Доста често в сайта на социалната мрежа VKontakte, потребителите имат трудности, свързани с възпроизвеждането на видео. След това ще обсъдим най-подходящите методи за разрешаване на грешките при код 3 и ще дадем някои препоръки.

Елиминиране на код за грешка 3 VK

Към днешна дата възможността за гледане на видео онлайн на сайта на VK е един от най-важните. В случай на грешка 3 се препоръчва незабавно да започнете диагностиката в съответствие с инструкциите.

Прочетете още: Решаване на проблеми при възпроизвеждане на видео VK

Моля, обърнете внимание, че тази статия е предназначена за всички съществуващи и достатъчно популярни интернет браузъри.

Прочетете още:
Google Chrome
опера
Yandex Browser
Mozilla Firefox

Метод 1: Обновете версията на браузъра

Всяка технология, създадена през определен период от време губи своята релевантност, което пряко засяга абсолютно всеки уеб браузър. Изхождайки от казаното, възможно е да се заключи, че почти всяка програма за сърфиране в мрежата трябва да бъде своевременно актуализирана.

Задълбочавайки този проблем, обръщайте внимание на възможността да проверите приложимостта на версията на уеб браузъра, като използвате една от специалните връзки в зависимост от версията на браузъра.

Google Chrome:

chrome://help

Проверете за актуализации в уеб браузъра на Google Chrome

Yandex Browser:

browser://help

Проверете за актуализации в интернет браузъра Yandex.Browser

Прочетете повече: Как да актуализирате браузъра си Chrome , опера , Yandex Browser , Mozilla Firefox

Метод 2: Отстраняване на неизправности в Adobe Flash Player

Както знаете, почти всяко мултимедийно съдържание в интернет е пряко свързано с софтуера Adobe Flash Player. Поради тази функция се препоръчва тази добавка да се поддържа в работно състояние при никакви обстоятелства.

Прочетете още: Основните проблеми на Adobe Flash Player

Проблеми при инсталирането на Adobe Flash Player

Ако не сте актуализирали или инсталирали Flash Player сам, трябва да го направите, като следвате предоставените инструкции.

Прочетете повече: Как да актуализирате Flash Player

Почти всеки модерен уеб браузър в оригиналната му форма е оборудван с Flash Player, но предварително инсталираната версия е ограничена и в много отношения предизвиква грешки.

Метод 3: Активиране на компонентите на браузъра

След като актуализирате браузъра, както и инсталирате или пренареждате Adobe Flash Player, ако проблемът с кода за грешка 3 се запази, препоръчваме да проверите отново състоянието на активността на приставките на браузъра. Това се прави по различни методи в зависимост от използваната програма.

 1. В последните версии на браузъра програмистите на Google Chrome блокираха страница с приставки, от които Flash Player не може да бъде деактивиран.
 2. Блокирана страница с плъгини в уеб браузъра на Google Chrome

 3. Когато използвате Yandex.Browser, трябва да въведете специален код в адресната лента.
 4. browser://plugins

  Отидете до прозореца с плъгини в интернет браузъра Yandex.Browser

 5. От отворената страница намерете компонента "Adobe Flash Player" и ако е в деактивирано състояние, кликнете върху бутона "Активиране" .
 6. Активиране на Flash Player на страницата с плъгини в интернет браузъра Yandex.Browser

 7. В Opera ще трябва да отидете в "Настройки" , да преминете към раздела "Сайтове" , да намерите блока с настройките "Flash" и да зададете избора до "Разрешаване на сайтовете за стартиране на Flash" .
 8. Активиране на Flash Player в интернет браузъра на Opera

 9. Ако използвате Mozilla Firefox, не е необходимо да включвате нещо отделно, точно както в случая с Chrome.

Ако има трудности при разбирането на препоръките, прочетете статиите на нашия уебсайт.

Още: Как да активирате Flash Player в Chrome , опера , Yandex Browser , Mozilla Firefox

Метод 4: Изключете хардуерното ускорение

Поради факта, че всеки браузър има вградена оптимизационна система, ако възникнат грешки, тя трябва да бъде изключена. Това се извършва чрез деактивиране на специален елемент "Хардуерно ускорение" , разположен в различни части на браузъра в зависимост от версията му.

 1. Когато използвате Google Chrome, отидете в секцията "Настройки" , разгънете подменюто "Разширени" , намерете елемента "Използване на хардуерно ускорение (ако е налице)" и го изключете.
 2. Изключете хардуерното ускорение в Google Chrome Internet Explorer

 3. Ако използвате Yandex.Browser, отворете секцията "Настройки" , отворете допълнителни параметри и в раздела "Система" премахнете отметката от квадратчето, което е отговорно за хардуерното ускорение.
 4. Изключете хардуерното ускорение в интернет браузъра Yandex.Browser

 5. В браузъра Opera отворете страницата с настройки, отдолу поставете отметка в квадратчето "Показване на разширените настройки" , от менюто за навигация, преминете към раздела "Браузър" и в блока "Система" деактивирайте съответния елемент.
 6. Изключете хардуерното ускорение в интернет браузъра на Opera

 7. В Mozilla Firefox отворете "Настройки" , преминете към раздела "Разширени" и в "Преглед на сайтовете" премахнете отметката "Ако е възможно, използвайте хардуерно ускорение" .
 8. Изключете хардуерното ускорение в интернет браузъра Mozilla Firefox

Ако сте направили всичко правилно, тогава проблемът с грешка 3 трябва да изчезне.

Метод 5: Изчистване на интернет браузъра

Като допълнителна техника, след всяка от описаните по-горе препоръки, трябва да изчистите браузъра на натрупаните боклуци. Можете да направите това според специални инструкции.

Още: Как да изтриете кеша в Yandex Browser , Google Chrome , опера , Майлс Firefox

В допълнение към горното е желателно да инсталирате повторно използваната програма, но само ако почистването на кеша и изпълняването на други инструкции не донесе правилния резултат.

Прочетете повече: Как да преинсталирате Chrome , опера , Mozilla Firefox , Yandex Browser

На това всички методи за разрешаване на грешка с код 3 VKontakte края. Всичко най-хубаво!