Потребителите на един от най-популярните soc. мрежи в света, особено в Русия, често се питат как да изтеглят музика от VKontakte. Това може да се дължи на много причини, например желанието да слушате любимата си музика на компютъра си чрез специален плейър или да прехвърляте файлове на портативното си устройство и да се наслаждавате на любимите си песни по пътя.

В оригиналната си форма сайтът VK не предоставя такава възможност на потребителите, като изтеглянето на музика - налице са само слушане и сваляне (добавяне към сайта). Това се дължи преди всичко на авторските права на изпълнителите, чиято музика е на сайта. В същото време, VKontakte скриптове са отворени, т.е. всеки потребител може да изтегли абсолютно всеки аудио запис на компютъра си без проблеми.

Как да изтеглите аудио от VKontakte

Решаването на проблема за изтегляне на любимата ви музика от социалната мрежа VC е възможно по няколко различни начина. Всяко решение на този проблем, докато е доста лесно, дори ако не сте особено напреднали потребители на персонален компютър или лаптоп. В зависимост от разнообразието на метода, вие, по един или друг начин, се нуждаете от следното, без да се провалите:

 • интернет браузър;
 • връзка с интернет;
 • мишка и клавиатура.

Някои решения са насочени изключително към един вид браузър, например Google Chrome. В този случай помислете дали можете да инсталирате този интернет браузър на компютъра си.

Наред с други неща, трябва да знаете, че всеки начин да изтеглите музика от VKontakte не е официален, да не говорим за неговата законност. Това означава, че със сигурност няма да получите забрана, но често ще трябва да използвате софтуера на любителите автори.

Препоръчва се да не се използва софтуер, който изисква да въведете вашето потребителско име и парола от VK. В този случай рискувате да бъдете измамени и ще трябва да възстановите достъпа до страницата си.

Метод 1: Конзола на браузъра на Google Chrome

Вероятно всеки потребител на браузъра Google Chrome отдавна вече е известно, че с помощта на конзолата на програмиста е възможно да се използва функцията на сайта, която първоначално не е била предоставена на потребителя. По-специално, това се отнася до изтеглянето на всички файлове, включително видео и аудио записи чрез това софтуерно приложение.

За да се възползвате от тази възможност, трябва само да изтеглите и инсталирате Google Chrome от официалния сайт.

Вижте също: Как да използвате Google Chrome

 1. Преди всичко трябва да отидете на сайта VKontakte под вашето потребителско име и парола и да отидете на страницата с аудио записи.
 2. Преглежда аудио записи чрез VKontakte чрез Chrome

 3. След това трябва да отворите конзолата на Google Chrome. Можете да направите това по два начина: като използвате комбинацията от клавиши "Ctrl + Shift + I" или като кликнете с десния бутон някъде в работната зона на сайта и изберете "Преглед на код" .
 4. Отваряне на конзолата на Chrome

 5. В отворената конзола трябва да отидете в раздела "Мрежа" .
 6. Отворете раздела Мрежа в конзолата на Chrome

 7. Ако в списъка с потоци виждате надпис, който показва необходимостта от актуализиране на страницата "Извършете заявка или натиснете F5, за да запишете презареждането" - натиснете клавиша "F5" на клавиатурата.
 8. Изискването да се актуализира страницата в Chrome

 9. След еднократно натискане на съответния бутон "Време" на конзолата, сортирайте всички теми от страницата.
 10. Сортиране на потоци по часове в Chrome

 11. Без да затваряте конзолата, натиснете бутона за възпроизвеждане на аудиото, което искате да изтеглите на компютъра си.
 12. Пускане на изтеглената музика в Chrome

 13. Намерете сред всички потоци, които имат най-високата продължителност във времето.
 14. Търсенето на активен медиен поток в Chrome

  Типът поток трябва да бъде "медиен" .

 15. Кликнете с десния бутон върху връзката на намерения поток и изберете "Отваряне на връзката в нов раздел" .
 16. Отваряне на аудио запис, който може да се изтегли чрез Chrome

 17. В раздела, който се отваря, започнете да възпроизвеждате аудиофайла.
 18. Започнете да изтегляте музика през Chrome

 19. Натиснете бутона за изтегляне и запазете аудиозаписа до всяко удобно място за вас с желаното име.
 20. Запазване на изтеглената музика чрез Chrome

 21. След всички манипулации, изчакайте изтеглянето на файла и проверка на неговата функционалност.

