Услугата YouTube от Google отдавна се счита за най-добрия видео хостинг. Тя е натоварена със стотици хиляди реклами дневно, а всички потребители гледат повече от десет милиона видеоклипа на ден. В тази статия ще опишем как да използваме YouTube, да разгледаме всички нюанси и да анализираме подробно всяка възможност.

Създаване на профил

Потребителският профил в YouTube ще бъде свързан с профила ви в Google, така че ако имате такъв, трябва само да влезете в него на главната страница на сайта. Наличието на ваш собствен профил предоставя редица специфични предимства, които ще разгледаме по-долу.

Разрешение за потребителския профил в YouTube

Повече подробности:
Присъединете се към YouTube
Отстраняване на проблеми с влизането в профила в YouTube

Видео търсене

В горната част е лентата за търсене, въведете заявката в нея и намерите видеоклипа. Сортирането става автоматично, първо са показани препоръчителните и най-подходящи клипове, а по-долу са по-малко популярните и подходящи теми от заявката. Освен това потребителят може да настрои търсенето на филтриране, избора да показва най-новите, най-популярните публикации или списък на каналите изключително.

Търсене в YouTube

Вижте също: Опции за търсене в YouTube

Гледане на видеоклип

Основната цел на YouTube е да гледате и изтегляте видеоклипове, така че на играча му е дадено много време да се развива. В него можете да промените мащаба на прозореца за гледане, да регулирате качеството на видеоклипа, да включите субтитрите на различни езици, да промените силата на звука и скоростта на възпроизвеждане. Функцията "Автоматично" също е налице и ако е активирана няколко секунди след края на видеото, следващата от списъка, която се намира отдясно на плейъра, автоматично се включва.

Гледане на видеоклипове в YouTube

Вижте също:
Какво да направите, ако видеоклипът в YouTube се забави
Отстраняване на неизправности при възпроизвеждането на видеоклипове в YouTube

Абонаменти за канали

Много потребители често пускат видеоклипове, придържат се към определени теми и получават база от зрители. YouTube е тяхната работа, за която получават заплащане, но повече по-късно. Ако съдържанието на конкретен потребител ви харесва, можете да се абонирате за канала му, за да получавате известия за пускането на нов материал. За да направите това, просто слезте малко под плейъра и срещу името на канала, кликнете върху "Абониране" .

Абонирайте се за канала в YouTube

В секцията "Абонаменти" се показват всички нови видеоклипове от потребителите, които следвате. В горната част на списъка се показват най-скорошните записи, а надолу можете да отидете на по-старите. В допълнение, информацията за пускането на нови видеоклипове понякога се показва на главната страница на сайта или вдясно в близост до плейъра с надпис "Нов".

Преглеждайте абонаментите на YouTube

Повече подробности: Абонирайте се за канала в YouTube

Видеореклама

Почти всеки запис е на разположение за оценка. Просто въведете "харесах" или "не ми хареса" . Броят на някои оценки не засяга популяризирането на материала и не оказва влияние върху неговата рентабилност. Така че само потребителите показват дали харесват видеоклипа или не, което служи като малък съвет на автора.

Оценката за видеоклипа в YouTube

Видеоклиповете, които предпочитате като любими, се сортират в отделен списък. Преходът към него се осъществява през панела вляво. В секцията "Библиотека" просто изберете "Подобни видеоклипове".

Видеоклиповете на YouTube, които сте харесали

Изразявайте мнението си за видеоклипа, оценявайте го и комуникирайте с автора на потребителите в коментарите. В допълнение към писането на собствените си съобщения, можете да оцените коментарите на други хора, ако ги считате за полезни, и можете да ги отговорите.

Коментиране на видеоклип в YouTube

Повече подробности: Как да публикувате коментари в YouTube

Закупуване на филми

YouTube осигурява на потребителите много безплатно съдържание от много потребители, но най-популярните филми не могат да бъдат гледани поради спазването на авторските права. Единствената опция за гледане на филм в YouTube е да го купите. На главната страница на сайта има съответна секция, в която се намират популярни новини и класически кино. Повечето от снимките се разпространяват на оригиналния език, но понякога се намират с руски субтитри.

Закупуване на филми в YouTube

Споделяне на видеоклипове

Когато сте харесали видеоклипа и искате да го споделите с приятели или да го публикувате на страницата си в социалната мрежа, не е необходимо да копирате връзката от адресната лента и да създадете нова публикация. Просто кликнете върху "Споделяне" и изберете ресурса, където ще бъде изпратена публикацията.

Споделяйте видеоклипове в социалните мрежи в YouTube

Видеоразрушения

За съжаление, персоналът на YouTube не винаги е в състояние да предотврати различни видове нарушения на техния ресурс, така че те настояват потребителите да им помогнат да се борят срещу неспазването на правилата. Например, канал може да се представя за друг известен човек и чрез измама да събира дарения от потребители или да получава пари за реклама. Освен това в YouTube все още има много нарушения, свързани с игнорирането на правилата на общността и използването на авторски права на други хора. Служителите получават и разглеждат жалби от всички потребители, като често прилагат подходящи мерки спрямо нарушителите.

