Всяко устройство, инсталирано в системния модул на компютъра или свързано към него, се нуждае от драйвери, които гарантират неговата правилна и стабилна работа. Графичната карта или видеокартата не прави изключение от това просто правило. Тази статия ще обхване всички начини за изтегляне и инсталиране на драйвера за GeForce 8600 GT от NVIDIA.

Намери драйвери за GeForce 8600 GT

Графичната карта, разглеждана в рамките на този материал, вече не се поддържа от производителя. Но това не означава, че софтуерът, необходим за работата му, не може да бъде изтеглен. Освен това, може да се направи по няколко начина, и ние ще разкажем за всеки от тях по-долу.

Вижте също: Отстраняване на проблеми с инсталирането на драйвери на NVIDIA

Метод 1: Официален уебсайт на производителя

Ако искате да сте сигурни в пълната съвместимост на софтуера и хардуера, както и да сте сигурни, че сте защитени от възможна вирусна инфекция, трябва да започнете да търсите водач от официалния сайт. В случая на GeForce 8600 GT, както при всеки друг продукт на NVIDIA, трябва да направите следното:

Официален сайт на NVIDIA

 1. Следвайте връзката по-горе, за да отидете на страницата за търсене и да попълните посочените полета, както следва:
  • Тип на продукта: GeForce ;
  • Продуктова серия: GeForce 8 Series ;
  • Серия продукти: GeForce 8600 GT ;
  • Операционна система: Windows , чиято версия и битове съответстват на тази, която сте инсталирали;
  • Език: руски .

  Търсене на NVIDIA GeForce 8600 GT на официалния сайт

  Попълнете полетата, както е показано в нашия пример, кликнете върху "Търсене" .

 2. На следващата страница, ако желаете, прегледайте общата информация за намерения водач. Така че, като обърнете внимание на елемента "Публикувано:", можете да видите, че най-новата версия на софтуера за въпросната видеокарта е била пусната на 14.1.2016 г. и това ясно показва прекратяването на поддръжката. Малко по-долу можете да се запознаете с характеристиките на проблема (въпреки че тази информация е посочена на английски език).

  Изтегляне на NVIDIA GeForce 8600 GT от официалния сайт

  Преди да започнете да изтегляте, ви препоръчваме да отворите раздела " Поддържани продукти" . Това е необходимо, за да се провери съвместимостта на изтегления софтуер и конкретния видео адаптер. След като сте го намерили в "GeForce 8 Series" , можете безопасно да кликнете върху бутона "Изтегляне сега", подчертан в изображението по-горе.

 3. Търсете NVIDIA GeForce 8600 GT в списъка с поддържани модели

 4. Сега прочетете съдържанието на лицензионното споразумение, ако има такова желание. След това можете да отидете директно на изтеглянето - просто кликнете върху бутона "Приемане и изтегляне" .
 5. Лицензионно споразумение преди да изтеглите NVIDIA GeForce 8600 GT

 6. Изтеглянето на софтуера ще се стартира автоматично (или, в зависимост от браузъра и от него, ще е необходимо потвърждение и пътя за записване на файла), а неговият прогрес ще се покаже в панела за изтегляне.
 7. Изтегли драйвер за NVIDIA GeForce 8600 GT

 8. Стартирайте го, когато го изтеглите. След малка процедура за инициализация ще се появи прозорец, показващ пътя към директорията за разопаковане на софтуера. Ако желаете, можете да го промените, като кликнете върху бутона под формата на папка, но това не се препоръчва. След като сте решили този избор, кликнете върху бутона "OK" .
 9. Избиране на пътя за инсталиране на драйверите за NVIDIA GeForce 8600 GT

 10. След това процедурата ще започне директно разопаковане на файловете на драйвера.

  Разгъване на драйвера за NVIDIA GeForce 8600 GT

  Зад него се стартира процедурата за проверка на съвместимостта на операционната система.

