Операционната система Windows 10, след пускането й, бързо набира популярност и в близко бъдеще със сигурност ще надмине другите версии по брой потребители. Това се дължи на много фактори, включително стабилната работа на по-голямата част от видео игрите. Но дори и при това в някои случаи се случват неизправности и отклонения. В рамките на статията ще опишем подробно този проблем и методите за неговото отстраняване.

Премахване на сривове в играта в Windows 10

Има много опции за грешки, във връзка с които дори най-простите игри могат да бъдат затворени, хвърляйки на работния плот. Заявлението обаче често не предоставя съобщение с ясно описана причина за заминаване. Това са случаите, които ще разгледаме по-нататък. Ако играта просто не започва или замръзва, прочетете други материали.

Още подробности:
Не стартирайте игри в Windows 10
Причините, поради които игрите могат да висят

Причина 1: Системни изисквания

Основният проблем на съвременните компютърни игри е изключително високите системни изисквания. И въпреки че операционната система Windows 10 се поддържа от всички изходящи и стари приложения, компютърът ви може просто да не е достатъчно мощен. Някои игри не започват поради това, други са включени, но излитат с грешки.

Избор на компоненти за компютър

Можете да решите проблема, като актуализирате компоненти или създадете нов компютър. За най-добрите опции с възможност за подмяна на някои части с по-нови, казахме в друга статия.

Проверка на игри за PC съвместимост

Още подробности: Сглобяване на компютър за игри

Играта в облак е друга по-прогресивна, но по-евтина опция. В интернет има много специални услуги с различни бонуси, които ви позволяват да изпълнявате игри на сървъри с видео предаване в поток формат. Ние няма да разглеждаме конкретни ресурси, но трябва да помните, че само на надеждни сайтове можете да оцените ефективността на системата безплатно.

Вижте също: Проверка на компютърните игри за съвместимост

Причина 2: Прегряване на компонентите

Проблемът с прегряването на компонентите, и по-специално видеокартата, идва директно от първата посочена причина. В този случай обаче, ако видеокартата напълно отговаря на изискванията на приложението, трябва да проверите охладителната система и, ако е възможно, да я подобрите.

Проверете температурата на видеокартата на компютъра

За да тествате температурата, можете да се възползвате от една от специалните програми. Това се посочва в отделна инструкция. Тук са споменати и стандартите за отопление на компонентите. В същото време ще са достатъчни 70 градуса загряване на видео адаптера.

Още подробности: Компютърно измерване на температурата

Лаптоп за охлаждане

За да се отървете от прегряване на лаптопа, можете да използвате специална охлаждаща подложка.

Причина 3: Повреда на твърдия диск

Твърдият диск е един от най-важните компоненти на компютъра, отговорен както за игралните файлове, така и за целостта на операционната система. Ето защо при наличието на малки повреди в работата си, приложенията могат да се сринат, завършвайки работата без грешки.

Проверка на твърдия диск на компютъра

Има малка програма за анализиране на твърд диск. CrystalDiskInfo , Самата процедура е описана в отделна статия на сайта.

Още подробности:
Как да проверите твърдия диск
Как да възстановите твърдия диск

Проверка на твърдия диск на компютъра

За някои игри обичайният HDD-диск просто не пасва поради твърде ниската скорост на четене. Единственото решение в този случай е да се инсталира SSD устройство.

Вижте също: Изберете SSD за вашия компютър или тетрадка

Причина 4: Повреда на водача

Истинският проблем за всички версии на Windows OS е липсата на подходящи версии на драйверите. В такава ситуация трябва да посетите сайта на производителя на компонентите на вашия компютър и да изтеглите предоставения софтуер. Понякога е достатъчно да го актуализирате.

Актуализиране на драйвери в Windows 10

Още подробности: Как да актуализирате драйвери в Windows 10

Причина 5: Неизправности в системата

В Windows 10 е възможно доста голям брой системни повреди, което води до сривове на приложения, включително видеоигри. За отстраняване на неизправности използвайте нашите инструкции. Някои опции изискват индивидуална диагностика, с която можем да ви помогнем в коментарите.

Проверете Windows 10 за грешки

Още подробности: Как да проверявам Windows 10 за грешки

Причина 6: Зловреден софтуер

Проблеми в системата и отделни приложения, включително игри, могат да бъдат причинени от вируси. За да проверите, използвайте всяка удобна антивирусна програма или други опции, описани от нас в други статии на сайта. След почистване на компютъра, уверете се, че проверявате файловете на играта.

Сканиране на компютъра за вируси

Още подробности:
Проверка на компютъра за вируси без антивирусна защита
Софтуер за премахване на вируси
Онлайн компютърно сканиране за вируси

Причина 7: Антивирусни настройки

След като отстраните вирусите от компютъра си, антивирусната програма може да повреди файловете на играта. Това е особено вярно, когато използвате пиратски копия на игри, които често са хакнати от злонамерен софтуер. Ако някои новоинсталирани приложения се сринат, опитайте да деактивирате антивирусната програма и да преинсталирате видеоиграта. Ефективно решение е да се добави програма към софтуерните изключения.

Деактивирайте антивирусния софтуер на компютъра

Още подробности: Как да деактивирате антивирусната програма на компютъра

Причина 8: Грешки в файловете на играта

Поради влиянието на антивирусни програми или вируси, както и на неизправности на твърдия диск, някои файлове с игри могат да бъдат повредени. И ако при липса на важни компоненти, приложението не започне изобщо, тогава, например, ако файлове с местоположения или звук са повредени, проблемите ще се появят само по време на игра. За да се премахнат тези трудности пара Предоставя се функцията за проверка на целостта на файловете. Във всички други случаи ще трябва да деинсталирате и преинсталирате приложението.

Изтриване на игра на компютър с Windows 10

Още подробности:
Как да проверим целостта на играта на Steam
Как да премахнете играта в Windows 10

заключение

Опитахме се да покрием всички най-често срещани проблеми и методи за тяхното решаване в Windows 10. Не забравяйте, че в някои случаи само индивидуален подход може да помогне. В противен случай, ясно следвайки препоръките, вероятно ще елиминирате причината за проблемите и ще можете да се наслаждавате на играта.