Ако изтеглянето е успешно, можете да се наслаждавате на любимата си музика, като я използвате за целта, която сте изтеглили. Ако изтеглянето е неуспешно, т.е. ако цялата процедура ви е причинила някакви усложнения - проверете отново всичките си действия и опитайте отново. Във всеки друг случай можете да опитате друг начин да изтеглите аудио от VKontakte.

Препоръчва се този метод на изтегляне да се използва само ако е необходимо. По-специално, това важи за случаи, в които искате да изтеглите няколко аудиозаписи наведнъж при активно слушане.

Конзолата, с възможност за наблюдение на трафика от страницата, присъства във всички браузъри на базата на хром , По този начин всички описани действия са приложими не само за Google Chrome, но и за други уеб браузъри, например, Yandex Browser и опера ,

Метод 2: разширение MusicSig за VKontakte

Един от най-честите и най-удобни начини за изтегляне на аудио от VK е използването на специализиран софтуер. Към тези допълнения за браузъри е възможно да се пренесе в plug-in MusicSig VKontakte ,

Това разширение можете да инсталирате на почти всеки браузър. Независимо от вашия уеб браузър, принципът на работа на тази добавка остава непроменен. Единствената разлика е, че всеки интернет браузър има свой собствен магазин и следователно процедурата за търсене ще бъде уникална.

Уеб браузър от Yandex и Opera са свързани от същия магазин. Тоест в случая на двата браузъра ще трябва да отидете в магазина за разширение на Opera.

 1. Когато работите с Yandex.Browser, трябва да отидете в уеб сайта на магазина на този браузър и да проверите в лентата за търсене дали има MusicSig VKontakte в базата данни.
 2. Съхранявайте разширенията Yandex и Opera

  Потърсете разширението MusicSig VKontakte в браузъра Yandex

 3. В Opera трябва да използвате и специализиран низ за търсене.
 4. MusicSig Разширение Търсене VKontakte в Opera

 5. Отворете страницата за инсталиране и кликнете върху бутона "Добавяне към Yandex.Browser" .
 6. Инсталиране на разширението MusicSig VKontakte в браузъра Yandex

 7. В Opera трябва да кликнете върху бутона "Добавяне към Opera" .
 8. Инсталиране на разширението MusicSig VKontakte към Opera

 9. Ако основният ви уеб браузър е Mozilla Firefox , тогава ще трябва да отидете в магазина на разширението на Firefox и с помощта на търсенето да намерите MusicSig VKontakte.
 10. Разширение в магазина за разширения

  Намиране на разширението MusicSig VKontakte във Firefox

 11. След като намерите необходимата добавка, отворете страницата за инсталиране и кликнете върху бутона "Добавяне в Firefox" .
 12. Инсталиране на разширението MusicSig VKontakte във Firefox

 13. Ако използвате Google Chrome, трябва да отидете в "уеб магазина на Chrome" чрез специална връзка и да използвате заявката за търсене, за да намерите добавката MusicSig VKontakte.
 14. Магазин за разширения за Chrome

  Намиране на разширението MusicSig VKontakte за Chrome

  Инсталирайте само тази добавка, която е високо оценена!

 15. След като натиснете клавиша "Enter" , потвърдете заявката за търсене и кликнете върху "Install" до желаното разширение. Също така не забравяйте да потвърдите инсталирането на добавката в изскачащия прозорец на Chrome.
 16. Потвърждаване на инсталирането на разширението MusicSig VKontakte в Chrome

След като добавката е инсталирана, независимо от браузъра, в горния ляв панел ще се покаже икона за разширение.

Това разширение е изключително лесно. За да изтегляте музика чрез MusicSig VKontakte, трябва да изпълните някои прости действия.

 1. Влезте във вашата VKontakte страница и преминете към аудио записи.
 2. Преминаване към аудиозаписи за използване на MusicSig VKontakte

 3. На страницата със звукови записи можете веднага да забележите, че обичайното показване на музика се е променило донякъде - се е появила допълнителна информация.
 4. Нов изглед на музиката в браузъра

 5. Можете да изтеглите абсолютно всяка песен, като задържите над желаната песен и кликнете върху иконата за запазване.
 6. Изтегляне на музика чрез MusicSig VKontakte в браузъра

 7. В показания стандартен прозорец за запис запазете песента на всяко удобно място на твърдия диск.

Трябва да се отбележи, че всяка песен сега е придружена от информация за размера на файла и неговата скорост. Ако задържите курсора на мишката над песента, ще видите допълнителни икони, между които има и флопи диск.