 11. Проверка за съвместимост на драйверите за NVIDIA GeForce 8600 GT

 12. Щом системата и видеокартата бъдат сканирани, текстът на лицензионното споразумение ще се появи на екрана. Кликнете върху "ACCEPT. CONTINUE " , но можете да прегледате съдържанието на документа.
 13. Приемане на споразумение за инсталиране на драйвери за NVIDIA GeForce 8600 GT

 14. Сега трябва да решите параметрите на инсталацията. Има две опции:
  • Express (препоръчително);
  • Персонализирана инсталация (разширени опции).

  Под всяко от тях има подробно описание. След това смятаме втория вариант.
  След поставянето на маркер пред подходящ елемент кликнете върху "Напред" .

 15. Опции за инсталиране на драйвери за NVIDIA GeForce 8600 GT

 16. Следващият етап е дефиницията с параметрите на селективната инсталация. В прозореца (1), подчертан в изображението, в допълнение към задължителния драйвер можете по избор да изберете други софтуерни компоненти, които ще бъдат или няма да бъдат инсталирани:
  • "Графичен драйвер" - не можете да откажете да го инсталирате и не е необходимо;
  • Опит на NVIDIA GeForce - приложение, което опростява по-нататъшното взаимодействие с графичната карта, което улеснява работата с драйвери. Препоръчваме да го инсталирате, въпреки че определено няма да намери актуализации за конкретен модел.
  • "Системен софтуер на PhysX" - софтуер, който отговаря за подобрената производителност на видеокартата в компютърните игри. Правете с него по свое усмотрение.
  • "Извършване на чиста инсталация" - този елемент не е без причина. Като го маркирате, можете да инсталирате драйвера чист, като изтриете всички предишни версии и допълнителни файлове с данни, съхранени в системата.

  Това са главните моменти, но в допълнение към тях в прозореца "Потребителски инсталационни параметри" може да има друг софтуер, който е по избор за инсталацията:

  • "Audio Driver HD" ;
  • "Драйвър 3D визия" .

  След като сте решили софтуерните компоненти, които планирате да инсталирате, кликнете върху "Напред".

 17. Опции за инсталиране на персонализиран водач за NVIDIA GeForce 8600 GT

 18. Това ще стартира процеса на инсталиране на софтуера на NVIDIA, при който дисплеят на монитора може да мига няколко пъти.

  Инсталиране на драйвери за NVIDIA GeForce 8600 GT

  При завършване на процедурата, по-точно, в първия етап, ще е необходимо да рестартирате компютъра. След като затворите всички приложения и запазите документите, кликнете върху "Зареди отново" .

 19. Рестартирайте компютъра след инсталирането на драйвера за NVIDIA GeForce 8600 GT

 20. Веднага след като системата започне, инсталирането на драйвера ще продължи и скоро ще се появи прозорец на екрана с отчет за извършената работа. Кликнете върху бутона "Затваряне" , ако желаете, можете също да премахнете отметките от квадратчетата "Създаване на пряк път на работния плот ..." и "Изпълнете NVIDIA GeForce Experience" . Във всеки случай, дори ако откажете да стартирате приложението, той ще работи заедно със системата и ще продължи да работи във фонов режим.
 21. Завършване на инсталирането на драйвери за NVIDIA GeForce 8600 GT

На това описание на първия метод, който дава възможност за изтегляне на драйвери за NVIDIA GeForce 8600 GT графична карта, може да се счита за напълно завършен. Препоръчваме ви да се запознаете с другите възможности за изпълнение на тази процедура.

Метод 2: Специална услуга на обекта

Ако сте проследили внимателно изпълнението на първия метод, а след това щракнете върху връзката, посочена в началото, може би сте забелязали, че сме избрали Вариант 1. Втората опция, посочена под полето с параметри на видеокартата, ви позволява да изключите такъв рутинни и невинаги възможно процес като ръчно въвеждане на характеристиките на въпросното изделие. Това ще ни помогне със специална уеб услуга NVIDIA, работата, която разглеждаме по-долу.

