Skype е една от най-популярните, ако не и най-вече, програма за гласова комуникация през Интернет. Първоначално приложението позволи да говорите само на човека, който също е инсталирал Skype, но днес с това решение можете да се обадите на всеки телефон, да създадете конференция с много потребители, да изпратите файл, да разговаряте, да излъчите от уеб камерата и да покажете компютъра си на работния плот и много повече.

Всички тези функции са представени под формата на прост, интуитивен дизайн на програмата, който ще задоволи и неопитни потребители на компютри. Skype също е на разположение на всички съвременни мобилни устройства, така че ще бъдете свързани дори когато пътувате и пътувате. Прочетете тази статия и ще научите за основните характеристики на тази популярна програма: как да използвате Skype на вашия компютър и лаптоп.


Нека започнем с описанието на процеса на регистрация - това е първото нещо, което трябва да направите, за да започнете да използвате приложението.

Как да се регистрирате в Skype

Формата за създаване на нов профил в Skype

Създаването на ваш собствен профил в Skype е въпрос на няколко минути. Достатъчно е да натиснете няколко бутона и да попълните няколко полета за информация за себе си. Не е нужно да се потвърждава дори и пощата. Въпреки че е по-добре да посочите истински имейл адрес, тъй като той ще бъде изпратен в кода за възстановяване на профила, ако забравите паролата.

За повече информация как да регистрирате Skype акаунта, вижте тук ,

Как да конфигурирате микрофон в Skype

Изберете микрофон в Skype

Настройването на микрофон в Skype е второто нещо след регистрирането на нов профил. Необходимо е да сте добре чути, за да можете да провеждате удобен разговор с други хора, вместо да ги дразнят с външен шум или прекалено тих или силен звук.

Настройването на микрофон в Skype може да се извърши както чрез самата програма, така и чрез настройките на звука на Windows. Последната опция може да е необходима, ако сте изключили аудиоустройството, което ще използвате като микрофон.

Как да настроите микрофона си в Skype - прочетете тук ,

Как да изтриете съобщенията в Skype

Изчистете бутона "История" в Skype

Изтриването на историята на разговорите в Skype има няколко причини: може би не искате вашата кореспонденция да бъде прочетена от някого, ако споделяте компютърна зала с други хора или използвате Skype на работното място.

Изтриването на историята на чата ви позволява да ускорите работата на Skype поради факта, че тази история не се зарежда всеки път, когато започнете или влезете в конференцията. Особено забележимо ускорение, ако кореспонденцията трае няколко години. Подробни инструкции за изтриване на стари съобщения в Skype можете да намерите тук ,

Как да промените данните за вход в Skype

Skype не ви позволява да променяте директно влизането на потребител чрез настройките, но можете да приложите един трик, за да промените данните за вход. Това ще отнеме известно време, но в резултат ще получите точно същия профил (същите контакти, лични данни и т.н.), който е бил по-ранен, но с ново влизане.

Можете просто да промените показваното си име - това е много лесно, за разлика от предишния метод. Подробности за промяната на влизането в Skype тук ,

Как да инсталирате Skype на вашия компютър

Екранът за настройка на Skype

Инсталирането на Skype е проста процедура. Трябва само да изтеглите инсталационния файл, да инсталирате програмата и да създадете нов акаунт. След това остава само да направите първоначалната настройка и можете да започнете комуникацията.

Как да инсталирате Skype на вашия компютър - прочетете инча тази статия ,

Как да актуализирате Skype

Актуализиране на логото на Skype

Skype се актуализира автоматично всеки път, когато стартирате - проверява за нови версии, ако има такива, програмата започва да се актуализира. Следователно, обикновено с инсталирането на последната версия на тази програма за гласова комуникация, няма проблем.