Музикален знак - свободно изтегляне

Обърнете внимание на правилната област на програмата. Тук се появи секцията "Качествен филтър" . По подразбиране всички квадратчета за отметка са маркирани тук. В резултатите си ще видите парчета с високо качество и ниско качество.

Ако искате да изключите възможността за изтегляне на аудио записи с лошо качество, премахнете отметката от всички елементи, като оставите само "High (от 320 kbps)" . След това песните с ниско качество няма да изчезнат, но тяхното добавяне няма да бъде откроено.

Музикален знак - свободно изтегляне

В същата дясна част има и елементите "Изтегляне на плейлиста (m3u)" и "Изтегляне на плейлиста (txt)" .

В първия случай това е музикален плейлист за възпроизвеждане на песни на вашия компютър. Изтегленият плейлист се отваря с повечето съвременни играчи ( KMPlayer , VLC , MediaPlayer Classic и други) и ви позволява да пускате песни от Vkontakte през играча.

Моля, имайте предвид, че плейлистите не изтеглят песни, но ви позволяват да пускате музикална колекция в удобна форма на компютъра си без да използвате браузър, но с активна интернет връзка.

Музикален знак - свободно изтегляне

Плейлиста на формат TXT освен играчите може да бъде отворен във всеки текстов редактор за преглеждане на съдържанието.

Музикален знак - свободно изтегляне

И накрая, стигнахме до най-интересния бутон, който се нарича "Изтегли всички" . Като кликнете върху този елемент, всички песни от аудио записите ще бъдат изтеглени на вашия компютър.

Ако искате да изтеглите не всички селективни песни по същия начин, първо създайте албума си на Vkontakte, добавете всички необходими аудио файлове към него и след това кликнете върху бутона "Изтегляне на всички" .

Музикален знак - свободно изтегляне

Изтегляне на видеоклипове

Сега няколко думи за качването на видео с помощта на MusicSig. Отваряйки всеки видеоклип, точно под него ще видите бутона "Изтегляне" . Щом приберете курсора на мишката, ще се отвори допълнително меню, в което ще бъдете помолени да изберете желаното видео качество, което директно определя неговия размер (качеството е по-лошо, колкото е по-малък размерът на клипа).

Музикален знак - свободно изтегляне

Вижте също: други програми за изтегляне на музика

В обобщение, можем да кажем, че MusicSig е една от най-добрите и стабилни добавки за браузъри за изтегляне на съдържание от социалната мрежа Vkontakte. Разширението не може да се похвали с голям набор от функции, но всичко, което разработчиците са внедрили в него, работи безупречно. Предимството на този метод е автоматично издаване на оригиналното заглавие на песента. Тоест, при изтеглянето звукозаписът вече ще има красиво име, съответстващо на истината.

Метод 3: Използвайте разширението SaveFrom.net

Основното предимство на това разширение е, че когато го инсталирате във вашия браузър, се добавя само възможността за изтегляне на видео и аудиозаписи. Нещо повече, ненужните добавки, които се наблюдават в случая с MusicSig VKontakte, напълно липсват.

Правила за инсталиране и използване SaveFrom.net също важат за всички съществуващи уеб браузъри. За повече информация относно използването на това разширение във всеки браузър, моля, посетете нашия уебсайт:

SaveFrom.net за Yandex.Browser
SaveFrom.net за Opera
SaveFrom.net за Firefox
SaveFrom.net за Chrome

 1. Отидете на официалния сайт на SaveFrom.net и кликнете върху бутона "Инсталиране" .
 2. Отидете при изтегляне на разширението savefrom

 3. На следващата страница ще бъдете помолени да инсталирате разширения за браузъра си.
 4. Изтегляне на разширението savefrom

  В зависимост от уеб браузъра, който използвате, тази страница може да бъде променена.

 5. След като изтеглите инсталационния файл, стартирайте го и приемете лицата. съгласие.
 6. Започнете инсталирането на разширението savefrom в системата

 7. След това ще бъдете помолени да инсталирате разширението по начин, който е удобен за вас. Освен това инсталаторът може автоматично да инсталирате разширението SaveFrom.net незабавно във всички браузъри (препоръчително).
 8. Инсталиране на разширението savefrom към системата

Като кликнете върху бутона за продължаване, разширението ще бъде инсталирано. За да го активирате, трябва да отидете във всеки удобен уеб браузър и да активирате това разширение чрез настройките - елемента "Разширения" или "Добавки" .

