но ако някой все още пише отговор на вашето съобщение, можете да го научите от системата за уведомяване в YouTube. Това е звънец, който се намира до снимката на профила ви в горния ляв ъгъл.

звънец икона на

За да напишете коментар и да получите известие за отговора, трябва да сте регистриран потребител на тази услуга. Следователно, ако още не сте го направили, създайте си профил и започнете да пишете съобщение.

Прочетете още: Как да се регистрирате в YouTube

Метод 6: Използване на Twitter

Сега, на свой ред, може би последния път. Ако горепосочените методи не ви помогнаха, то тази, която ще бъде представена сега, е последната възможност да разпознаете музиката от видеоклипа на YouTube.

Същността на това е да се направи ID видео от YouTube и да се направи заявка за търсене с него кикотене , И значението? Вие питате. Но това съществува. Има малка вероятност някой да добави tweets, използвайки само това видео идент. В този случай той може да посочи информация за изпълнителя, чиято музика се използва там.

Идентификационният номер на видеоклипа в YouTube е набор от латински букви и цифри в връзката, които следват знака, е равен на " = ".

Идентификатор на филм в YouTube

Искам да повторя, че представеният метод помага много рядко и може да работи, ако съставът е много популярен.

Прочетете още: Програми за разпознаване на музика

заключение

В крайна сметка, искам да обобщя, като казвам, че определението за музика от видео в YouTube може да бъде направено по различни начини. В статията те са подредени по такъв начин, че в началото идват най-полезните и ефективни, които дават по-голям шанс за успех и накрая, напротив, са по-малко популярни, но в същото време способни да помагат. Някои опции може да ви харесат, а някои не можете да изпълнявате поради липса на необходимите устройства или други, например, профил в Twitter , Във всеки случай, такова разнообразие се радва само, защото шансовете за успех се увеличават седем пъти.

Прочетете още: Музикално разпознаване онлайн