Забележка: Най-новата версия е необходима, за да използвате този метод. Ява повече подробности за актуализацията и инсталирането, които можете да прочетете в отделен наръчник на нашия уебсайт. В допълнение, браузъри, които се основават на двигателя хром , Оптималното решение е един от стандартните уеб браузъри, независимо дали е Internet Explorer или Microsoft край ,

Повече подробности: Как да актуализирате Java на компютър с Windows

Онлайн услугата на NVIDIA

 1. Кликването върху връзката по-горе ще стартира автоматичен процес на сканиране за системата и графичната ви карта. Изчакайте до края на тази процедура.
 2. Онлайн сканиране за NVIDIA GeForce 8600 GT

 3. След малка проверка може да бъдете помолен да използвате Java, дайте разрешение, като кликнете върху "Стартиране" или "Старт".

  Стартирайте Java за сканиране на драйвери за NVIDIA GeForce 8600 GT

  Ако вместо да дефинирате параметрите на видеокартата, уеб услугата ви подканя да инсталирате Java, използвайте връзката към програмата от горната бележка, за да я изтеглите, и връзката по-долу към инструкциите за инсталиране. Процедурата е проста и се изпълнява по същия алгоритъм като инсталирането на която и да е програма.

 4. Икона за инсталиране на Java за сканиране на NVIDIA GeForce 8600 GT

 5. Когато сканирането приключи, услугата ще определи техническите характеристики на видео адаптера. Уверете се, че GeForce 8600 GT е вписан под полето "Продукт" и кликнете върху "Изтегляне" или "Изтегляне" .
 6. Изтегляне на драйвери за NVIDIA GeForce 8600 GT след сканиране

 7. Инсталационната програма ще започне да се изтегля. След като приключите, стартирайте го и го инсталирайте, ако е необходимо, позовавайки се на инструкциите от предишния метод (параграфи 5-11).
 8. Изтеглено инсталиращо устройство за драйвери за NVIDIA GeForce 8600 GT

Както можете да видите, тази опция за търсене на драйвер за видеокарти е малко по-проста от тази, която стартира нашата статия. Забележително е преди всичко, защото ни позволява да спестим малко време, което ни предпазва от това да въведете всички параметри на видеокартата. Друг необясним плюс е, че онлайн услугата NVIDIA ще бъде полезна не само в случая на GeForce 8600 GT, но и когато точната информация за графичния адаптер е неизвестна.

Вижте също: Как да разберете модела на видеокартата на NVIDIA

Метод 3: Фърмуер

При прегледа на "персонализираната инсталация", описана в първия метод на тази статия, споменахме NVIDIA GeForce Experience. Това патентовано приложение ви позволява да оптимизирате системата и графичната карта в компютърните игри, но това не е единствената му възможност. Този софтуер (по подразбиране) работи с началото на системата, работи във фонов режим и редовно контакти с NVIDIA сървъри. Когато на официалния сайт се появи нова версия на драйвера, GeForce Experience показва съответно уведомление, след което остава просто да отидете до интерфейса на приложението, да изтеглите и след това да инсталирате софтуера.

GeForce Опитът да инсталирате драйвера на NVIDIA GeForce 8600 GT

Важно: всички по същия първи начин, който казахме за прекратяване на поддръжката на GeForce 8600 GT, така че този метод ще бъде полезен само ако в системата е инсталиран неофициален или просто по-стар драйвер, различен от този, представен на уеб сайта на NVIDIA.