 1. В Yandex.Browser активирането се извършва в секцията "Opera Directory" . За да намерите разширението, не забравяйте да отидете на специална връзка.
  browser://tune
 2. Активиране на savefrom в браузъра Yandex

 3. В Opera всичко е същото като в предишния браузър, но вместо да навигирате през URL адреса, трябва да отидете на настройките и да отидете вляво в раздела "Разширения" .
 4. Активиране на savefrom в Opera

 5. В Firefox, отворете менюто на браузъра в горния ляв ъгъл, секцията е по избор. Изберете секцията "Разширения" и активирайте необходимия плъгин.
 6. Запазете от активирането във Firefox

 7. Когато работите с Chrome, отворете настройките на браузъра чрез главното контекстно меню и изберете секцията "Разширения" . Тук включете желаната добавка.
 8. Активиране на savefrom в Chrome

 9. За да изтеглите музика, трябва да отидете на сайта на VKontakte, да отидете на аудио записи и като задържите курсора на мишката върху него, намерете удължителен бутон, който ви позволява да изтеглите всяка песен.
 10. Проверка на възможността за изтегляне на музика чрез savefrom

Основното предимство на този метод е, че когато инсталирате разширението SaveFrom.net, интеграцията се извършва незабавно във всички браузъри. В този случай често се активира незабавно, без да е необходимо ръчно активиране, особено ако браузърът е офлайн.

Метод 4: VKmusic

За потребители, които по някаква причина не могат да използват браузъра, за да изтеглят аудио, има специализирани програми. Този софтуер е инсталиран на компютъра и работи без да е необходимо да отваряте браузъра си.
Най-надеждният и удобен за използване е програмата VKmusic , Той предвижда:

 • привлекателен потребителски интерфейс
 • производителност;
 • ниско тегло;
 • възможността за изтегляне на албуми.

Не забравяйте, че VKmusic е неофициална програма. Това означава, че никой не ви дава гаранция за 100% успех на изтеглянето.

 1. Отворете браузъра и отидете на официалния сайт на VKmusic.
 2. Отидете на сайта vkmusic

 3. Изтеглете програмата, като кликнете върху бутона "Изтегляне на VKmusic безплатно" .
 4. Изтегляне на програмата vkmusic

 5. Пуснете изтегления файл, направете настройките удобни за вас и кликнете върху "Напред" .
 6. Инсталиране на програмата vkmusic

 7. Стартирайте програмата и изпълнете актуализацията (ако е необходимо).
 8. Актуализиране на vkmusic

 9. Въведете програмата, като кликнете върху бутона "Вход чрез VKontakte" .
 10. Въведете чрез vkontakte в vkmusic

 11. Въведете регистрационната си информация.
 12. Оторизиране чрез vkmusic

 13. След успешното оторизиране, чрез специалния панел отидете в плейлиста ви VKontakte.
 14. Превключете в vkontakte playlist vkontakte

 15. Тук можете да играете всяка желана музика.
 16. Възпроизвеждане на музика чрез vkmusic

 17. Изтегляне на музика, като задържите над желаната песен и натиснете специална икона.
 18. Изтеглете музика чрез vkmusic

 19. След стартирането на музиката, вместо иконата, посочена по-рано, се появява индикатор, показващ процеса на изтегляне на аудиото.
 20. Процесът на изтегляне на музика през vkmusic

 21. Изчакайте процесът да приключи и отидете в папката с изтеглената музика, като кликнете върху съответната икона.
 22. Отваряне на папка с аудиозаписи чрез vkmusic

 23. Програмата също така дава възможност за изтегляне на цялата музика наведнъж, като кликнете върху бутона "Изтегляне на всички песни" .
 24. Изтеглете всички песни чрез vkmusic

Също така можете да изтриете всички аудио записи чрез интерфейса "VKmusic" .

Имайте предвид, че тази програма е ненужна за ресурсите на компютъра, както по време на изтегляне, така и при възпроизвеждане на аудио. Благодарение на това, можете да използвате VKmusic не само като носител за изтегляне, но и като пълноправен аудиоплейър.

Когато слушате и изтегляте музика от VKontakte чрез този софтуер, вие сте офлайн за други потребители на VK.

Какъв метод за изтегляне на музика от VKontakte е подходящ за вас лично - решете сами. Плюсове са във всичко, най-важното е, че в крайна сметка ще получите желания състав на вашия компютър.