Вариант 1: Браузър на компютър

Ако сте свикнали да използвате уеб версията на Twitter, достъпна на вашия компютър чрез всеки браузър, проблеми в работата му може да се дължат на една от следните причини.

Причина 1: Временен отказ

Както всяка голяма услуга, Twitter не е имунизиран срещу грешки и смущения. Най-очевидната последица от такава често е пълната или частична недостъпност на сайта или проблеми с работата и / или показването на някои от неговите елементи. Обикновено, ако такава голяма социална мрежа се „срине“, в интернет веднага се появяват новини, които информират за възможните причини и поне очаквания момент на решението. Можете да проверите дали това е така сами, като се свържете със специализирания уеб ресурс Downdetector.

Начална страница на Downdetector

 1. Следвайте връзката по-горе, въведете посоченото име на социалната мрежа (на английски език) в определеното поле за търсене и кликнете върху бутона за търсене.

  Twitter

 2. Проверка на Twitter за работа на Downdetector в Google Chrome

 3. След като извършите кратка проверка, ще получите информация за текущото състояние на Twitter,

  Текущи проблеми и състояние на сървърите на Twitter на сайта Downdetector в браузъра Google Chrome

  а също и през последните 24 часа.

 4. Текущото състояние на Twitter за последните 24 часа на сайта Downdetector в Google Chrome

 5. Ако горното казва Twitter: Няма неуспех, което означава, че сега няма проблеми с услугата. Чувствайте се свободни да преминете към следващата част на статията.
 6. В случай, че видите запис, различен от този, показан на предишното изображение, превъртете надолу по страницата. Разгледайте блоковете Карта на катастрофа на живо, "Най-често срещани проблеми" и "Решение на проблема"и най-важното - потребителски коментари.

  Карта на катастрофи на живо и отстраняване на неизправности в Twitter Downdetector в Google Chrome

  Ако видите, че наскоро (през текущия ден) поне няколко души са се оплакали от определени проблеми, това означава, че Twitter наистина се е сринал. В този случай остава само да следим новините и да изчакаме сайта на социалната мрежа да заработи отново.

  Потребителски коментари в Twitter в Downdetector в Google Chrome

  Важно! Ако Twitter не се отвори и Downdetector потвърди, че има някои проблеми, мобилните приложения за Android и iOS вероятно също няма да работят.

Причина 2: Блокиране на сайта

Ако не само Twitter, но и други социални мрежи не работят на вашия компютър или ако проблемът се наблюдава само в един браузър, вероятно е приложено блокиране. Това често се практикува на работни места и домашни компютри с активна функция за родителски контрол и се отнася или за отделни сайтове / сайтове, или за програми като цяло. За да проверите дали това е така и, ако е необходимо, да заобиколите посочените ограничения, ще ви помогнат отделни инструкции на нашия уебсайт.

Повече информация:
Как да деактивирам родителския контрол на компютър с Windows 7 и Windows 10
Как да заобиколите блокирането на сайта в браузъра Google Chrome, Опера, Yandex браузър

Заобикаляйки блокирането на сайтове в Twitter в браузъра Google Chrome

Причина 3: Разширения на трети страни

Изключително рядко е, но се случва и някои сайтове да не работят поради добавките, инсталирани в браузъра. Това е типично предимно за инструменти за блокиране на реклами, както и за всички видове прокси и VPN. Решението в този случай е да се проверят настройките на разширението (възможно е в тях да са зададени ограничения за конкретен сайт, по-специално Twitter) и опит да се деактивира напълно. За повечето от този вид софтуер алгоритъмът от действия, които ще трябва да бъдат извършени, е изключително сходен, ако не и напълно идентичен. Разгледахме общи примери в следващите статии.