Но автоматичната актуализация може да бъде деактивирана и следователно програмата няма да се актуализира сама. Или може да има неуспех при опит за автоматична актуализация. В този случай трябва да деинсталирате и инсталирате приложението ръчно. За това как да направите това, прочетете инча съответстваща на статията за актуализирането на Skype ,

Програми за промяна на гласа в Skype

Интерфейс MorphVox Junior

Можете да се забавлявате с приятелите си не само в реалния живот, но и в Skype. Например, променете гласа си на женски или обратно на мъж, ако сте справедлив секс. Това може да стане с помощта на специални програми за промяна на гласа. Списък с най-добрите приложения за промяна на гласа в Skype можете да намерите в тази статия ,

След като прочетете, вие ще знаете как да говорите по Skype с необичаен глас.

Как да изтриете профил в Skype

Потвърдете премахването на контакти в Skype

Изтриването на профил може да е необходимо, когато спрете да го използвате и искате той да бъде изтрит. В този случай има две възможности: можете просто да изтриете личните данни в потребителския си профил или да ги замените с произволни букви и цифри, или можете да кандидатствате за изтриване на профил чрез специален формуляр. Втората опция е възможна само ако профилът ви е едновременно в уебсайта на Microsoft.

Изтриването на профила е описано в тази статия ,

Как да записваме разговор в Skype

Завършване на записването на разговор в Skype с Audacity

Записването на разговор в Skype е невъзможно с помощта на самата програма. За да направите това, трябва да използвате програми на трети страни, за да записвате аудио на вашия компютър. Записването на разговори може да е необходимо в различни ситуации.

Как да записвате аудио с програмата Audacity - аудио редактор с възможност за записване на аудио от компютър, прочетете отделна статия ,

Програми за записване на Skype разговор

Какви програми мога да запися разговор в логото на Skype?

Говоренето със Skype може да бъде записано не само с Audacity, но и с редица други програми. Тези програми изискват използването на стерео миксер, който се намира на повечето компютри. Благодарение на стерео миксер можете да записвате аудио от компютър.

Списък на най-добрите програми за записване на разговори в Skype можете да намерите тук ,

Скритите усмивки в

Как да използвате скрити усмивки в логото на Skype

В допълнение към обичайните усмивки, налични чрез стандартното меню за чат в Skype, има тайни усмивки. За да ги въведете, трябва да знаете техния код (усмихва текстовото представяне). Изненадайте приятелите си, като изпращате необичайна усмивка на чата.

Пълният списък с скрити усмивки може да се намери в тази статия ,

Как да изтриете контакт от Skype

Изтриване на контакт в Skype

Логично е, ако можете да добавите нов контакт към списъка с приятели на Skype, т.е. има възможност да го изтриете. За да премахнете контакт от Skype, е достатъчно да изпълните няколко прости действия, но неопитни потребители на програмата може да имат проблем с това просто действие.

Ето защо ние ви представяме малко инструкции да премахнете контакт от Skype. С него можете лесно да премахнете тези приятели от списъка, с които сте спрели да общувате или които ви досаждат.

Как да покажете екрана си на събеседник в Skype

Настройте излъчването в Skype

Интересна функция освен възможността за излъчване на видео от уеб камерата е функцията за прехвърляне на изображения от екрана на монитора. Това може да се използва за отдалечено съдействие на друго лице. Достатъчно е да покажете какво се случва на работния плот и да се справите с проблема, ще бъде много по-лесно, отколкото да се опитвате да предадете ситуацията чрез разговор или екранни снимки.

Как да покажете своя работен плот на приятеля си чрез Skype - прочетете тук ,

Как да конфигурирате Skype на вашия компютър

Настройте звука и камерата в Skype

Настройването на Skype на компютър може понякога да причини някои трудности. Някои хора може и да не знаят как да включат Skype на компютъра. Това важи особено за потребителите, които са се сблъскали с тази програма.

За да инсталирате, регистрирайте профил и започнете разговор гладко и бързо - прочетете тази статия , Тя преминава през процеса на инсталиране на Skype на компютър или лаптоп, от изтегляне до началото на разговор с приятел. Включително описание и как да се обаждате от Skype.

Тези съвети трябва да покриват повечето от заявките на потребителя на Skype. Ако имате някакви въпроси относно възможността за Skype, който не е представен в тази статия - пишете в коментарите, ние ще се радваме да ви помогнем.