Общи методи

Повечето реклами в торент клиенти на компютър могат да бъдат премахнати по два универсални начина: чрез подмяна на използваната програма или чрез инсталиране на специален блокер. Предимството е, че тези опции изискват минимум действия, но вършат отлична работа с банери.

Метод 1: Замяна на програмата

Най-простото решение е да замените използвания торент клиент с друг софтуер с подобни възможности, но без рекламен модул. Тези програми включват qBittorrent, Вузе, ComboPlayer и много други опции.

Повече информация:
Най-добрите торент клиенти за Windows
Аналози на програмата uTorrent
Торент софтуер за изтегляне

Най-добрите торент клиенти за Windows

Понякога изходът от ситуацията може да бъде проста инсталация на по-стара версия на използвания софтуер, например, какъвто е случаят с uTorrent. Така че първо проверете ранните версии.

Метод 2: Инсталиране на AdGuard

Едно от най-гъвкавите решения за блокиране на реклами за Windows е AdGuard, което се отнася за почти всяка реклама, независимо от торент клиента. Софтуерът е оборудван с огромен брой допълнителни модули, настройки и почти не влияе на производителността на компютъра.

Изтеглете AdGuard за Windows

Стъпка 1: Инсталиране

 1. Отворете официалния уебсайт на програмата, използвайте бутона "Изтегли" и потвърдете изтеглянето. След това стартирайте записания файл.
 2. Процесът на изтегляне на софтуер AdGuard на компютър

 3. Инсталирайте, като следвате инструкциите на стандартния инструмент за инсталиране. Като цяло нищо не трябва да се променя.

  Процес на инсталиране на AdGuard на компютър

  По време на първото стартиране можете веднага да направите настройката или да оставите стойностите по подразбиране. Тъй като в рамките на инструкцията се изисква да блокирате банери само в торент клиенти, ние пропускаме това действие.

 4. Възможност за конфигуриране на AdGuard при първо стартиране

Стъпка 2: Активиране

 1. След първото стартиране не забравяйте да използвате главното меню и отворете раздела "Разрешително".

  Отидете в раздела за лиценз в AdGuard на компютър

  Тук ще намерите информация за текущите ограничения, включително продължителността.

 2. Преглед на информация за лиценза в AdGuard на компютър

 3. В следващия автоматично появил се прозорец щракнете върху бутона "Активирате" в първия блок, за да активирате пробния период. Можете също така да отидете на страницата за покупка на пълната версия, ако е необходимо.
 4. Активиране на пробния период в AdGuard на компютър

Стъпка 3: настройка и активиране

 1. За да започнете да блокирате реклами с AdGuard, всъщност не е нужно да правите нищо друго, тъй като филтрите се активират автоматично, когато отворите програмата. Единственото нещо, не забравяйте да проверите състоянието „Защитата е включена“.
 2. Активиране на защитата и отваряне на Настройки в AdGuard на компютър

 3. Отворете раздела "Настройки" през главното меню и отидете в раздела "Анти-банер"... Поради факта, че всяка реклама в торент клиенти е свързана с този тип реклами, активирайте всяка опция на страницата.

  Активиране на блокирането на банери в AdGuard на компютър

  След като се справихте с предишната стъпка, можете да стартирате необходимия торент клиент и да проверите дали рекламата е изчезнала. Също така, по време на това трябва да се активира брояч на главната страница на AdGuard „Банери блокирани“.

 4. Успешно блокиране на реклами в торент клиент чрез AdGuard

За съжаление, след инсталирането тази програма е ограничена до двуседмичен пробен период, след който ще трябва да закупите и активирате лиценз. Да направите това или не зависи само от вашите възможности и нужди.

Вариант 1: uTorrent

Сред всички съществуващи торент клиенти днес най-популярният е uTorrent, последните версии на които съдържат няколко рекламни банера. Можете да се отървете от тях както по представените по-рано методи, така и чрез стандартните настройки. Процедурата за блокиране е описана по-подробно отделно.

Повече информация: Деактивиране на реклами в uTorrent

Процес за промяна на настройките в uTorrent на компютър

Моля, имайте предвид, че вторият най-търсен клиент, Bittorrent, изисква напълно подобни действия поради минимални разлики по отношение на настройките и интерфейса.

Вариант 2: MediaGet

Друг доста популярен софтуер за изтегляне на торенти е MediaGet, който показва реклами на няколко места в интерфейса. Тук, за съжаление, не е възможно да деактивирате рекламите за постоянно, но в същото време можете временно да ги деактивирате до следващото рестартиране.

Изтеглете MediaGet за Windows

 1. Разширете програмата и намерете всяка реклама. Скриването се извършва по същия начин, независимо от разположението.
 2. Как да скриете реклами в MediaGet на компютър

 3. Щракнете с левия бутон върху червения кръст в ъгъла на банера, за да го скриете. Ако успее, рекламата ще изчезне, оставяйки блок за плъзгане и пускане на файлове или разтягане на зоната за изтегляне до дъното на главното меню.

  Успешно скриване на реклами в MediaGet на компютър

  Единственото място в MediaGet, където не можете да скриете реклама, е страницата на който и да е продукт от раздела "Каталог".

 4. Пример за скрита реклама в програмата MediaGet на компютър

Когато разглеждате тази програма като торент клиент без "Каталог", описаните действия ще бъдат достатъчни, за да скриете рекламите. Освен това е необходимо рестартиране, за да се покажат рекламите отново, докато обичайното затваряне на прозореца и преразпределението няма да промени нищо.

Вариант 3: BitComet

Програмата BitComet значително отстъпва на горепосочените клиенти за торент по популярност, но все още се търси поради удобния за потребителя интерфейс и високите скорости на изтегляне. Рекламата в този случай се представя само на едно неподвижно място с възможност за деактивиране чрез вътрешните параметри на интерфейса.

Изтеглете BitComet за Windows

 1. Стартирайте торент клиента, разгънете списъка от горното меню "Инструменти" и изберете "Настройки"... Можете също да отидете в този раздел, като използвате едноименния бутон в лентата с инструменти или като натиснете клавишната комбинация „CTRL + P“ на клавиатура.
 2. Отидете в раздела Настройки в BitComet

 3. Използване на менюто за навигация от лявата страна на прозореца "Настройки" отворете раздела „Преглед“ и намерете линията Детайлен панел по подразбиране.
 4. Отидете в раздела Преглед в BitComet

 5. Поради факта, че рекламата в програмата се поставя само в раздела "Начална страница", ще бъде достатъчно да разширите дадения списък и да зададете всякаква друга стойност като "Резюмета" или "Статистика"... Имайте предвид обаче, че посоченият тук раздел впоследствие ще бъде защитен от скриване в интерфейса на BitComet.
 6. Задаване на панела за подробности по подразбиране в BitComet

 7. Щракнете върху бутона "ДОБРЕ"за да затворите опциите. Сега трябва да щракнете с десния бутон върху един от разделите в долната част на програмата и да махнете отметката от квадратчето "Начална страница".

  Деактивиране на началната страница в BitComet

  В резултат на това единственият раздел с рекламен банер ще изчезне, което ще направи по-удобно използването на програмата.

  Успешно скриване на реклами в BitComet

  Ако по някаква причина искате да върнете началния раздел, използвайте елемента „Връщане към местоположението по подразбиране“ в същото меню.