Повече информация:
Как да деактивирам разширение в браузъра Google Chrome
Как да деактивирам прокси в браузъра Yandex
Как да деактивирам добавката AdBlock
Как да премахнете разширение в Google Chrome, Mozilla Firefox, Опера, Yandex.Browser

Деактивирайте разширението за блокиране на реклами в Twitter в Google Chrome

В допълнение към посочените по-горе, проблеми с отварянето на някои сайтове могат да бъдат причинени от отказ на някои добавки или конфликт между тях. В този случай трябва да деактивирате първото от разширенията, инсталирани в браузъра, и да проверите функционалността на Twitter, след което, ако сайтът все още не се зарежда, активирайте го и деактивирайте следното. Процедурата трябва да се повтаря, докато се намери виновникът - в резултат на това тя ще трябва да бъде оставена деактивирана или премахната и заменена с по-стабилен аналог.

Деактивирайте разширенията, за да възстановите работата на Twitter в браузъра Google Chrome сами

Причина 4: Проблеми с влизането

Ако сайтът за социални мрежи работи добре за вас, но не можете да влезете в акаунта си, например поради появата на грешка или поради забравено потребителско име или парола, вижте ръководството, предоставено на следната връзка.

Повече информация: Как да отстраним проблеми при влизане в Twitter

Отстранете проблемите с влизането в Twitter в Google Chrome

Вариант 2: Мобилни приложения

Поради факта, че на iPhone и Android Twitter е представен като отделно приложение, проблеми в работата му могат да бъдат причинени както от общи откази на сървърите на социалната мрежа, така и от различни грешки в мобилната операционна система и / или отделните й компоненти. Но преди да продължите с препоръките по-долу, проверете състоянието на услугата на уебсайта на Downdetector, като използвате инструкциите от първата част на статията, а също така се уверете, че Интернет работи на мобилното устройство и е стабилен.

Повече информация:
Как да включите интернет на телефона си
Как да проверите скоростта на вашата интернет връзка на телефона си

Процедурата за проверка на скоростта на интернет връзката на уебсайта soringpcrepair.com

Причина 1: Липса на свободно пространство

Както всяко приложение, Twitter се нуждае от определено количество място в паметта на смартфона, където съхранява кеша и временните данни, за стабилна работа. Ако липсва, клиентът на социалната мрежа може изобщо да не се отвори, да не изтегли съдържание или просто да се срине. Решението в този случай е очевидно - изтриване на ненужни файлове, програми и т.н. Отделна инструкция на нашия уебсайт ще помогне да направите това.

Повече информация: Как да освободите място на телефона си

Изчистване на вътрешната памет на телефон с Android

Причина 2: Временни данни

Както бе споменато по-горе, в хода на своята работа мобилните приложения съхраняват кеш и временни данни в паметта на устройството, които не само заемат място, но понякога причиняват проблеми, подобни на този, който разглеждаме в тази статия. Ако Twitter е „обрасъл“ с голям брой такива файлове, той може да спре да стартира или да работи неправилно. Следователно трябва да се почисти. На Android това може да стане чрез "Настройки" операционна система или използване на специализирани приложения за почистване, а на iOS ще трябва да преинсталирате клиента на социалната мрежа, като деинсталирате и след това го преинсталирате.

Повече информация: Как да изчистите кеша на телефона си

Избор на кеш за изтриване в Clean Master на Samsung

Причина 3: Версия на приложението

Популярни програми като клиенти за социални мрежи получават редовни актуализации, които не само добавят нови функции, но и отстраняват възможни грешки, допуснати в предишни версии. В същото време, рано или късно, старите версии могат да спрат да работят нормално или разработчикът просто спира да ги поддържа. Ако известно време не сте проверявали и инсталирали актуализации в Twitter, използвайте следното ръководство, за да го направите.

Повече информация: Как да актуализирате приложението на телефона си

Изчаква се актуализация на приложение в App Store на iPhone

Много по-рядко, но също така се случва проблемите да се появят в нова версия на програмата и един от тях може да се превърне в пълна неработоспособност или различни грешки и откази, поради които нормалното използване става невъзможно. В този случай има две решения - баналното очакване на пускането на нова версия или, което е подходящо само за Android, връщане към предишната. За да направите това, трябва да намерите съответния APK в Интернет и да го инсталирате сами.