Повече подробности: Актуализиране на драйвера на видеокартата чрез GeForce Experience

Метод 4: Специализирани програми

Има много високо специализирани програми, чиято единствена (или основна) функция е да инсталирате липсващите и актуализираните остарели драйвери. Такъв софтуер е особено полезен след преинсталиране на операционната система, тъй като позволява буквално с няколко кликвания да се оборудва с необходимия софтуер и с него може да се инсталира необходимото за всеки браузър, аудио и видео плейър. Можете да се запознаете с такива програми, основни принципи на тяхната работа и функционални различия в отделна статия на нашия уебсайт.

DriverPack Solution-

Повече подробности: Софтуер за инсталиране и актуализиране на драйвери

Какво софтуерно решение на тези, които са представени в материала на връзката, изберете, това зависи от вас. От наша страна ще ви препоръчаме да обърнете внимание Driverpack разтвор - програма, оборудвана с най-голямата база от поддържани устройства. Той, подобно на всички продукти от този тип, може да се използва не само с NVIDIA GeForce 8600 GT, но и да осигури нормалното функциониране на всеки друг хардуерен компонент на вашия компютър.

Инсталиране на драйвера за NVIDIA GeForce 8600 GT чрез DriverPack Solution

Повече подробности: Как да използвате DriverPack Solution за актуализиране на драйвери

Метод 5: Идент. № на хардуера

Идентификационният номер или идентификаторът на оборудването е уникално кодово име, което производителите дават на произведените устройства. Познавайки този номер, лесно можете да намерите необходимия драйвер. Първото нещо, което трябва да направите, е да откриете самия идентификационен номер, а вторият е да го въведете в полето за търсене на специален уебсайт, след което да го изтеглите и инсталирате. За да видите GeForce 8600 GT ID, отидете в "Device Manager" , намерете видеокарта там, отворете "Properties" , отидете на "Details" и изберете "Equipment ID" там. Опростете задачата си и просто предоставете идентификатора на графичния адаптер, разгледан в тази статия:

PCIVEN_10DE&DEV_0402

Шофьор Търсене за NVIDIA GeForce 8600 GT по ID

Сега копирайте този номер, отидете на една от уеб услугите, за да търсите драйвера по ID и го поставете в полето за търсене. Посочете версията и битовата дълбочина на вашата система, инициирайте процедурата за търсене, след което изберете и изтеглете най-новата версия на софтуера. Инсталацията протича по същия начин, както е описано в параграфи 5-11 от първия метод. Можете да откриете кои сайтове ни дават възможност да търсите драйвери по ID и как да работите с тях от отделно ръководство.

Повече подробности: Как да намерите шофьор по ID

Метод 6: Инструменти на операционната система

По-горе ние случайно споменахме "Device Manager" - стандартния дял на Windows. Позовавайки се на него, не само можете да видите списъка с инсталирано и свързано оборудване в компютъра, да прегледате общата информация за него, но и да актуализирате или инсталирате драйвера. Това става съвсем просто - намерете необходимия хардуерен компонент, който в нашия случай е графичната карта NVIDIA GeForce 8600 GT, извикайте контекстното меню (PCM) върху него, изберете елемента "Update driver" и след това "Автоматично търсене на актуализирани драйвери" . Изчакайте процесът на сканиране да приключи, след което просто следвайте указанията на съветника за инсталиране.

Търсене на драйвери за NVIDIA GeForce 8600 GT през Device Manager

Можете да научите как да използвате инструментариума "Device Manager", за да намерите и / или актуализирате драйверите в нашата отделна статия, която е посочена по-долу.

Повече подробности: Актуализиране и инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти за операционна система

заключение

Като обобщим всичко това, ние отбелязваме, че изтеглянето и инсталирането на драйвера за NVIDIA GeForce 8600 GT видео адаптер е лесна процедура. Освен това потребителят може да избере от няколко възможности за решаване на този проблем. Кой да избере, е личен въпрос. Основното нещо е да запазите изпълнимия файл за по-нататъшна употреба, тъй като подкрепата за тази видеокарта е спряна в края на 2016 г. и рано или късно софтуерът, необходим за нейната работа, може да изчезне от свободния достъп.