точка се оплакват от YouTube

Препоръчваме да не оставате безразлични, а в случай на намиране на неприлично съдържание или измама незабавно да изпратите жалба до администрацията. Когато има достатъчно обаждания, служителите ще изтрият видеоклипа, ще ограничат достъпа до него или ще блокират потребителя.

Вижте също: Как да подадете сигнал за канал в YouTube

Родителски контрол

Разбира се, има тежко умереност във видео хостинга, възрастова граница и видеоклипове с неприлично съдържание почти веднага са блокирани. Въпреки това, дори този контрол не предпазва децата от излагане на отрицателно съдържание. Ако детето ви често гледа видеоклипове в YouTube, след това се уверете, че времето му тук е възможно най-сигурно. Всичко, което трябва да направите, е да извършите едно действие - да активирате вградената функция за сигурно търсене.

забрана за премахване на безопасен режим в YouTube

Вижте също:
Блокиране на канал в YouTube от деца
Ние блокираме YouTube от детето на компютъра

Комуникация с потребителите

По-горе вече говорихме за коментар в коментарите, но този начин на кореспонденция не е подходящ за лични разговори. Затова, ако искате да зададете личен въпрос или да обсъдите нещо с автора на канала в YouTube, препоръчваме му да му пишете незабавно в лични съобщения. Тази функция е добавена за дълго време и функционира перфектно. Веднага щом получите отговор, ще получите известие.

Изпратете лично съобщение на YouTube

Вижте също: Изпратете лични съобщения до YouTube

Създаване на собствен канал

Ако възнамерявате да се присъедините към други потребители и да пуснете авторско съдържание, първо трябва да създадете свой собствен канал. Решете по темата, подгответе дизайна предварително и излезе с име. Не забравяйте да потвърдите профила си, за да изтеглите дълги видеоклипове и да изберете снимки в визуализацията.

Вижте също:
Създаване на канал в YouTube
Създаване на заглавка за канала в YouTube
Създаване на трейлър на видеоканал в YouTube

Управление на каналите

Всички настройки се правят в творческо студио. Това е видео мениджър, предавания на живо, коментари и публикации от потребители. В този прозорец можете също да се запознаете със статистическите данни за канала, да изчислите нетната печалба за преглед и да промените още много параметри.

YouTube Creative Studio

Вижте също: Настройка на канала в YouTube

Качване на видеоклип

Почти всеки видеоклип изисква предварителна инсталация в специални програми. Сложността му зависи от избрания обект и формат. Личните видеоклипове обикновено не се монтират и YouTube се използва просто като хранилище, например се установява ограничен достъп до всички видеоклипове.

Вижте също:
Как да монтирам видео на компютъра
Монтираме видео онлайн

Уверете се, че материалът е готов за публикуване. Качете видеофайла на страницата и изберете опциите за достъп. Тук можете да ограничите изгледа на всички потребители, видеоклипът няма да се показва в канала ви и в търсенето. В същото меню се конфигурира предстояща публикация, която позволява качване на видеоклип в даден канал в определено време.

Качете свой собствен видеоклип в YouTube

Въведете име на клип, изберете икона, добавете описание и задайте тагове. Етикетите за теми трябва да бъдат въведени в тези потребители, които искат да оптимизират записа в търсенето. В допълнение, тук са конфигурирани допълнителни параметри: изключване на коментари, рейтинги, избор на категория публикации, език и субтитри и възрастови ограничения.

Настройка на видеоклипа след качване в YouTube

Повече подробности:
Добавяне на видеоклипове към YouTube от компютър
Оптимизиран видео формат за YouTube

Печелете от видеоклипа

Всеки потребител, който е изпълнил условията за активиране на осигуряване на приходи в YouTube, може да получава приходи от изгледи от Google. С увеличаването на вижданията приходите също се увеличават, но те не плащат много, толкова много потребители се присъединяват към филиалната мрежа и активно вмъкват реклами в своите записи. Тук доходността зависи не само от гледните точки, но и от предмета на канала, целевата аудитория и нейната дейност.

Брой показвания на видеоклипове в YouTube

Повече подробности:
Включете приходи и печелете от видеоклипове в YouTube
Цената за гледане на видеоклипове в YouTube
Свързваме партньорска програма за канала си в YouTube
Привличане на абонати на вашия канал в YouTube

Излъчвания на живо

YouTube не само е подходящ за сваляне и гледане на видеозаписи, той провежда живи предавания, където авторът комуникира с публиката в реално време, играе игра или например изпълнява музикални композиции.

Стрийминг на живо на YouTube

Стриймингът е добър начин да печелите пари, ако аудиторията на канала е голяма и зрителите активно идват към предаванията, гледат и разговарят. Основният доход от потоци се основава на получаване на дарения от потребители (дари). Създавате профил на специален сайт, чрез който хората ви изпращат определена сума пари, като им придават въпрос или друго послание.

Вижте също:
Настройване и текущ поток в YouTube
Софтуер за стрийминг в YouTube
Поток по YouTube и Twitch по едно и също време

Днес разгледахме подробно популярния видео хостинг в YouTube и казахме как да го използваме. Както можете да видите, той разполага с голям брой различни инструменти и функции, които ви позволяват да наблюдавате материала удобно, да общувате с автора или да станете един от тях и да печелите от любимата си работа.

Вижте също: Аналози на видео хостинг в YouTube