Повече информация: Как да инсталирам apk файл на Android

Разрешаване на инсталирането на приложения на трети страни на Android

Причина 4: Версия на операционната система

Както бе споменато по-горе, разработчиците могат да спрат да поддържат определени версии на своите продукти. Същото се отнася и за операционната система като цяло.Така че, ако вашият смартфон с iOS или Android има остаряла версия на системата (например под 7 или 4.4, съответно), е много вероятно да не работи за стартиране на Twitter. Вярно е, че в този случай много други програми също няма да работят. За такива стари ОС и устройства няма решение - приложението не е напълно несъвместимо с тях, но нормалната му работа не е гарантирана.

В други случаи не забравяйте да проверите за актуализации и, ако има такива, да ги изтеглите и инсталирате на вашето устройство - това ще помогне да се избегнат проблеми не само в работата на Twitter, но и в други програми и компоненти на ОС.

Прочетете повече: Как да актуализирате операционната система на телефона си Android и iPhone

Проверка за актуализации за работа iMessage на iPhone

Причина 5: Неправилни настройки за дата и час

Софтуерните компоненти на мобилните устройства, които осигуряват работоспособността на мрежовите функции, до голяма степен зависят от настройките за дата и час. Обикновено те се определят автоматично благодарение на съответния модул, но понякога се получават откази, поради които поне часовата зона може да бъде загубена. Следователно, ако вашият Android смартфон или iPhone има зададена дата / час, които не отговарят на реалността (особено ако е в миналото), е напълно възможно Twitter, а с него и някои други програми, да работят неправилно или да откажат изобщо да се отворят. За да разрешите този проблем, просто трябва да зададете стойностите по подразбиране за тези параметри или да ги конфигурирате ръчно правилно. Прочетете повече за това по-долу.

Прочетете повече: Как да зададете датата и време На iPhone и Android

Проверка на настройките за дата и час за iMessage на iPhone

Причина 6: Проблеми с акаунта

Ако приложението Twitter се стартира, но не показва или зарежда съдържание правилно, акаунтът може да се дължи на неизправност или блокиране. Можете да проверите дали това е така, като излезете и преупълномощите в социалната мрежа. Това се прави по следния начин:

 1. Отворете главното меню на Twitter, като докоснете снимката на вашия профил в горния ляв ъгъл.
 2. Извикване на менюто на приложението Twitter, за да отидете в настройките му на iPhone

 3. Превъртете надолу списъка с налични опции и изберете „Настройки и поверителност“.
 4. Отворете настройките за поверителност в мобилното приложение Twitter на iPhone

 5. Докоснете първия елемент - "Сметка".
 6. Отворете настройките на акаунта в мобилното приложение Twitter на iPhone

 7. Превъртете докрай, щракнете „Изход“

  Излезте от мобилното приложение Twitter на iPhone

  и потвърдете намеренията си.

 8. Потвърдете изхода в мобилното приложение Twitter на iPhone

 9. Повторно разрешете приложението, като кликнете върху главната му страница "Да вляза",

  Влезте отново в мобилното приложение Twitter на iPhone

  и след това посочване на вашето потребителско име и парола за вашия акаунт.

 10. Въвеждане на потребителско име и парола за оторизация в мобилното приложение Twitter на iPhone

  Прочетете също: Как да премахнете акаунт в Twitter от телефона си

  Ако Twitter не започне да работи правилно след това, преминете към последното, най-радикалното решение.

  Важно! Ако имате проблеми с влизането в акаунта си, използвайте инструкциите, връзката към които е дадена в края на частта „Причина 4: Проблеми при влизане“ на тази статия.

Причина 7: Корупция на приложението

Възможно е също проблемът, който разглеждаме, да не е възникнал от страната на социалната мрежа или в мобилната операционна система, а в самото приложение. Единственото решение в този случай би било да го деинсталирате и преинсталирате. По-рано писахме за всички нюанси на тази процедура за iPhone и Android в отделни инструкции.

Повече информация:
Как да деинсталирате приложение на телефона си
Как да инсталирам приложението на iPhone и Android
Как да възстановите изтрито приложение на телефона си

Премахнете мобилното приложение Twitter на iPhone